Nieuwerkerk JO17-6

/

Wedstrijden

Competitie

Stand

Periode 1

Periode 1

Periode 2

Periode 2

Periode 3

Periode 3

Uitslagen

Uitslagen

Alle uitslagen

Programma

Programma

Programma komende weken

Beker

Stand

Stand

Uitslagen

Uitslagen

Programma

Programma

Begeleiding

NaamTelefoon / E-mailFunctie
Frans Klovert06-54631863trainer/begeleider
Rick de Ronde06-17467990trainer/begeleider

Trainingsschema

DagTydstipVeldKleedkamer
MAANDAG20.15-21.45Kunstgras 613-16
WOENSDAG20.15-21.45TV9
>

Overwinteren in de beker! Yes!

Op een soms zonnige decembermiddag moest de JO17-6 op Sportpark Dorrestein aantreden tegen Blijdorp 17-3 om uit te maken wie verder zou gaan in de beker. Blijdorp was wat sterker aan de bal maar de JO17-6 gaf geen krimp. Het probeerde ook snel naar voren te gaan om daar Blijdorp pijn te doen. Na ruim een half uur spelen werd na een goede aanval over links de bal perfect voor gegeven, zodat een aanvaller de bal rustig in het doel kon plaatsen, 1-0! De vreugde was van korte duur want amper drie minuten later was het weer gelijk, 1-1. Een pass vanaf de rechterkant werd slecht verdedigd en daardoor kon de spits van Blijdorp de gelijkmaker scoren. De 1-1 was tevens de ruststand.

In de tweede helft probeerden beide teams met volle overgave een doelpunt te scoren. Alles werd uit de kast gehaald; de scheidsrechter moest zelfs twee kemphanen de gele kaart tonen, dus 10 minuten tijdstraf. Maar dan vijf minuten voor tijd: vanaf het middenveld vertrok een aanvaller met de bal en wist de bal snoeihard hoog in de korte hoek te schieten, 2-1!!! De vreugde was in en buiten het veld gigantisch. Maar ja, dan de laatste minuten nog. De keeper van de JO17-6 verrichtte een schitterende reddding toen een speler van Blijdorp op nog geen twee meter afstand de bal in het doel probeerde te schieten. Na drie minuten extra tijd kon de aanhang van de JO17-6 opgelucht adem halen en kon het feest op het veld beginnen. De JO17-6 bekert verder!

Goals:

37e min: 1-0      75e min: 2-1

40e min: 1-1

De foto's zijn te zien op: https://photos.google.com/share/AF1QipNubwmhOOIPAwtSndfBBlRJC831IRhh_t3mAqkGsMqJ7WwtynN9s27cldKl3atGYw?hl=nl&key=N0tKdXNiMFdzanpUdmE0VE1YZG45RjRxRmgwVmd3

Gemoederen oververhit.

Deze week moest de JO17-6 aantreden tegen DWO_17-4 in Zoetermeer. Wat er vorige week was gebeurd in Nootdorp gebeurde nu ook in Zoetermeer -> er was geen scheidsrechter voorhanden. Dit meldde de aanvoerder van DWO! Het team miste een trainer (op vakantie), geen supporters, het had zelfs maar elf spelers. Kortom, rampspoed en ellende! En dan moesten mensen van de JO17-6 zelf het scheidsrechtersfluitje en de twee vlaggen gaan ophalen. Uiteindelijk, een half uur later, kon de wedstrijd beginnen onder leiding van een ouder van de JO17-6. In het begin ging de wedstrijd op en neer en na een mooie aanval via rechts wist een aanvaller van de JO17-6 de 0-1 binnen te tikken. DWO raakte wat van slag en de JO17-6 rook zijn kans en die kwam. Na een steekpass door het midden raakte een verdediger van DWO zo van slag dat deze de bal voorbij zijn uitgelopen keeper plaatste. Een aanvaller van de JO17-6 ging er achteraan om als het nodig was de bal in het lege doel te schieten. Net voor de doelpaal stopte hij de bal en schoot ..... voorlangs! Langzamerhand kreeg DWO de overhand en na bijna een half uur spelen werd een onachtzaamheid afgestraft, 1-1. De wedstrijd werd wat onvriendelijker en nadat een goal van DWO wegens meters buitenspel werd afgekeurd (grensrechter van DWO stond te praten met een ouder!) werden over en weer verwijten naar elkaar geplaatst. De JO17-6 ging daardoor zeker niet beter spelen en na slecht verdedigen, een speler van DWO tussen drie verdedigers van de JO17-6 kon zomaar uithalen, scoorde DWO de 2-1 vlak voor rust. Toen de scheidsrechter voor de rust floot, gebeurde er van alles wat niet op een voetbalveld thuis hoort. De officiële scheidsrechter kwam binnen de lijnen en wenste het scheidsrechtersfluitje. Toen er gezegd werd, dat hij ruim een uur te laat was, reageerde hij fel en zei dat hij niet te laat was en dat hij er nu was!!! Een irritante speler van DWO meende nog wat te zeggen tegen de trainer van de JO17-6 die daarop reageerde. Kortom, wat er daarna nog meer gebeurde, hoort niet thuis op het voetbalveld. Het was daarom ook goed dat de leiding van de JO17-6 besloot om niet verder te spelen. Dit om verdere escalatie te voorkomen.

