Wie helpt ons op zaterdag 1 juli met OPZOOMEREN ?    

Nieuwerkerk MO17-1

/

Wedstrijden


Competitie

Stand

Uitslagen

Programma

Matrix

Beker

Stand


Uitslagen

Programma

Toernooien


Begeleiding

NaamTelefoon / E-mailFunctie
Ray Garnier0640240536
Leider/Trainer MB1
Teun den Ouden06-24653775
Trainer dinsdag MB1
Tanco Mulderij0653139139
Trainer donderdag/Mental Coach

Trainingsschema

DagTydstipVeldKleedkamer
DINSDAG18:45-20:15Kunstgras 46
DONDERDAG18.45-20.15Kunstgras 46

Er was eens…. , zo begint ieder sprookje.

Er was eens een machinist in Nieuwerkerk en zijn naam was Marcel. In zijn vrije tijd stond deze beste man vaak langs de lijn op het voetbalveld. Zo ook op een mooie zonnige dag bezocht hij een voetbalwedstrijd van zoon Alex, toen Marcel vanuit zijn ooghoek ineens een paar hele mooie wagonnetjes zag staan.

“Daar moet ik wat mee doen”, dacht hij en hij besloot spontaan zijn eigen trein te gaan bouwen.

In no-time had hij het voor elkaar en stond er een mooi treintje op de rails, dat hij de MC2 noemde. Het was een prima boemeltreintje dat keurig van station naar station reed, met als eindstation een kampioensfeestje.

Daarna sleutelde de machinist wat aan zijn treintje, wagonnetje eraf, ander wagonnetje erbij en zo vertrok zijn trein verder en werd de trein in een hogere versnelling gezet. De trein mocht de hoofdklasse gaan doen. Zo werd het boemeltreintje al snel een Sprintertje, het reed steeds wat sneller, maar soms liep het treintje wat vertraging op en behaalde niet het gewenste resultaat. Maar één ding was duidelijk, als de trein wat verder op stoom zou komen, nou dan….

Maar zoals het wel vaker gebeurt in een sprookje, gaat er wel eens iets mis, maar loopt het uiteindelijk wel goed af.

Machinist Marcel besloot met pensioen te gaan na jarenlang trouwe dienst.

Gelukkig werd er snel een nieuwe machinist gevonden, dorpsgenoot Ray , die samen met Tanco en Teun het nieuwe spoorwegpersoneel vormden. En zo kon de trein gewoon verder. Met heel veel enthousiasme en inzet slaagden deze heren erin om deze wagonnetjes nog harder te laten rijden en al snel werd de trein ingezet als Intercity. Alleen de echte grote stations, zoals Barendrecht, Gouda , Rotterdam IJsselmonde, en Hekelingen en Pernis werden aangedaan, alwaar de grote schare trouwe supporters de trein aanmoedigden om nog sneller te gaan rijden.

Een bijzonder moment was er in Rijswijk, station Vredenburch, waar helaas het mooie treintje even van het spoor raakte. De wagonnetjes waren even stuk, maar door de altijd positieve instelling van de machinist en zijn maten stond de trein binnen de kortste keren weer helemaal in topvorm op de rails voor het laatste stukje van het traject. De afloop van het sprookje hoef ik jullie niet uitgebreid te vertellen. Het is bekend, de trein met de bemanning heeft een topprestatie geleverd en daarvoor een groot applaus.

Komend seizoen zal de trein worden ingezet op de Hoge Snelheidslijn in de A .

Hoe zal dit sprookje gaan aflopen??? We weten het niet, wat we wel weten is dat sprookjes altijd goed aflopen, zoals ook vandaag op het strand . Een hecht team met toffe leiding!

Bedankt allemaal.

En toen kwam er een olifant met een lange snuit en die blies het sprookje uit.

 

Nieuwerkerk - Zwervers 4-2: Zevende overwinning op rij sluit een goed seizoen af.

