Grote clubaktie is er ! Doe mee en steun uw club. Ook lotenverkopers kunnen een prijs verdienen !     

Nieuwerkerk JO11-7

/

Wedstrijden

Competitie

Stand

Periode 1

Periode 1

Periode 2

Periode 2

Periode 3

Periode 3

Uitslagen

Uitslagen

Alle uitslagen

Programma

Programma

Programma komende weken

Beker

Stand

Stand

Uitslagen

Uitslagen

Programma

Programma

Begeleiding

NaamTelefoon / E-mailFunctie
Walter van der Reijnst0657251805Trainer/Leider
Jeroen van der Wel0622864763Trainer/Leider

Trainingsschema

DagTydstipVeldKleedkamer
MAANDAG17:45-18:45Kunstgras 4
VRIJDAG17:45-18:45Kunstgras 5

Prachtig slot akkoord

We speelden een thuiswedstrijd tegen CVV Zwervers. De tegenstander had hun laatste wedstrijd met 7-1 gewonnen van VVOR, dus bij verlies zouden ze ons voorbij gaan op de ranglijst. Het was een mooie zonnige zaterdagochtend, echt heerlijk voetbal weer en de jongens hadden er zin in.

Na de aftrap ging het spel op en neer. Wij speelden wat onrustig en Zwervers kwam er af en toe snel uit. De eerste 10 minuten was niet echt goed zichtbaar hoe de krachtsverhoudingen lagen. Wij creerden zelf niet echt kansen ondanks het balbezit. Zwervers kwam er weer snel uit en de spits werd door een pass  1 op 1 met Nathan gebracht. Nathan kwam er snel uit en gleed de bal voor de spits weg. Uit een corner creeerde Zwervers nog een kans, maar Nathan plukte de omhaal van hun spits uit de hoek. het bleef 0-0.
Het tweede deel van de 1e helft bleek achteraf het Nieuwerkerks kwartiertje te zijn. Een snelle counter zorgde ervoor dat Quinten de 1-0 kon aantekenen. Zoiets geeft toch rust. Al snel volgde Thijmen met de 2-0. Zwervers werd overlopen en de aanvallen bleven maar komen. Weer een snelle aanval over rechts door Quint, hij passeert een flink aantal verdedigers, geeft de pass en Quinten kan 3-0 maken. Thijmen komt over links en kan met zijn linkerbeen de 4-0 binnen schieten.
Tot slot Quint met een weergeloos schot die diagonaal van rechts naar links het doel in vliegt. Ruststand 5-0.  Wat een luxe!!!

Na de pauze werd duidelijk dat een 5-0 voorsprong de inzet wat doet verminderen en de concentratie was achtergebleven in de kleedkamer. Al snel kwam Zwevers er goed uit en kregen zij de gelegenheid vrij eenvoudig bij ons doel te komen. Een simpel schot in de korte hoek passeerde Nathan, 5-1. Het zal toch niet gebeuren hoorde ik iedereen en vooral de coaches denken. De jongens waren gelukkig wakker geschut en gaven niet echt kansen meer weg.
Onze eigen aanvallen werden wat gehaast en er werd wat overmoedig uit alle hoeken en gaten op doel geschoten. Toen het spel even stil kwam te liggen gebruikten de coaches het moment om dat aan te geven. Blijf rustig voetballen.
Dit werkte en we voetbalden de wedstrijd keurig uit. Quint probeerde nogmaals zo'n diagonaal schot, en wederom knalde hij keurig in het net. 6-1 de eindstand. 
Complimenten ook aan onze verdedigers. Al het hele seizoen worden er nauwelijks goals en kansen weggegeven. Erg knap.

