Nieuwerkerk JO11-7

/

Wedstrijden

Competitie

Stand

Periode 1

Periode 1

Periode 2

Periode 2

Periode 3

Periode 3

Uitslagen

Uitslagen

Alle uitslagen

Programma

Programma

Programma komende weken

Beker

Stand

Stand

Uitslagen

Uitslagen

Programma

Programma

Begeleiding

NaamTelefoon / E-mailFunctie
Walter van der Reijnst0657251805Trainer/Leider
Jeroen van der Wel0622864763Trainer/Leider

Trainingsschema

DagTydstipVeldKleedkamer
MAANDAG17:45-18:45Kunstgras 4
VRIJDAG17:45-18:45Kunstgras 5

latje trap op glad veld

Excelsior uit, altijd een mooi affiche. Helaas speelden we niet in het stadion, maar dat mocht de pret niet drukken. Excelsior is een tegenstander uit de middenmoot met rare uitslagen, zo wonnen ze bijvoorbeeld van Alexandria, dus we moesten scherp zijn, puntverlies zou ons de titel kunnen kosten. Gabriel en Quinten zijn afwezig en Bobby komt ons versterken.

8:30 werd er afgetrapt op een erg glad veld. De bal was lastig onder controle te krijgen. Toch werden de nodige aanvallen uitgerold. Excelsior hield het veld compact en wij gingen er in mee. Toch creerden we weer de nodige kansen.
Tot drie keer toe werd de lat geraakt. 1 poging via de lat had er alle schijn van over de doellijn te zijn geweest, de scheidsrechter had het niet gezien, de videoscheidsrechter was niet beschikbaar helaas en doellijn technologie ook niet. Maar ja met zoveel kansen moet er een goal gaan vallen. De keeper van excelsior zal toch niet alles pakken? En we zullen het geluk toch ook wel een keer aan onze zijde hebben?
Helaas niet, een spaarzame uitbraak van excelsior en het lastig te bespelen veld zorgde ervoor dat excelsior de 1-0 maakt. Voor het eerst staan we achter. En tot de rust weten we niet meer te scoren. Een wonder op zich.

De tweede helft start. Furieus gaan de jongens op zoek naar de gelijkmaker. Nu wordt weer de lat geraakt en ook nog een keer de paal. het zal toch niet zo'n dag worden. Nee gelukkig niet, Quint stoomt op over rechts en schiet in de lange hoek binnen, net geen paal en dus 1-1. We leven weer.
je ziet de energie wegvloeien bij Excelsior en bij onze jongen juist enorm toenemen.
Bobby werkt hard op het middenveld en pakt veel ballen af. Zijn doorzetten zorgt voor een goal. 1-2, 
Vanaf nu gaat het snel.
We zijn zeer dreigend over zowel links als rechts, en de opkomende middenvelders zetten centraal druk.
Nathan scoort de 1-3. Bobby de 1-4.
Nathan kop een voorzet op maat van Quint binnen 1-5
Mees creeert zijn eigen kans, maar Quint, als een Luis Suarez in zijn beste dagen, steelt het doelpunt. We tellen hem bij Mees. 1-6.
Tweede helft was wederom erg goed. 9 gespeeld en 27 punten mag ook gemeld worden.

Als klap op de vuurpijl blijkt onze concurrent SVV verloren te hebben van Spirit en hebben we met nog twee speelronden te gaan 6 punten voor op SVV en 5 op Alexandria. De herfsttitel kan ons nauwelijks meer ontgaan.

Zaterdag thuis tegen Xerxes, een puntje is genoeg maar we gaan voor de volle winst, toch jongens?

 

Scherp beginnen

Op het programma stond de derby tegen Xerxes, waarbij de eer van het schoolplein en de Bart van der Leckstraat op het spel stond. Voor onze jongens ook weer een stap dichter bij het winterkampioenschap. Een goed resultaat was dus een must. En laat dit Xerces toch de enige ploeg zijn die punten van ons heeft afgesnoept.