Goals:

09e min: 0-1

27e min: 1-1

38e min: 2-1

De foto's zijn te zien op: https://photos.google.com/share/AF1QipNubwmhOOIPAwtSndfBBlRJC831IRhh_t3mAqkGsMqJ7WwtynN9s27cldKl3atGYw?hl=nl&key=N0tKdXNiMFdzanpUdmE0VE1YZG45RjRxRmgwVmd3

Na rust parodie op een wedstrijd

De donkere wagencolonne toog deze week op een gure zaterdagmorgen naar Nootdorp om de JO17-6 te supporteren. Op een werkelijk dramaveld moest de JO17-6 aantreden tegen RKDEO_17-6 de nummer 2 van de competitie. Voordat deze wedstrijd kon beginnen, was er al consternatie. Er was geen scheidsrechter aanwezig en of de leider van RKDEO maar even voor een referee kon zorgen! Na kort overleg werd er een ouder/trainer van VVN_JO17-6 bereid gevonden om te fluiten. HULDE!!! Het eerste gedeelte van de eerste helft waren de beide teams aan elkaar gewaagd, mede doordat de JO17-6 zich goed aan de taken hielden. Maar toen dat even niet meer gebeurde, werd dat gelijk door RKDEO afgestraft, 1-0 en 2-0. En dat in drie minuten tijd! De JO17-6 was het toen totaal even kwijt. Het werd overlopen en een grotere achterstand dreigde. Gelukkig benutte RKDEO de kansen niet en kon de JO17-6 weer een beetje opkrabbelen. En na een half uur spelen werd het plots 2-1! De JO17-6 was terug in de wedstrijd en probeerde de gelijkmaker te forceren en vlak voor rust gebeurde dat ook. In een scrimmage kon een aanvaller van de JO17-6 met zijn chocoladebeen de 2-2 aantekenen.

Wat er zich in de tweede helft heeft afgespeeld, valt met geen pen te beschrijven. Het leek wel of de JO17-6 er totaal geen zin meer in had. Vanzelfsprekend rook RKDEO bloed en het ging er voor. De goals die gescoord werden waren allemaal fouten van de JO17-6. Je zou er gek van worden. Helaas botvierden enkele spelers van de JO17-6 hun eigen tekortkomingen door te gaan mekkeren tegen de goed leidende scheidsrechter. Ongelooflijk! Na ruim 35 minuten gespeeld te hebben vond deze het welletjes en floot af. Het was wel een sportieve wedstrijd! Eindstand: 6-2.

Goals:

15e min: 1-0 46e min: 3-2

17e min: 2-0   63e min: 4-2

30e min: 2-1   65e min: 5-2

40e min: 2-2   70e min: 6-2

De foto's zijn te zien op: https://photos.google.com/share/AF1QipNubwmhOOIPAwtSndfBBlRJC831IRhh_t3mAqkGsMqJ7WwtynN9s27cldKl3atGYw?hl=nl&key=N0tKdXNiMFdzanpUdmE0VE1YZG45RjRxRmgwVmd3

De JO17-6 doet zichzelf tekort.