Een prachtig slot akkoord
Soms gebeuren er ook mooie dingen na de wedstrijd. Een aantal spelers van Zwevers konden tijdens de wedstrijd kun emoties niet goed controleren en waren met andere dingen bezig dan hun eigen spel en eigen team. Onze scheidsrechter (de vader van Gabriel) nam de jongens van Zwervers even apart en sprak hen op zeer respectvolle manier toe en leerde hen een hele mooie les. Het betoog eindige in een welgemeende knuffel van een speler van Zwervers en complimenten van de leider. Ik krijg weer kippevel als ik het opschrijf, en ook voor mij een goede les

 

 

Stânga Viață Vechi

Vandaag speelde wij onze 1e interland. Uit in Roemenië bij Stânga Viață Vechi lokaal ook wel bekend als SVV.
Na een lange reis kwamen wij terecht in een wat troosteloze omgeving, hetgeen ook nog versterkt werd door druilerig en winderig weer. De lege tribunes droegen ook niet echt bij aan de sfeer.

2017 10 07 PHOTO lege tribune2017 10 07 PHOTO 00000217

Het lokale cultureel erfgoed werd door de meegereisde supporters uitgebreid gefotografeerd waarna men plaats nam in de dug out, zodat droog genoten kon worden van een heerlijke pot voetbal. Het bleef de hele wedstrijd wel spannend of de dug out het einde van de wedstrijd wel zou halen.

2017 10 07 PHOTO tribune2017 10 07 PHOTO supporters


De 1e helft werd zoals gewoonlijk gestart met aanvallend voetbal van onze kant. Al snel bleek wel dat de verdedigers van SVV hun mannetje stonden en fysiek de duels ingingen. Ze braken ook regelmatig goed uit. Onze verdedigers verleende elkaar weer goed rugdekking waardoor iedere counter eruit gehaald werd.
Het spel golfde op en neer zonder dat echte grote kansen gecreëerd werden.
0-0 was de ruststand. De spanning maakte een hoop goed. Het kon beide kanten op gaan.


Na een goed gesprek in de rust kwamen de jongens vol vertrouwen het veld weer op. De wind iets in de rug en weer vol op de aanval. Als snel bleek dat de wedstrijd aan het kantelen was, Nieuwerkerk kreeg steeds meer kansen en SVV kwam er niet meer uit. Het was niet de vraag of maar wanneer de 0-1 zou vallen. SVV bleek nu duidelijk de mindere partij waarbij ook bleek dat twee spelers van SVV na de rust niet meer teruggekeerd zijn.
Een goede aanval over meedere schijven bracht de bal via Nathan bij Stijn, die vanaf rechts strak en hard de bal binnenschoot. 0-1.
We bleven aanvallen en we creëerden een hoop kansen. Een goed schot van Quinten kwam via het de lat het veld weer in waarna Nathan de 0-2 binnen kon koppen.
Nieuwerkerk bleef kansen krijgen en gaf zelf geen kans meer weg. De paal en de keeper stonden helaas in de weg waardoor 0-2 de dik verdiende eindstand was.Nog steeds ongeslagen dit seizoen en we geven nauwelijks kansen en goals weg.

Tot slot nog de penalties en de inmiddels traditionele slinger richting de meegreisde supporters.
De spanning gecombineerd met blijdschap zorgde er ook nog voor dat onze coach Walter het even te kwaad kreeg en een traantje weg moest pinken. Geeft niets Walter.

2017 10 07 PHOTO slinger

Start najaarscompetitie

Vandaag stond de 1e competitiewedstrijd op het programma. Thuis tegen Spirit. Zouden we ongeslagen blijven?

Het kuntsgras lag er goed bij, nauwelijks wind en droog. Zoals gebruikelijk gingen de mannen vanaf het 1e fluitsignaal los. De ene na andere aanval werd opgezet, maar het was allemaal wat gehaast en slordig. Wel dreigend en zelf gaven we niets weg.

Quint lost het 1e schot op doel, hard maar net naast helaas. Hij laat het er niet bij zitten en bij de volgende aanval volgt weer een mooi schot. Goal 1-0. 

Spirit is van de 1e schrik bekomen en ze gaan ook de aanval zoeken. Af en toe wordt het wat te druk voor ons doel helaas. Nathan verricht een mooie redding en in de rebound helpt de paal ons nog een handje. Het blijft met wat geluk 1-0.