Nadat onze droom van puntverlies door Jodan Boys dit weekend uiteen spatte wisten wij het zeker: we zijn tweede geworden, en zullen dat blijven ongeacht het resultaat van vanavond! Een geweldige prestatie maar we moeten nog wel een wedstrijd spelen die er niet meer toe doet. Het gevaar van een zeperd ligt op de loer maar we hebben afgesproken ons nog 1 keer te laten zien als individu en als team aan ons fantastische trouwe publiek.

Hoe moeilijk is het je nog eens op te laden, tegen een lastige tegenstander die met ons nog een appeltje te schillen heeft, na eerder van ons verloren te hebben en gelijk gespeeld te hebben. Het duurt even voor we in ons spel komen en de teams zijn aan elkaar gewaagd. Het spel gaat gelijk op met kansen over en weer. Helaas moet Susan al snel van het veld af met een enkelblessure. Na 15 minuten komt Nieuwerkerk dan toch op voorsprong. Een lange bal van achteruit komt bij de altijd balvaste Esmee. Zij omspeelt haar tegenstander en geeft voor op Brit. Met een heerlijke volley scoort zij 1-0. Hierna zet Zwervers aan en komen wij meer onder druk. Onze koelbloedige keeper Pien zorgt met twee werkelijk katachtige reflexen dat haar doel schoon blijft. Zo gaan wij met een voorsprong de rust in.

Na de rust scoort een doorgebroken speler van de Zwervers 1-1. Maar halverwege de tweede helft komen wij weer op voorsprong. Zahra komt vanuit een vrije rol goed op en scoort met een onhoudbaar afstandsschot. Kort daarna scoort zij ook de 3-1 vanuit een vrije trap vanaf zo’n dertig meter schuin voor het doel, hoog in de verre hoek. Na een snelle uitbraak maakt Zwervers er nog 3-2 van door een goed ingeschoten bal van hun snelle en balvaardige spits. In de laatste minuut wordt de eindstand bepaald op 4-2, na goed doorgaan van Fleur, die Esmee nog 1 keer laat scoren.

De supporters worden voor de laatste keer bedankt en dan zit het seizoen erop. Een seizoen wat veel meer heeft gebracht dan waar wij vooraf op hadden gehoopt, laat staan op hadden gerekend. Het is al heel wat om met deze relatief jonge meiden in de hoofdklasse onder de 17 jaar te voetballen. Daar is heel veel werk van de vorige trainers onder leiding van Marcel Koevoet in de afgelopen jaren in gaan zitten. De ontwikkeling van de meiden gedurende dit seizoen heeft er voor gezorgd dat de huidige trainers met de meiden keer op keer de ambities hebben moeten bijstellen. Waar wij de bekercompetitie zouden gebruiken om te oefenen, strandden wij in de halve finale tegen de uiteindelijke bekerwinnaar. En waar wij in de competitie hoopten op een plekje bij de eerste vijf, zijn we geëindigd op een fraaie tweede plaats op slechts 1 punt achterstand van de winnaar en maar liefst 8 punten los van de nummer drie.

Meiden bedankt voor een fantastisch seizoen: grote klasse en geniet van dit resultaat!

Pernis - Nieuwerkerk 3-5: Gedreven Nieuwerkerk komt gehavend uit de strijd.

Een frisse dinsdagavond in mei, de inhaalwedstrijd uit bij Pernis staat op het programma. Pernis een troosteloos dorp onder de rook van Rotterdam. Daar waar alles draait om Shell en de havens, ontdekken wij aan de rand van het dorp tussen de zeeschepen, vrachtwagens en containers iets wat lijkt op een voetbalcomplex. Wij gaan de zogenaamde charme van echt gras ervaren. Tranen schieten je in de ogen als je naar de velden kijkt. Waar ooit gras groeide waan je je nu op de steppe, dor gras en stuivend zand. Daar moet vanavond dan op gevoetbald worden.