Op een gure zaterdagmiddag in november mocht de JO17-6 op Sportcomplex Dorrestein aantreden tegen de koploper BVCB. Dit team had nog geen puntverlies geleden dus de JO17-6 kon de borst natmaken. Het begin was hoopvol beide teams zochten de aanval en deden niet voor elkaar onder. Helaas werd een onoplettendheid van de verdediging genadeloos afgestraft door BVCB. Een hard schot werd nog gepareerd door de keeper, maar een aanvaller mocht het afgeweerde schot vrij inschieten, 0-1. De JO17-6 leek hiervan niet ondersteboven en zocht opnieuw de aanval. Kort daarop werd een terugspeelbal opgepakt door de Nieuwerkerkse keeper en tsja, dan krijg je een indirecte vrije trap tegen. En ja hoor, de 0-2 werd binnen geschoten. En toen volgden er drie vreemde minuten. Gelijk van de aftrap af werd de bal naar voren geplaatst en een aanvaller van de JO17-6 reageerde razendsnel en stifte de bal over de keeper van BVCB heen 1-2! Amper twee minuten later kon een middenvelder van BVCB uit een corner ongehinderd de 1-3 binnenkoppen. Dat was een dreun voor de JO17-6. BVCB kon makkelijker voetballen; al leidde dit niet tot echte kansen. De ruststand was: 1-3.

De tweede helft probeerde JO17-6 een snelle aansluitingstreffer te maken en bijna lukte dat ook; na een mooie actie op links werd de bal hard voor het doel gebracht, maar helaas stond niemand op de juiste plek om de bal in het doel te plaatsen. BVCB controleerde het duel en pas in de extra tijd kreeg de JO17-6 twee grote kansen, maar de keeper keerde vakkundig het schot en het schot wat daar op volgde, werd door een verdediger van de lijn gehaald. Eindstand: 1-3.

Goals:

15e min: 0-1

21e min: 0-2

22e min: 1-2

24e min: 1-3

De foto's zijn te zien op: https://photos.google.com/share/AF1QipNubwmhOOIPAwtSndfBBlRJC831IRhh_t3mAqkGsMqJ7WwtynN9s27cldKl3atGYw?hl=nl&key=N0tKdXNiMFdzanpUdmE0VE1YZG45RjRxRmgwVmd3

Grote overwinning had nog hoger kunnen/moeten zijn

De supportersschare van de VVN_JO17-6 ging deze week naar Be Fair te Waddinxveen om de ploeg tegen de plaatselijke JO-17-4 te zien spelen. Het zelfvertrouwen was groot mede door het goede spel van afgelopen woensdag in de beker en doordat Be Fair_JO17-4 een laagvlieger was. In de beginfase was het van beide kanten wat aftasten, maar al vrij snel was de JO17-6 de bovenliggende partij. Het was dus geen verrassing dat de JO17-6 snel een voorsprong nam na een goede aanval en de koele afwerking door een middenvelder, 0-1. Na de voorsprong werd het helaas slordig en kreeg Be Fair zelfs een grote mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren. Gelukkig voor de JO17-6 werd er in deze scrimmage niet de gelijkmaker aangetekend. Het leek erop dat hierdoor de Nieuwerkerkers wakker werden geschud, want de duimschroeven werden weer aangedraaid en Be Fair werd op sommige momenten totaal zoek gespeeld. Doelpunten konden niet uitblijven en bleven ook niet uit. Dit was de ruststand: 0-5! Een hoge einduitslag leek in de maak.

