ZATERDAG 23 JUNI FIETSEN VAN CLUB NAAR CLUB ....VOOR JE CLUB !!    DOE MEE: FIETS EN STEUN JE CLUB !! zie de website

Mooi samenspel tegen Be Fair – 25 november 2017

Op een koude ochtend moesten we aantreden bij Be Fair. Helaas zonder de zieke Luuk.

Nieuwerkerk begint wat afwachtend. Hierdoor komt Be Fair zelfs op 1-0. Maar al snel blijkt dat onze jongens toch al een stuk verder zijn dan de jongens van Be Fair. Dat zien we vooral bij het positiespel en bij het samenspel. De verdediging staat als het huisje. De middenvelders houden het spel breed, en de spits biedt zich goed aan. We hoeven niet lang te wachten op goals.
Eerst scoort Amir met een verdekt schot. Vervolgens scoort Be Fair twee keer in eigen doel, onder druk van onze jongens. Nieuwerkerk jaagt steeds fel op de bal. Yanis en Amir winnen bijna al hun duels. Keeper Roan heeft het rustig. Door het jagen van Timon en Kyan kan Luca de bal afpakken, doorlopen op doel en de keeper passeren. Even later maakt Luca een actie op rechts, geeft een voorzet die Kyan langs de keeper schuift.  De bal wordt van de lijn gehaald, maar Joshua is er als de kippen bij en ramt de bal hoog in het doel. Tussendoor weet ook Be Fair nog een keer te scoren. Bij rust is het 2-6.

De eerste twee minuten na rust zijn voor Be Fair, maar keeper Kyan heeft een mooie redding op een hoog schot en bokst even later een corner weg. Dan gaat het ineens hard. Nieuwerkerk gaat fel de duels in, laat mooie individuele acties zien, en speelt ook goed samen. Roan schiet een dieptepass van Amir knap in de hoek. Even later staat Timon op de juiste plek om een voorzet van Roan binnen te schieten. Amir dolt een tegenstander bij de zijlijn en schiet de bal hoog in de verre hoek. Yanis jaagt goed door op het middenveld, pakt de bal af en verrast de keeper met een afstandschot. Na een zwakke uittrap van de keeper schuift Luca de bal in de hoek. Zo staat het ineens 2-11, na 10 minuten top-voetbal.

Dan neemt Nieuwerkerk wat gas terug. Be Fair weet nog een keer te scoren. Amir onderschept nog een pass en schiet de bal netjes in de hoek. Na een derde eigen doelpunt is de eindstand 3-13. Mooi resultaat, met steeds beter spel!