De jongens blijven knokken en zoeken steeds de aanval. De rust ontbreekt helaas waardoor ons mooie combinatievoetbal niet echt van de grond komt. Jasper komt nog tot een mooi schot maar het blijft 1-0.
Spirit blijft er goed uitkomen en gelukkig zijn onze verdedigers erg scherp vandaag. Een prachtige sliding van Jaydey zorgt ervoor dat ze niet 1 op 1 komen met Nathan.

Een goal erbij voor de rust zou fijn zijn. Quinten heeft dat ook door en hij scoort uit een corner de 2-0. Uitspelen tot de rust zou je zeggen, maar helaas, Spirit krijgt nog een corner en bal valt spontaan voor de voeten van een Spirit speler en Quint kan helaas met een uiterste krachtsinspanning de goal niet voorkomen. 2-1 en iets minder relax de rust in.

De tweede helft gaven we niets meer weg, maar het spel bleef van onze kant wel wat slordig en onrustig. We bleven op doel schieten maar de keeper van Spirit verrichtte erg mooie reddingen. Een heerlijk schot van Thijmen werd nog uit de kruising gehaald, Mees schot net naast. Nog een prachtig schot van Quinten en een rebound van Thijmen, weer geen goal. Tot slot nog een schot van Quinten en wederom een goede redding van de keeper.

Eindstand 2-1. Verdiend gewonnen, een goede start van de competitie en nog steeds ongeslagen. 

In vorige wedstrijden werd mooi gecombineerd maar te weinig op doel geschoten, vandaag werd juist volop geschoten, maar veel te weinig gecombineerd.
Aanstaande zaterdag uit tegen SVV. Deze tegenstander is ook nog ongeslagen dus we zullen echt ons beste spel moeten laten zien.

rsz 1sam 5019

 rsz sam 5020

Winnen noodzakelijk

Er stond vandaag een bekerwedstrijd uit bij Alexandria 66 op het programma. Een overwinning was noodzakelijk om door te bekeren. Uit ervaring weten we dat Alexandria een zeer lastige tegenstander is. Een tegenstander die vele middelen gebruikt om niet te verliezen. Wij zijn benieuwd hoe onze jongens het ervan af zouden brengen op deze wederom regenachtige zaterdag.

Het gras lag er ondanks de regen prima bij en met een compleet team gingen we van start. Ons aanvallend ingestelde ploeg trok gelijk ten strijde en de aanvallen volgden elkaar in hoog tempo op. Maar Alexandria kwam er regelmatig heel snel uit en dat leverde wel gevaarlijke situaties op.
Onze verdedigers werkten ouderwets hard en loste het steeds weer goed op met elkaar. Ook de keeper kwam steeds goed uit zijn doel en werkte een hoop ballen weg.

Het spel golfde op en neer en het bleef lang 0 - 0. De spanning werd voelbaar, zeker ook bij de ouders en de trainners. De spelers hadden er duidelijk minder last van en bleven vol passie aanvallen.
Na een aanval over veel schijven, leverde Quint een prima assist af en hoefde Nathan de bal alleen nog in open doel te tikken, 0-1. Dit gaf iedereen een wat rustiger gevoel maar een ruimere marge zou erg fijn zijn.
De 0-2 liet niet lang op zich wachten, na wederom een assist van Quint pakte ook Jasper zijn doelpunt mee.

Na zijn weergaloze vrije trap van vorige week rook Gabriel zijn kans bij een vrije trap op z'n 20 m van het doel. Wat een heerlijk trap leverde hij weer af en de keeper had de nodige moeite niet nog een keer te hoeven vissen.

Rust, maar er nog niet gerust op.

De tweede helft was duidelijk dat Alexandria het fysieke spel niet schuwde. Zie hadden meer oog voor de onze jongens dan voor de bal en ook verbaal werd geprobeerd ze uit hun spel te halen. 
Zouden onze jongens onder de indruk zijn? Nou duidelijk niet, ze gaven geen krimp, bleven voetballen, en ook fysiek stonden ze hun mannetje. Een paar doelpunten er bij zou wel fijn zijn om definitief de wedstrijd op slot te gooien.