De meegereisde supporters zochten een plaatsje op de eregalerij. Ondertussen vond de aftrap plaats, balbezit Nieuwerkerk, pass van Jasper op Quinten, knap afgewerkt 0-1, 15 seconden gespeeld. Zo dat is scherp beginnen.
Xerxes probeert het veld extreem klein te houden en helaas gaat Nieuwerkerk daar in mee. Nog nooit 12 spelers in zo'n kleine ruimte gezien. 
Ondanks de kleine ruimte weet Mees met een prachtige steekpass Quinten te bereiken, die rond weer prima af 0-2.
Nu is het de beurt aan Xerxes en ze laten zien dat ze ook prima kunnen combineren 1-2.
Tot slot pikt ook Nathan zijn goal weer mee en we gaan met 1-3 de rust in. Het voetbal was niet om over naar huis te schrijven maar de stand is prima.

Na de rust zien we een heel ander Nieuwerkerk. Het veld werd groot gehouden door met name Quint op rechts die consequent vrij stond en het spel werd verdeeld.
Ook nu weer gelijk scherp begonnen en uit een corner scoort Stijn 1-4. De hagel en regen konden onze jongens niet deren en ze bleven combineren. Ik denk dat dit de beste helft van dit seizoen was. Wat een kansen regen, de lat en de paal stonden vaak in de weg, een goeie keeper bij Xerxes hield zat tegen, de ene na de andere corner werd verdiend.
Wat volgde was weer een prachtige aanval waarbij zo'n beetje iedere speler betrokken was, vanuit Quint naar Nathan, naar Quinten, Quinten terug naar Nathan, die zelf kan scoren maar afgeeft op Stijn die de 1-5 laat aantekenen. Guardiola had het niet beter kunnen verzinnen.
Wederom uit een corner Jasper 1-6.
Nathan nog de 1-7 en via een Assist van Quint de 1-8.

Wat een waanzinnige tweede helft hebben we gezien. Alle spelers deden het fantastisch. Ook op de momenten dat Xerxes wat creerde stond Thijmen goed te keepen en hielden de verdedigers controle.
Vooral het combineren over het hele veld was een genot om naar te kijken.

Jongens nog twee wedstrijden winnen en we kunnen de 1e prijs van het seizoen gaan winnen!!!!

Zonder puntverlies

Op een winderige herfst ochtend speelden onze jongens een thuiswedstrijd tegen HOV/DJSCR JO11-3. Op echt gras werd er om half negen afgetrapt.
Van onderschatting was duidelijk geen sprake en het wordt een beetje eentonig verhaal. Wij vallen aan, de tegenpartij houdt tegen en komt er heel af en toe uit. Kansen stappelen zich op en al snel is duidelijk, de drie punten blijven in Nieuwerkerk en we blijven zonder puntverlies koploper. We zijn duidelijk een maatje te groot voor de sympatieke kinderen van HOV.

Er komt duidelijk steeds meer voetbal in onze ploeg. De verdedigers geven nauwelijks kansen weg en pakken alle ballen af.  Met overzicht en goede passes bereiken zij onze middenvelders, die snel het spel van links naar rechts en v.v verplaatsen. Ze zijn dreigend met schoten en zetten ook vaak onze buitenspelers in actie. Onze buitenspelers zijn dreigend met voorzetten en schoten en de spits brengt met lengte en kop- en schotkracht een hoop gevaar.

De volgende goals werden genoteerd
Nathan 1-0 met een prima assist van Jasper
Nathan 2-0 met een assist van Gabriel
Quint 3-1 assist Nathan
4-1 Quint met een assist van Quinten
5-1 een prachtige solo van Mees die dit doelpunt 100% zelf verdiend heeft
6-1 door Nathan, die de schotkracht van Gabriel probeert te evenaren.

Weer prima gevoetbald. Ongeslagen en onze concurrent verliest van Excelsior. We staan met nog 4 wedstrijden te spelen 3 punten voor op SVV en 5 op Alexandria. Volgende week Xerxes. Dit is de ploeg die ons als enige punten heeft afgesnoept.