De tweede helft was van een andere orde. De JO17-6 geloofde het wel en sommige spelers gingen dingen doen die ze niet moesten doen. Vanzelfsprekend greep de technische staf in om het tij te keren. Dan is het onbegrijpelijk dat sommigen hierdoor beledigd zijn en niet willen doen wat ze moeten doen! Maar okee, na ruim tien minuten gespeeld te hebben in de tweede helft stond het zomaar 2-5!!! En dit kwam zeker niet doordat Be Fair zo sterk was. Vanzelfsprekend kwam de overwinning niet in gevaar, mede doordat de JO17-6 nog een zesde treffer maakte. Einduitslag: 2-6

Goals:

12e min: 0-1      44e min: 1-5

25e min: 0-2      56e min: 2-5

28e min: 0-3      58e min: 2-6

36e min: 0-4

39e min: 0-5

De foto's zijn te zien op: https://photos.google.com/share/AF1QipNubwmhOOIPAwtSndfBBlRJC831IRhh_t3mAqkGsMqJ7WwtynN9s27cldKl3atGYw?hl=nl&key=N0tKdXNiMFdzanpUdmE0VE1YZG45RjRxRmgwVmd3

Eén helft goed voetballen is niet genoeg

Op de laatste zaterdag in oktober stond een topper op het programma, namelijk JO17-6 tegen de nummer één DSO_JO17-7. Deze ploeg had nog geen punt verloren en wilde ook op sportcomplex Dorrestein de punten meenemen. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en DSO zag zich genoodzaakt om telkens de lange bal te spelen. Dit kwam, omdat de JO17-6 goed gegroepeerd stond en de taken degelijk uitvoerden. En in de extra tijd na een uitstekende aanval over links werd de bal koelbloedig in de korte hoek geplaatst, 1-0!!! Dit was de ruststand.

De tweede helft gaf helaas een totaal ander beeld te zien. De JO17-6 oogde, vooral in het eerste kwartier, vermoeid en posities werden niet gehouden. DSO rook bloed en gaf vol gas. Het ging gevarieeder spelen en al vrij snel viel de gelijkmaker. Het spelbeeld werd eentonig: DSO viel aan en JO17-6 probeerde tegen te houden. Helaas lukte dat niet, 1-2. Jammer genoeg werd het spel van de JO17-6 niet beter door. Pas na een gele kaart (dus tijdstraf van tien minuten; scheidsrechter liet de speler al na vijf minuten terugkeren!) voor een centrale verdediger van DSO na een spijkerharde overtreding werd de JO17-6 wakker. DSO werd onder druk gezet en er kwamen aardige mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren, maar helaas. Uit een counter werd de 1-3 gescoord. In de extra tijd wist een aanvaller van de JO17-6 de 2-3 te scoren. Deze aanvaller gaf later toe dat hij wel hands had gemaakt.

Goals:

40+1min: 1-0    47e min: 1-1

                        58e min: 1-2

                        80e min: 1-3

                        80+2 min: 2-3

De foto's zijn te zien op: https://photos.google.com/share/AF1QipNubwmhOOIPAwtSndfBBlRJC831IRhh_t3mAqkGsMqJ7WwtynN9s27cldKl3atGYw?hl=nl&key=N0tKdXNiMFdzanpUdmE0VE1YZG45RjRxRmgwVmd3

JO17-6 komt in matige wedstrijd niet tot winst.

De JO17-6 moest in Benthuizen aantreden tegen het laag geklasseerde BSC'68_JO17-4. Helaas leek het wel of de JO17-6 dacht dat ze het even zouden klaren. Er werd in een laag tempo gevoetbald, zodat BSC niet echt in de problemen kwam. In de 9e minuut leek het of de JO17-6 een strafschop kreeg, nadat de spits in de rug werd gelopen. De scheidsrechter wees naar de stip, keek, zag de keeper liggen en liet de verzorging komen. Nadat de keeper was opgelapt, werd er een scheidsrechterbal gegeven!!!! Dus geen pingel!!! De JO17-6 kreeg enkele mogelijkheden, maar die werden niet goed uitgespeeld. Rust: 0-0.

De tweede helft was spannender, omdat BSC voelde dat er wat mogelijk was en het kroop wat vaker uit de schulp. En dat gaf wat meer ruimte voor de JO17-6. Helaas werd er niet gescoord, mede doordat een middenvelder die alleen op de keeper leek af te gaan vlak voor de zestien ten val werd gebracht. De vrije trap leverde niets op. En ook werd een aanvaller, leek het, binnen de 16 door de keeper neergelegd. Geen strafschop! De laatste minuten waren voor BSC'68. Zeker twee, drie grote kansen kreeg de ploeg, maar gelukkig door uitstekend keeperswerk bleef verlies de JO17-6 bespaard. Eindstand: 0-0.

