ZATERDAG 23 JUNI FIETSEN VAN CLUB NAAR CLUB ....VOOR JE CLUB !!    DOE MEE: FIETS EN STEUN JE CLUB !! zie de website     

Kans(en) gemist tegen Smitshoek J08-2 - 18 november 2017

Voor de wedstrijd laat Nieuwerkerk J08-1 met de yell horen dat ze ze zin hebben in deze pot. Vanaf het fluitsignaal wordt van beide kanten direct voor de bal gegaan.
 
De eerste kansen voor Nieuwerkerk willen er niet in. Een eerste poging van Amir om langs 3 tegenstanders te komen wordt geblokt, maar Kyan weet de bal opnieuw bij Amir te brengen. Zijn schot gaat via een speler van Smitshoek over de achterlijn en de eerste corner is een feit. Luca neemt deze en Luuk staat al klaar bij de tweede paal. Zo ver komt de bal helaas niet. Voordat Timon de bal kan raken wordt deze door een tegenstander weggewerkt. Kyan haalt uit, maar raakt Timon en ook Luca lukt het het niet om door de kluwe heen te komen. 
 
Even later is er weer een aanval voor Nieuwerkerk en met 4 tegenstanders achter zich aan schiet Luca de bal net langs de verkeerde kant van de paal. De volgende kans van Nieuwerkerk is voor Timon die uithaalt, maar op de keeper stuit. Een lange afstandsschot van Kyan gaat over. De aanvallen met bijbehorende kanssn gaan over en weer. Keeper Joshua maakt een aantal mooie reddingen. Uit een strakke pass van Amir op Luca is het opnieuw de keeper die het doel van Smitshoek leeg weet te houden.
 
En dan is het toch raak. Het is Smitshoek die in de 11e minuut de 0-1 maakt. Via een uitbal weten ze met een verre trap hun spits te bereiken die genadeloos in schiet. Zeven minuten later stelt Nieuwerkerk orde op zaken. Luca onderschept een corner van Smitshoek en geeft de bal mee aan Yanis die alleen op de keeper afgaat en de bal beheerst langs hem heen schuift. 1-1
 
Smitshoek kent geen genade en scoort in de daarop volgende minuut alweer de 1-2. De 2-2 valt uit een lange afstandsschot van Amir op doel. Na het terugkijken van de tv beelden lijkt het erop dat de bal niet meer door Luca en Roan,die beide goed voor het doel staan, wordt aangeraakt en komt het doelpunt op naam van Amir. Een indribbel van Luca die hij strak passt op Roan raakt hij helaas niet lekker en eindigt in de handen van de keeper. Even later weet Kyan achterin met hulp van Luca en Luuk een bal weg te werken en schiet deze naar voren op Timon. Die heeft een prachtige steekpass op Roan, maar helaas is de keeper net iets eerder bij de bal. Door diverse vededigende acties van o.a. Timon en keeper Joshua weet ook Smitshoek voor rust niet meer te scoren. 
 
Na de rust is het spelbeeld in eerste instantie vergelijkbaar met de eerste helft. Over en weer wordt er aangevallen en verdedigd, maar het scoringspercentage laat te wensen over. Luuk weet de bal op een knappe manier bij Roan te krijgen die m langs de lijn meeneemt. Door een schouderduw raakt hij uit balans en is de bal weer voor de tegenstander. Luuk herovert de bal en Kyan probeert in een keer te schieten, maar helaas naast. Met een knappe redding bij de paal en de mazzel van een goedgezinde lat weet Luca een tegendoelpunt te voorkomen. Door een rush van Joshua met de bal langs de zijlijn kan de tegenstander niets anders doen dan de bal buiten de lijnen schieten. 
 
Een lange uittrap van keeper Luca beland bij de keeper van de tegenstander. Yanis werkt de bal weg voor het doel en via een pass van Kyan komt de bal bij Roan terecht. Roan en Joshua gaan samen op de keeper af maar voor Roan echt uit kan halen wordt hij door een sliding onderuit gehaald en rolt de bal in de handen van de keeper. Niet veel later is het opnieuw Roan die naar de grond wordt gewerkt. Dit keer krijgt hij hiervoor een vrije trap die hij zelf neemt, maar helaas in de muur eindigt. De counter wordt door Yanis afgeslagen door een corner weg te geven. Deze wordt ruim voorlangs het doel geschoten en het gevaar is weer voor even geweken.
 
Yanis verovert de bal en geeft deze af aan Amir. Die geeft een diepte pass op Luuk die daardoor alleen op de keeper af komt, maar die komt goed uit en weet de bal te blokken. In de tegenaanval weet Timon de bal te onderscheppen en die komt via Amir bij Roan die de bal mee langs de lijn naar voren kan nemen. Amir en Luuk lopen goed mee, maar Roan schiet zelf. Zijn schot wordt door de keeper gestopt. In de counter schiet Smitshoek de bal naast. 
 
Yanis neemt een corner en Amir kopt de bal naast. Een schot van Yanis op doel gaat via de voet van de keeper naast. En dan volgt een schitterende indraaiende corner van zijn hand (of voet): 3-2! Smitshoek geeft echter niet op en blijft doorvechten. Via een corner krijgt Smitshoek de bal voor het doel en een harde hoge bal is onhoudbaar en is het weer gelijk. Daarna is het vooral Smitshoek dat aanvalt en Nieuwerkerk dat verdedigend aan de slag moet. Ondanks goede verdedigende acties van o.a. Joshua weet de tegenstander de 3-4 en net voor het eindsignaal ook nog de 3-5 te maken.
 
Het leek wel of de bal er vandaag niet in wilde gaan. Zoveel kansen en uiteindelijk maar drie keer weten te scoren.
 

 

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook

De temperatuur in Nieuwerkerk is op dit moment:

Overige links