 PicCollage 002

PicCollage 004

Hennepkwijlers en jeneverneuzen

Vandaag speelden onze jongen een wedstrijd op stand. Het cricketveld van Excelsior20 in Schiedam (ouderwets gras) was de setting voor een mooie pot voetbal. Quint was er niet bij vanochtend en Thijmen bleek voor de wedstrijd te geblesseerd om aan de aftrap te verschijnen, wel superleuk dat je er toch bij was.
Eens kijken of we met zeven de Hennepkwijlers en Jeneversneuzen uit Schiedam ook aan konden en we ongeslagen en zonder puntverlies aan kop van de ranglijst zouden blijven. Het publiek nam plaats in het theehuisje en de wedstrijd kon beginnen.

Tijdens de warm up gaven de trainers al duidelijk aan dat alle mooie wedstrijden uit het verleden niet tellen en de jongens er gelijk moesten staan. Dat deden ze ook. Vanaf het fluitsignaal ging het los en werden volop kansen gecreerd. Wat hebben wij gezien vandaag?;

 • prachtige combinaties waarmee in drie of vier passes weer iemand in kansrijke positie werd gezet
 • een centraal duo dat de boel vakkundig op slot hield
 • minimaal 4 keer werd de paal geraakt
 • ook de lat lag nog in de weg
 • het spel werd keurig van links naar rechts en visa versa verplaatst waardoor er steeds weer ruimte ontstond
 • minimaal 20 kansen
 • een team dat bleef voetballen vanaf begin tot eind
 • een team dat zonder wissels vol gas bleef geven, de trainingen op conditie werpen hun vruchten af
 • en het belangrijkste, een team dat zoveel lol heeft met elkaar , elkaar de bal gunt, foutjes laat maken en voor elkaar werkt.

De goals vandaag kwamen op naam van;

 • 3 keer Jasper
 • 2 keer Quinten
 • 2 keer Nathan

De eindstand van dus 0-7 en we blijven zonder puntverlies.

Ondanks het matige veld vond ik dit 1 van de beste wedstrijden van het seizoen. Ga vooral zo door jongens, blijf hard werken en trainen en dan gaan we deze competitie goed aflsluiten en de voorjaarscompetitie wat hoger spelen.

Huiswerkopdracht voor de kinderen. Waar komt de titel van dit artikel vandaan?

Nog geen puntverlies

Op een bijna zwoele herfst ochtend speelde ons team een thuiswedstrijd tegen NOC Kralingen. Even over half negen werd er afgetrapt. Zou er na de recordscore van afgelopen week weer een mooi resultaat behaald worden.

Al snel na de aftrap bleek dat onze jongens goed wakker waren en direct op zoek gingen naar de 1-0. Aanval na aanval en kans na kans zorgde ervoor dat Mees een klutsbal voor het doel van VOC binnen kon schieten, 1-0. Dat geeft toch weer rust en vertrouwen. Stijn laat een mooie rush over rechts zien en schiet diagonaal net naast het doel.
Af en toe breekt NOC uit maar echt gevaarlijk wordt het niet. Meestal kan Nathan de bal eenvoudig oppakken of doen onze verdedigers hun werk.
Een lange uittrap van Nathan zet Thijmen gelijk vrij voor de keeper. Thijmen schiet erg beheerst binnen, 2-0.
Ook Stijn blijft het over rechts proberen. Deze keer rond hij het goed af, 3-0. 
Wederom een lange uittrap van Nathan, en deze keer staat Quinten vrij voor de keeper, goed afgerond en 4-0.

Rust

Na de rust blijken de lichamen wel al op het veld te staan, maar de hersenen zijn in de kleedkamer achter gebleven. NOC is een stuk sterker en wij maken er een potje van. Ondanks dat scoort Quinten na een solo bijna de 5-0 maar de keeper redt goed.
NOC maakt vlak daarna een verdiende 4-1 en na weer gerommel van onze kant ook nog de 4-2. Het zal toch niet?
Nee het zal zeker niet, je ziet onze jongens het weer oppakken, en we gaan weer in de aanval. Een prachtig schot van Jasper gaat via de lat over het doel. 
Een uitbraak via Quint over rechts, die speelt de vrijstaande Jaydey aan, keurig afgewerkt 5-2.
Nu gaat een snel, een loeihard gedrukt schot van Gabriel knalt binnen 6-2, de keeper heeft de bal nooit gezien. Afstand, ik schat toch al snel 15 meter.
Er volgen talloze aanvallen, schoten en kansen. Quinten speelt keurig te keeper uit 7-2. 
Wederom een mooie actie van Quint over rechts geeft Jasper de gelegenheid nog de 8-2 binnen te schieten.

