ZATERDAG 23 JUNI FIETSEN VAN CLUB NAAR CLUB ....VOOR JE CLUB !!    DOE MEE: FIETS EN STEUN JE CLUB !! zie de website

Alexandria '66 JO13-2 - VV Nieuwerkerk JO13-1

Koen webWedstrijd: Alexandria '66 JO13-2 - VV Nieuwerkerk JO13-1
Datum: 17-2-2018
Uitslag: 2-1
Verslag: Koen van der Spek

Zaterdag was het zover, de kraker tegen Alexandria 66. We verzamelden om 7:45 bij Alexandria 66. We kleedden ons geconcentreerd om, terwijl trainer Jeffrey de wedstrijd aan het bespreken was. Hij zei dat we met passie en strijd moesten voetballen, dat we op niemand moesten reageren en het voetbal hoefde vandaag niet mooi te zijn. We gingen naar het veld en begonnen geconcentreerd aan de warming-up onder de leiding van Tycho en aanvoerder Luuk S. Na de warming-up gingen we nog even naar de kleedkamer om ons nog even nat te maken met water en zo lekker wakker te worden.

De wedstrijd begon met de aftrap van Alexandria 66. De wedstrijd begon van beide kanten erg fel. Er werden veel stevige duels uitgevochten tegen het grote en sterke Alexandria 66. De scheidsrechter liet over het algemeen veel doorvoetballen, zoals hij voor de wedstrijd al tegen de spelers zei. De eerste ‘goal’ werd gemaakt door Alexandria 66, maar die werd afgekeurd vanwege buitenspel. Alexandria 66 werd toen wat sterker en Nieuwerkerk had het zwaar, waardoor er nog een goal viel van Alexandria 66, maar ook die werd afgekeurd omdat voor de voorzet van de buitenspeler de bal over de achterlijn was geweest. De eerste wissel kwam en die was van Nieuwerkerk, Daniel eruit, Mees erin. Er kwamen wat kansjes voor Nieuwerkerk, maar geen goal. Wel kwam er vijf minuten voor rust dan toch een geldende goal van Alexandria 66. Ook hierna kwam er nog wel een kans voor Nieuwerkerk, maar er kwam geen goal van Nieuwerkerk voor rust.

De tweede helft begon met dit keer de aftrap van Nieuwerkerk. Nieuwerkerk nam het initiatief in de tweede helft. Hierdoor ging Alexandria 66 wat defensiever spelen. Er kwamen weer wat kansen voor Nieuwerkerk maar nog steeds viel er geen goal voor Nieuwerkerk. Hierna kwamen wat gevaarlijke counters van Alexandria 66. Door zo’n gevaarlijke counter viel, weliswaar tegen de verhouding in, de 2-0 van Alexandria 66. Hierna ging Nieuwerkerk aanvallender spelen. Er kwam ook een wissel. Daniel voor Luuk J. En vlak daarna de wissel Zakaria voor Youp, hoewel Youp er alweer snel in moest voor de geblesseerd geraakte Timo (sterkte trouwens!). Nieuwerkerk maakte door de aanvallende wissels de 2-1, gescoord door Luuk S. De goal kwam uit een corner. De bal werd half weggewerkt door Alexandria 66, werd opgevangen door Luuk S en hij schoot hem uit een moeilijke hoek in de bovenhoek. Alexandria 66 zette toen alles op alles om de voorsprong vast te houden. Nieuwerkerk kreeg kansjes op de 2-2, maar die viel niet.

Eindstand: 2-1 voor Alexandria 66.