De foto's zijn te zien op: https://photos.google.com/share/AF1QipNubwmhOOIPAwtSndfBBlRJC831IRhh_t3mAqkGsMqJ7WwtynN9s27cldKl3atGYw?hl=nl&key=N0tKdXNiMFdzanpUdmE0VE1YZG45RjRxRmgwVmd3

Spannende wedstrijd eindigt onbeslist.

De eerste wedstrijd in oktober was een natte, maar de wedstrijd was zeker het bekijken waard. Het sterke VOC_JO17-5 had ook nog geen puntenverlies geleden en wilde graag de punten uit Nieuwerkerk meenemen. Vanzelfsprekend had de JO17-6 hier geen trek in. Het sterke VOC nam het heft in handen en met goed combinatiespel werd de JO17-6 onder druk gezet. Pas na een kwartier spelen kon de JO17-6 zich hieraan onttrekken en ging de wedstrijd vrij gelijk op. De JO17-6 nam zelfs een voorsprong, na een goede pass vanaf het middenveld werd de bal uitstekend laag in het de hoek geplaatst, 1-0. VOC raakte hierdoor niet van de wijs, maar wel ietwat geïrriteerd. Kleine, slimme overtredingen werden gemaakt om de JO17-6 uit het ritme te halen. Dat mocht niet baten, want na een schitterende uithaal van een verdediger van de JO17-6 van zeker 20 meter vloog de bal hoog de kruising in, 2-0! De vreugde was zeer groot. Door deze stand raakte VOC wat van de kook; duels werden plotseling verloren, de afvallende bal was vaak voor de JO17-6 en helaas gingen spelers van VOC zich te buiten aan verbaal geweld. Ruststand: 2-0

In de tweede helft werd de JO17-6 zwaar onder druk gezet door VOC. De Rotterdammers leken zich hervonden te hebben en probeerden zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te forceren. Helaas gebeurde dit ook. Uit een corner werd de bal zo maar in het doel gekopt -> bijna een kopie van de 0-1 van Man City tegen Feyenoord, 1-1. Vanaf dat moment werd het billenknijpen voor de JO17-6 en de supporters. VOC drong aan en kreeg kansen, maar keeper en lat wisten de gelijkmaker tot dan toe te voorkomen. Sporadisch kwam de JO17-6 er uit, maar de enkele mogelijkheden konden niet goed uitgespeeld worden. En dan twee minuten voor het reguliere eindsignaal kwam dan toch de 2-2 op de borden. Via de binnenkant van de paal ging de bal het doel in. De vijf minuten extra tijd waren spannend, maar de JO17-6 hield stand. Eindstand: 2-2

Goals:

20e min: 1-0    50e min: 2-1

34e min: 2-0    78e min: 2-2

De foto's zijn te zien op: https://photos.google.com/share/AF1QipNubwmhOOIPAwtSndfBBlRJC831IRhh_t3mAqkGsMqJ7WwtynN9s27cldKl3atGYw?hl=nl&key=N0tKdXNiMFdzanpUdmE0VE1YZG45RjRxRmgwVmd3