Wij zijn alert. Pernis boekt de laatste tijd goede resultaten, en eerder dit seizoen tijdens een off-day, hebben wij van hun met 1-0 verloren. Gedreven om de vieze smaak van toen weg te spoelen met een klinkende overwinning stappen wij het veld in. Met de afspraak achterin dicht bij elkaar te staan, Zahra ervoor als verdedigende middenvelder, starten wij voortvarend. Al gauw slaat het noodlot toe als Romee, voorop in de strijd, een bal hard op haar pols krijgt geschoten en moet uitvallen. Zij kan niet meer in actie komen en later die avond in het ziekenhuis zal blijken dat de pols gelukkig alleen maar zwaar gekneusd is.

In de wedstrijd zijn wij de betere ploeg, maar Pernis zet vroeg druk en creëert zo ook haar kansen. Wij voetballen ons er onderuit en de backs Rosanne en Elisa hanteren zoals afgesproken regelmatig ook de lange bal, over de verdediging van Pernis heen, om zo onze snelle buitenspelers aan het werk te zetten. Milou en Denise spelen vandaag op het middenveld en maken aanvallend en verdedigend indruk. Wat maken zij een meters, en Fleur gooit al haar vechtlust in de strijd als mid-mid. Er volgen kansen genoeg maar het geluk en de koelbloedigheid bij het afronden ontbreekt.

In een fase waar het spel over en weer gaat laat Milou een hoekschop goed indraaien. De keeper raakt de bal nog wel maar kan een doelpunt niet voorkomen. Wij staan eindelijk voor. Kort hierna volgt echter de 1-1. Twee minuten later scoort Brit vrij voor de keeper na een mooie voorzet over rechts. Een discutabele penalty wordt aan Pernis gegund die zo weer langszij komt. Na een kleine intimidatie aan het adres van haar tegenstander stopt Pien de penalty, de rebound kan zij helaas niet keren. Nog voor rust wordt het 3-2 door Brit na goed doorgaan van de altijd gedreven Esmee.

In de tweede helft komt Pernis na 10 minuten opnieuw langszij. Na een aanval over links wordt er door het midden gescoord door de voor Pien vrijgekomen speelster. Rosanne heeft vandaag de lastigste tegenstander maar wordt goed bijgestaan door Lisa. De sfeer in het veld wordt wat grimmiger en conditie en veerkracht van Nieuwerkerk worden aangesproken. Ook omdat wij na het uitvallen van Romee zonder wissels spelen. Halverwege de tweede helft mag Zahra een vrije trap nemen en maakt Brit er met het hoofd 3-4 van. Zij scoort 10 minuten voort tijd ook de 3-5, fysiek sterk vecht ze zich langs haar directe tegenstander en rondt goed af. Waar ze eerder in de wedstrijd nog te mooie doelpunten wilde maken kiest ze nu voor een sobere en meer effectieve afronding. Met nog 7 minuten te gaan moet zij na een vervelende overtreding uitvallen met een zware enkel blessure. Ook daar zal de volgende dag in het ziekenhuis blijken dat er slechts sprake is van een zware kneuzing.

Zo eindigen we de wedstrijd met slechts tien speelsters. In een wedstrijd waar veel van iedereen is gevraagd hebben we gedaan wat we moeten doen en stappen tevreden van het veld af. In het schemerdonker verlaten wij het sombere Pernis. Tijd om te herstellen want over tien dagen staat het altijd gezellige toernooi van Arnemuiden op het programma. Als oud toernooiwinnaar gaan wij daar ambitieus starten!

Nieuwerkerk – Barendrecht 3-1: Ambitieus Nieuwerkerk boekt 5e overwinning op rij.