Weer een prima resultaat. Nog ongeslagen in de competitie, en af en toe echt prima voetbal gezien met mooie combinaties.
Blijf wel geconcentreerd en op je positie spelen, ook als de buit al binnen lijkt te zijn. Onze tegenstanders zullen dit jaar nog een stuk sterker gaan worden.

Record in de maak

Als koploper in de najaarscompetitie vertrokken wij naar VVOR voor de 4e wedstrijd van het seizoen. Onze ongeslagen status heeft er mede aan bijgedragen dat ons legioen ook in grote getalen uitwedstrijden bezoekt. Het had wel wat parkeerproblemen tot gevolg maar de sfeer was er niet minder om.
Benieuwd of onderschatting op de loer lag.

De eerste 10 minuten werden wij getrakteerd op een demonstratie wandel voetbal. Op zich goed uitgevoerd, het tempo was extreem laag en er mag vooral niet hardgelopen worden, maar het legioen kwam hier niet voor. Goals wilden wij zien. Het doelsaldo kan aan het eind misschien wel de doorslag gaan geven.
Ook in een laag tempo werden er gelukkig wel kansen gecreeerd. Quint brak de ban door van afstand op de lat te schieten waarna de bal via de keeper het doel in viel. 0-1. 
Hierna volgde een mooie solo van Quinten die Quint kon aanspelen, die vervolgens vakkundig kon afronden. 0-2 maar nog niet gerust op een goed resultaat .
De spits van VVOR kwam er steeds goed uit en creeerde toch een hoop kansen voor zichzelf, met een beetje pech had het nog gelijk geworden of hadden we achter gestaan. Maar Thijmen hield zijn doel schoon en Gabriel en Jaydey liepen nog een hoop gaten dicht.

Wakker geschrokken door de kansen van VVOR ging de ploeg over in de hoogste versnelling, genoeg gewandeld. Toen ging het snel. 
Nathan, die na zijn wisselbeurt in het veld was gekomen scoorde al snel de 0-3.
Nu is quint weer aan de beurt 0-4
En weer Nathan 0-5
Stijn positioneerd zich goed voor de goal, krijgt via Nathan de bal 0-6
Quint komt via op de zijkant en speelt Jasper aan die van afstand de 0-7 binnen knalt.
Zelf maakt Quint nog de 0-8.
Inmiddels wilde iedereen natuurlijk graag aanvallen en VVOR was daardoor in staat de 1-8 te laten aantekenen. Rust.

De tweede helft gingen de mannen vrolijk verder.
Nathan 1-9
Quinten 1-10
Prachtige stift van Quinten 1-11
Quinten 1-12
Quint 1-13

Gabriel kan goed verdedigen maar scoren kan hij ook met dat krachtige schot van hem. 1-14
Mees kan ze ook goed raken en levert een prachtig schot af 1-15. Gaat iedereen scoren vandaag?
Afstand schot van Quint vliegt er weer diagonaal in 1-16
Mees scoort na een assist van Quint de 1-17
Onze organisatie is logischerwijs zoek en VVOR maak nog 2-17
Gabriel probeert de geluidsbarriere te doorbreken en knalt snoeihard de 2-18 binnen.
We willen zelfs onze keeper laten scoren, dat lukt helaas niet en VVOR kan nog de 3-18 voor de statistieken binnenschieten.

Een mooie uitslag uiteraard, maar als de tegenstanders beter worden, en reken maar dat ze dat gaan worden dit seizoen, dan moeten we wel vanaf het begin goed gaan en blijven voetballen. We hebben al een 4e klasser dik verdiend verslagen met 4-2 dus we kunnen zeker dat niveau aan!!!!!

Prachtig slot akkoord

We speelden een thuiswedstrijd tegen CVV Zwervers. De tegenstander had hun laatste wedstrijd met 7-1 gewonnen van VVOR, dus bij verlies zouden ze ons voorbij gaan op de ranglijst. Het was een mooie zonnige zaterdagochtend, echt heerlijk voetbal weer en de jongens hadden er zin in.