Moeizame maar verdiende overwinning

Op een natte zaterdag moest de JO17-6 aantreden tegen Zoetermeer_JO17-7. Het spel van beide teams was niet echt om over naar huis te schrijven. En tot overmaat van ramp kon Zoetermeer zelfs de 0-1 op de borden krijgen. Pas toen leek de JO17-6 een beetje wakker te worden. Na goed combinatiespel tussen middenveld en aanval werd de gelijkmaker gescoord, 1-1. Een paar minuten later eigenlijk een identieke aanval en daar was de 2-1. De JO17-6 was heer en meester. Niets leek er aan het handje. LEEK! Een paar minuten voor rust kreeg Zoetermeer een vrije schop te nemen en de aanvoerder nam die op een voortreffelijke wijze, 2-2! Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft nam de JO17-6 gelijk het heft in handen en binnen het kwartier leek de wedstrijd gespeeld, want het stond toen 4-2. Zoetermeer probeerde het wel, maar er lukte niet echt veel. En de JO17-6 geloofde het eigenlijk wel. En uit het niets kwam de plotseling de 4-3. De JO17-6 werd nerveus en Zoetermeer ging geloven in een puntje. De keeper van de JO17-6 werd een paar keer serieus op de proef genomen, maar hij verdedigde zijn doel met verve. En dan eindelijk, ver in de extra tijd, gaf de JO17-6 de genadeklap aan Zoetermeer, 5-3. De vreugde was groot. Na ruim 8 minuten extra tijd floot de scheidsrechter af. Eindstand: 5-3.

De foto's zijn te zien op: https://photos.google.com/share/AF1QipNubwmhOOIPAwtSndfBBlRJC831IRhh_t3mAqkGsMqJ7WwtynN9s27cldKl3atGYw?hl=nl&key=N0tKdXNiMFdzanpUdmE0VE1YZG45RjRxRmgwVmd3

Goals:

13e min: 0-1 44e min: 3-2

21e min: 1-1             54e min: 4-2

25e min: 2-1             67e min: 4-3

34e min: 2-2             80e min + 7: 5-3

Een mooi gestolen overwinning

Op een mooie nazomerdag in september moest de JO17-6 in Berkel aantreden tegen tegen TOGB_JO17-5 voor de eerste competitiewedstrijd. Al snel konden de supporters van de JO17-6 juichen; na een mooie pass vanaf de linkerkant van het middenveld kon de rechteraanvaller alleen doorgaan op de keeper en de bal beheerst in het doel plaatsen, 0-1. TOGB leek wakker geschud te zijn en zette de JO17-6 zwaar onder druk. Met enig kunst-en vliegwerk en goede inzet wist de JO17-6 de eerste helft de nul te houden. Een pakkend voorbeeld hiervan was dat een aanvaller van TOGB alleen op de keeper af kon gaan, deze tikte de bal weg, waarop een andere aanvaller de bal in het verlaten doel dacht te tikken. Dus niet! Met een uiterste krachtinspanning wist de rechtervleugelverdediger van de JO17-6 de bal uit het doel te glijden. Uitstekend gedaan!!! Ruststand: 0-0

In de tweede helft begon TOGB opnieuw aanvallend, maar de keeper (invaller voor de vaste keeper van de JO17-6) weerde zich uitstekend. Maar zelfs hij was volkomen kansloos op een schitterende volley vanaf de linkerkant, 1-1. Gevreesd werd toen dat TOGB de JO17-6 zou overlopen. Maar door een tactische omzetting, van 4-3-3 naar 4-4-2, ging de wedstrijd wat meer over en weer. De JO17-6 had zelfs kort na de 1-1 op voorsprong kunnen komen; uit een corner werd de bal van dichtbij op de onderkant lat gekopt. Wel dient gezegd te worden dat TOGB ook de lat raakte na een afstandsschot. En zo ging de wedstrijd op en neer. En dan..... na een mooie pass werd de spits de diepte ingestuurd. Hij twijfelde niet, 1-2!!!! TOGB was aangeslagen, het geloof was weg. De aanvoerder van de JO17-6 ging vlak voor tijd op avontuur, maar plaatste de bal op de paal. In de extra tijd viel dan de beslissing; na een goede pass vanaf rechts nam een aanvaller van JO17-6 de bal mee naar de linkerkant en schoot de bal prachtig in, 1-3. Dit was ook de eindstand.

Goals:

05e min: 0-1     53e min:    1-1

                        63e min:    1-2

                       80+2e min: 1-3

De foto's zijn te zien op: https://photos.google.com/share/AF1QipNubwmhOOIPAwtSndfBBlRJC831IRhh_t3mAqkGsMqJ7WwtynN9s27cldKl3atGYw?hl=nl&key=N0tKdXNiMFdzanpUdmE0VE1YZG45RjRxRmgwVmd3

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook

De temperatuur in Nieuwerkerk is op dit moment:

Overige links