Het spel golfde op en neer, er werd enorm hard gewerkt door iedereen en er kwamen kansen. Zelf gaven we niet veel weg.
Zou er een doelpunt vallen? Gelukkig wel, na een actie over links van Nathan leverde hij een weergaloze stift af, of zoals ook benoemd een gecontroleerde stift of een briljante stift. Nathan zelf noemde het na de wedstrijd gewoon een schot. De roze bril van de ouder geeft een wat gekleurd beeld waarschijnlijk. 0-3.

Alexandria bleef fysiek spelen, maar onze verdedigers loste alles op. Een mooie uitverdedigende actie leverde een prachtige pass over nagenoeg het gehele veld op en dit zorgde ervoor dat Nathan 1 op 1 met de keeper kwam te staan. Hij schot hard langs de keeper 0-4 en de buit was binnen.

Prima resultaat en de nul gehouden door de Thijmen en de verdedigers.

Tot slot probeerde Alexandria de jongens ook nog te intimideren tijdens de penalties. Ook zonder resultaat overigens.

Tevreden ging iedereen naar huis. We bekeren verder, en we hebben een geduchte tegenstander eindelijk verslagen, en nog overtuigend ook. 

Volgende week de 1e competitiewedstrijd. Tegen wie, jawel Alexandria en wederom uit.vvn 16 9

De 1e overwinning is binnen

In alle vroegte de 1e uitwedstijd van het seizoen. 8.30 aftrappen bij CCV Zwervers en het leek wel herfst.
De jongens gingen door waar ze vorige week gebleven waren, namelijk met aanvallen. Ook CCV Zwervers kwam niet verder dan verdedigen. Ondanks alle aanvallen creerden we niet echt veel kansen. Na een mooie aanval over links, kon de keeper van Zwervers in 1e instantie de bal nog keren, maar Mees was scherp en schoot alsnog binnen. 0-1. Dit was ook de ruststand.

In de rust werd door Walter weer aangegeven dat er ook op doel geschoten moest worden, en we niet alleen mooi combinatie voetbal moesten laten zien. Dit werd opgepikt door de jongens. 

Een hele mooie vrije trap van afstand van Gaby verraste keeper 0-2

Een prachtige corner op maat zorgde ervoor dat Nathan er alleen zijn hoofd tegen aan moest zetten 0-3.
Zou Zwervers weggespeeld gaan worden? Jawel binnen een paar minuten nog de 0-4 en 0-5 van Nathan, de jongens blijven maar gaan.
Ook Stijn pikte nog een doelpuntje mee 0-6.

Na deze treffers ging onze storm wat liggen en rende iedereen naar voren om ook een doelpunt te maken. Dit was het moment voor Thijmen om te laten zien dat we een goede keeper in huis hebben. Hij pakte een paar erg mooie ballen en was 1 op 1 niet te passeren. 
Helaas lukte het zwervers alsnog om te eer te redden 1-6.

Al met al een waanzinnig resultaat, weer veel werklust en mooie combinaties laten zien. Als we vaker op doel gaan schieten en iedereen gewoon op de positie blijft spelen gaat het een mooi seizoen worden voor deze jongens.

Afgesloten met de 1e slinger van het seizoen!

vvn 9 9

 

De kop is eraf

Zaterdag 2 september speelde ons team in alle vroegte een bekerwedstrijd ten XerxesDZB. Ondanks dat het pas de 1e echte wedstrijd was, was het gelijk duidelijk waar dit team voor staat. Strijdlust en combinatie voetbal. We speelden erg aanvallend en XerxesDZB kwam niet verder dan massaal verdedigen met af en toe een counter. Ondanks de vele kansen die gecreerd worden wisten we slechts 1 keer tot scoren te komen. Helaas scoorde XerxesDZB ook 1 keer uit een spaarzame aanval waardoor we eigenlijk onverdiend met een gelijkspel van het veld af kwamen. 1-1 dus.
Jammer van het resultaat maar het geeft veel vertrouwen voor de rest van het seizoen. Vooral veel trainen op afwerken op doel!

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook

De temperatuur in Nieuwerkerk is op dit moment:

Overige links