Na de aftrap ging het spel op en neer. Wij speelden wat onrustig en Zwervers kwam er af en toe snel uit. De eerste 10 minuten was niet echt goed zichtbaar hoe de krachtsverhoudingen lagen. Wij creerden zelf niet echt kansen ondanks het balbezit. Zwervers kwam er weer snel uit en de spits werd door een pass  1 op 1 met Nathan gebracht. Nathan kwam er snel uit en gleed de bal voor de spits weg. Uit een corner creeerde Zwervers nog een kans, maar Nathan plukte de omhaal van hun spits uit de hoek. het bleef 0-0.
Het tweede deel van de 1e helft bleek achteraf het Nieuwerkerks kwartiertje te zijn. Een snelle counter zorgde ervoor dat Quinten de 1-0 kon aantekenen. Zoiets geeft toch rust. Al snel volgde Thijmen met de 2-0. Zwervers werd overlopen en de aanvallen bleven maar komen. Weer een snelle aanval over rechts door Quint, hij passeert een flink aantal verdedigers, geeft de pass en Quinten kan 3-0 maken. Thijmen komt over links en kan met zijn linkerbeen de 4-0 binnen schieten.
Tot slot Quint met een weergeloos schot die diagonaal van rechts naar links het doel in vliegt. Ruststand 5-0.  Wat een luxe!!!

Na de pauze werd duidelijk dat een 5-0 voorsprong de inzet wat doet verminderen en de concentratie was achtergebleven in de kleedkamer. Al snel kwam Zwevers er goed uit en kregen zij de gelegenheid vrij eenvoudig bij ons doel te komen. Een simpel schot in de korte hoek passeerde Nathan, 5-1. Het zal toch niet gebeuren hoorde ik iedereen en vooral de coaches denken. De jongens waren gelukkig wakker geschut en gaven niet echt kansen meer weg.
Onze eigen aanvallen werden wat gehaast en er werd wat overmoedig uit alle hoeken en gaten op doel geschoten. Toen het spel even stil kwam te liggen gebruikten de coaches het moment om dat aan te geven. Blijf rustig voetballen.
Dit werkte en we voetbalden de wedstrijd keurig uit. Quint probeerde nogmaals zo'n diagonaal schot, en wederom knalde hij keurig in het net. 6-1 de eindstand. 
Complimenten ook aan onze verdedigers. Al het hele seizoen worden er nauwelijks goals en kansen weggegeven. Erg knap.

Een prachtig slot akkoord
Soms gebeuren er ook mooie dingen na de wedstrijd. Een aantal spelers van Zwevers konden tijdens de wedstrijd kun emoties niet goed controleren en waren met andere dingen bezig dan hun eigen spel en eigen team. Onze scheidsrechter (de vader van Gabriel) nam de jongens van Zwervers even apart en sprak hen op zeer respectvolle manier toe en leerde hen een hele mooie les. Het betoog eindige in een welgemeende knuffel van een speler van Zwervers en complimenten van de leider. Ik krijg weer kippevel als ik het opschrijf, en ook voor mij een goede les

 

 

Stânga Viață Vechi

Vandaag speelde wij onze 1e interland. Uit in Roemenië bij Stânga Viață Vechi lokaal ook wel bekend als SVV.
Na een lange reis kwamen wij terecht in een wat troosteloze omgeving, hetgeen ook nog versterkt werd door druilerig en winderig weer. De lege tribunes droegen ook niet echt bij aan de sfeer.

2017 10 07 PHOTO lege tribune2017 10 07 PHOTO 00000217

Het lokale cultureel erfgoed werd door de meegereisde supporters uitgebreid gefotografeerd waarna men plaats nam in de dug out, zodat droog genoten kon worden van een heerlijke pot voetbal. Het bleef de hele wedstrijd wel spannend of de dug out het einde van de wedstrijd wel zou halen.

