ZATERDAG 23 JUNI FIETSEN VAN CLUB NAAR CLUB ....VOOR JE CLUB !!    DOE MEE: FIETS EN STEUN JE CLUB !! zie de website

Onze vroege vogels tegen Spijkenisse J08-2 - 11 november 2017

Voor dag en dauw vertrokken we naar een koud Spijkenisse, voor een wedstrijd tegen de plaatselijke JO8-02.

De eerste paar minuten zijn nog wat rommelig. Maar al snel hebben onze jongens door dat de tegenstander wel fel op de bal jaagt, maar ook allemaal tegelijk. En dat er dus vaak iemand van ons vrij staat. Het lukt steeds beter om met een pass breed de vrije man te vinden. Hierdoor neemt de druk van Nieuwerkerk toe.
Roan maakt uiteindelijk het eerste doelpunt, direct uit een corner (ja scheids, dat mag gewoon).

Daarna is Nieuwerkerk echt los. We zien een paar goede acties, maar vooral ook het goed samenspel. Luca scoort na een actie van Timon. Yanis heeft een goede voorzet, die Kyan net naast tikt. Even later raakt Kyan van afstand de paal. Dan ramt Joshua een afgeslagen corner hoog in het doel, en scoort nog twee keer na goede passes van Yanis en Luca. Na goed verdedigend werk van Amir geeft Kyan een steekpass op Roan, die de bal knap in het doel schiet.

Verdedigend staat Nieuwerkerk ook goed. Iedereen blijft goed in positie, en jaagt fel op de bal, en passt goed naar voren. Keeper Luuk heeft weinig te doen. Opeens breekt een aanvaller van Spijkenisse door, en gaat alleen op het doel af. Luuk staat al klaar, maar daar is Timon ineens, die in volle sprint alsnog de bal weet te blokken.

0-6 bij rust.

De tweede helft begint Nieuwerkerk weer sterk. Er wordt fel gejaagd, en we zien in totaal wel 5 kopballen. Amir laat een paar knappe acties zien, en weet ook twee keer te scoren. Luuk sprint voorin achter iedere bal aan, en schiet ook een bal hard achter de keeper. Timon kopt een knappe corner van Yanis bijna in in het doel. Roan tikt een bal na een goede actie van Joshua net naast. Maar even later schiet hij een strakke voorzet van Luuk wel binnen.  0 - 10!

De laatste 10 minuten zijn iets minder. Onze jongens lopen wat minder goed in positie, en weten elkaar wat minder goed te vinden. Verdedigend vallen er wat gaten. Het eerste schot weet keeper Kyan nog te vangen, maar als een speler vrij voor hem kan aanleggen is hij kansloos. Even later weet Spijkenisse nog eens te scoren.

Het slotakkoord is voor Amir: hij ramt een afvallende bal van wel 15 meter in de kruising.

Eindstand 2-11.

Zo was iedereen tijdens de lange terugreis gelukkig in opperbeste stemming.