2017 10 07 PHOTO tribune2017 10 07 PHOTO supporters


De 1e helft werd zoals gewoonlijk gestart met aanvallend voetbal van onze kant. Al snel bleek wel dat de verdedigers van SVV hun mannetje stonden en fysiek de duels ingingen. Ze braken ook regelmatig goed uit. Onze verdedigers verleende elkaar weer goed rugdekking waardoor iedere counter eruit gehaald werd.
Het spel golfde op en neer zonder dat echte grote kansen gecreëerd werden.
0-0 was de ruststand. De spanning maakte een hoop goed. Het kon beide kanten op gaan.


Na een goed gesprek in de rust kwamen de jongens vol vertrouwen het veld weer op. De wind iets in de rug en weer vol op de aanval. Als snel bleek dat de wedstrijd aan het kantelen was, Nieuwerkerk kreeg steeds meer kansen en SVV kwam er niet meer uit. Het was niet de vraag of maar wanneer de 0-1 zou vallen. SVV bleek nu duidelijk de mindere partij waarbij ook bleek dat twee spelers van SVV na de rust niet meer teruggekeerd zijn.
Een goede aanval over meedere schijven bracht de bal via Nathan bij Stijn, die vanaf rechts strak en hard de bal binnenschoot. 0-1.
We bleven aanvallen en we creëerden een hoop kansen. Een goed schot van Quinten kwam via het de lat het veld weer in waarna Nathan de 0-2 binnen kon koppen.
Nieuwerkerk bleef kansen krijgen en gaf zelf geen kans meer weg. De paal en de keeper stonden helaas in de weg waardoor 0-2 de dik verdiende eindstand was.Nog steeds ongeslagen dit seizoen en we geven nauwelijks kansen en goals weg.

Tot slot nog de penalties en de inmiddels traditionele slinger richting de meegreisde supporters.
De spanning gecombineerd met blijdschap zorgde er ook nog voor dat onze coach Walter het even te kwaad kreeg en een traantje weg moest pinken. Geeft niets Walter.

2017 10 07 PHOTO slinger

Start najaarscompetitie

Vandaag stond de 1e competitiewedstrijd op het programma. Thuis tegen Spirit. Zouden we ongeslagen blijven?

Het kuntsgras lag er goed bij, nauwelijks wind en droog. Zoals gebruikelijk gingen de mannen vanaf het 1e fluitsignaal los. De ene na andere aanval werd opgezet, maar het was allemaal wat gehaast en slordig. Wel dreigend en zelf gaven we niets weg.

Quint lost het 1e schot op doel, hard maar net naast helaas. Hij laat het er niet bij zitten en bij de volgende aanval volgt weer een mooi schot. Goal 1-0. 

Spirit is van de 1e schrik bekomen en ze gaan ook de aanval zoeken. Af en toe wordt het wat te druk voor ons doel helaas. Nathan verricht een mooie redding en in de rebound helpt de paal ons nog een handje. Het blijft met wat geluk 1-0.

De jongens blijven knokken en zoeken steeds de aanval. De rust ontbreekt helaas waardoor ons mooie combinatievoetbal niet echt van de grond komt. Jasper komt nog tot een mooi schot maar het blijft 1-0.
Spirit blijft er goed uitkomen en gelukkig zijn onze verdedigers erg scherp vandaag. Een prachtige sliding van Jaydey zorgt ervoor dat ze niet 1 op 1 komen met Nathan.

Een goal erbij voor de rust zou fijn zijn. Quinten heeft dat ook door en hij scoort uit een corner de 2-0. Uitspelen tot de rust zou je zeggen, maar helaas, Spirit krijgt nog een corner en bal valt spontaan voor de voeten van een Spirit speler en Quint kan helaas met een uiterste krachtsinspanning de goal niet voorkomen. 2-1 en iets minder relax de rust in.

De tweede helft gaven we niets meer weg, maar het spel bleef van onze kant wel wat slordig en onrustig. We bleven op doel schieten maar de keeper van Spirit verrichtte erg mooie reddingen. Een heerlijk schot van Thijmen werd nog uit de kruising gehaald, Mees schot net naast. Nog een prachtig schot van Quinten en een rebound van Thijmen, weer geen goal. Tot slot nog een schot van Quinten en wederom een goede redding van de keeper.

Eindstand 2-1. Verdiend gewonnen, een goede start van de competitie en nog steeds ongeslagen. 

In vorige wedstrijden werd mooi gecombineerd maar te weinig op doel geschoten, vandaag werd juist volop geschoten, maar veel te weinig gecombineerd.
Aanstaande zaterdag uit tegen SVV. Deze tegenstander is ook nog ongeslagen dus we zullen echt ons beste spel moeten laten zien.

rsz 1sam 5019

 rsz sam 5020

Winnen noodzakelijk

Er stond vandaag een bekerwedstrijd uit bij Alexandria 66 op het programma. Een overwinning was noodzakelijk om door te bekeren. Uit ervaring weten we dat Alexandria een zeer lastige tegenstander is. Een tegenstander die vele middelen gebruikt om niet te verliezen. Wij zijn benieuwd hoe onze jongens het ervan af zouden brengen op deze wederom regenachtige zaterdag.

Het gras lag er ondanks de regen prima bij en met een compleet team gingen we van start. Ons aanvallend ingestelde ploeg trok gelijk ten strijde en de aanvallen volgden elkaar in hoog tempo op. Maar Alexandria kwam er regelmatig heel snel uit en dat leverde wel gevaarlijke situaties op.
Onze verdedigers werkten ouderwets hard en loste het steeds weer goed op met elkaar. Ook de keeper kwam steeds goed uit zijn doel en werkte een hoop ballen weg.

Het spel golfde op en neer en het bleef lang 0 - 0. De spanning werd voelbaar, zeker ook bij de ouders en de trainners. De spelers hadden er duidelijk minder last van en bleven vol passie aanvallen.
Na een aanval over veel schijven, leverde Quint een prima assist af en hoefde Nathan de bal alleen nog in open doel te tikken, 0-1. Dit gaf iedereen een wat rustiger gevoel maar een ruimere marge zou erg fijn zijn.
De 0-2 liet niet lang op zich wachten, na wederom een assist van Quint pakte ook Jasper zijn doelpunt mee.

Na zijn weergaloze vrije trap van vorige week rook Gabriel zijn kans bij een vrije trap op z'n 20 m van het doel. Wat een heerlijk trap leverde hij weer af en de keeper had de nodige moeite niet nog een keer te hoeven vissen.

Rust, maar er nog niet gerust op.

De tweede helft was duidelijk dat Alexandria het fysieke spel niet schuwde. Zie hadden meer oog voor de onze jongens dan voor de bal en ook verbaal werd geprobeerd ze uit hun spel te halen. 
Zouden onze jongens onder de indruk zijn? Nou duidelijk niet, ze gaven geen krimp, bleven voetballen, en ook fysiek stonden ze hun mannetje. Een paar doelpunten er bij zou wel fijn zijn om definitief de wedstrijd op slot te gooien.

Het spel golfde op en neer, er werd enorm hard gewerkt door iedereen en er kwamen kansen. Zelf gaven we niet veel weg.
Zou er een doelpunt vallen? Gelukkig wel, na een actie over links van Nathan leverde hij een weergaloze stift af, of zoals ook benoemd een gecontroleerde stift of een briljante stift. Nathan zelf noemde het na de wedstrijd gewoon een schot. De roze bril van de ouder geeft een wat gekleurd beeld waarschijnlijk. 0-3.

Alexandria bleef fysiek spelen, maar onze verdedigers loste alles op. Een mooie uitverdedigende actie leverde een prachtige pass over nagenoeg het gehele veld op en dit zorgde ervoor dat Nathan 1 op 1 met de keeper kwam te staan. Hij schot hard langs de keeper 0-4 en de buit was binnen.

Prima resultaat en de nul gehouden door de Thijmen en de verdedigers.

Tot slot probeerde Alexandria de jongens ook nog te intimideren tijdens de penalties. Ook zonder resultaat overigens.

Tevreden ging iedereen naar huis. We bekeren verder, en we hebben een geduchte tegenstander eindelijk verslagen, en nog overtuigend ook. 

Volgende week de 1e competitiewedstrijd. Tegen wie, jawel Alexandria en wederom uit.vvn 16 9

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook Avondvierdaagse

De temperatuur in Nieuwerkerk is op dit moment:

Overige links