Vol ambitie op weg naar een mooie ereplaats in de hoofdklasse. Wat een stel meiden zitten er in de kleedkamer, vastbesloten de nederlaag in de beker van zich af te schoppen. Met opgeheven hoofd het veld op en af, wetende dat je er alles aan gedaan hebt en zo te genieten van je favoriete sport. Met die beleving worden de veters gestrikt en de mouwen opgestroopt terwijl de muziek door de kleedkamer schalt. Iedereen wil er voor gaan, een druivensuikertje, nog gauw een extra tape om de enkel van Milou, de coaches hebben gelukkig maar weinig woorden nodig want de geur van Reflex is ondragelijk. Barendrecht is gewoon een goede uitdagende ploeg, maar onze meiden zijn scherp. Ze staan er weer om alles te laten zien aan de trouwe supporters. Want ook na verlies in de beker steunen onze ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes ons weer in grote getale.

We starten voortvarend, als betere ploeg zonder daarbij Barendrecht te kort te doen. Foutloze backs als Elisa, Rosanne en Susan stralen vertrouwen uit. Deze bikkels zorgen ervoor dat de buitenspelers van de tegenstander er niet aan te pas komen. Hartwerkende Romee en Lisa zorgen voor de controle en spelverdeling. Barendrecht biedt echter goed tegenstand en zo moeten wij een half uur wachten op de 1-0. Tot die tijd hebben wij geduldig en gedisciplineerd ons spel gespeeld, wetende dat onze kans gaat komen. Een lange bal over links op de onverzettelijke Esmee, die snijdt naar binnen en kiest eindelijk voor zichzelf (hoeveel assist moet je hiervoor geven…). Zij rondt koelbloedig af in de verre hoek waardoor wij verdiend op 1-0 komen.

Het geluk is aan onze kant als wij kort na rust de 2-0 scoren. Denise schiet een fantastische hoekschop en Brit kan inkoppen. Hierna stoort Fleur, verovert de bal en laat Brit vanaf de vijf meter lijn 3-0 scoren. Fleur speelt vandaag een geweldige wedstrijd, sterk en gedreven op mid mid zoals we haar nog niet eerder hebben gezien. En Zahra, zij krijgt de ruimte vandaag van Barendrecht. Hiermee gaat zij steeds aanvallender spelen waardoor extra gevaar ontstaat. Ze komt veel op, krijgt haar kansen en is nadrukkelijk aanwezig. Denise vandaag sterk op het middenveld, goed werkend en effectief met een prima hoekschop. Na een half uur maakt Barendrecht helaas 3-1, als wij onder druk staan. Pien houdt goed stand met 2 grandioze katachtige reddingen, wat een reflexen, maar de derde inzet gaat er dan toch in. In de slotfase voor Nieuwerkerk nog een paar kansen, Denise komt vrij voor de keeper en met iets meer geluk zou zij kunnen scoren. De 3-1 van vandaag is echter een welverdiende uitslag, Met onze 5e overwinning op rij in de competitie, afgedwongen met veel inzet en passie, spoelen wij het verlies in de halve finale van de beker weg en is een top 3 klassering in de competitie veilig gesteld. Nu op naar Pernis op 9 mei !

Vredenburch - Nieuwerkerk 5-1: Bekeravontuur strandt in de halve finale

De halve finale in de bekercompetitie, een fantastische prestatie om daar te staan met je team. We hebben lang naar dit mooie moment toegeleefd. Na een harde wedstrijd (waarbij Nieuwerkerk in de eerste helft door blessures niet het niveau haalt, zich in de tweede helft herpakt) is het bekeravontuur gestrand in de halve finale. Het blijft een unieke teamprestatie waar je trots op mag zijn.

We starten goed, hebben in de aanvangsfase het betere spel en krijgen meerdere kansen, waaronder een schot van Britney die helaas de lat treft. In de 10e minuut scoort Vredenburch omdat wij niet tijdig ingrijpen. Vlak hierna moeten we verder zonder Susan, die hard in de rug wordt gesprongen. Duizelig verlaat zij het veld en kan ook niet meer terugkeren. Noodgedwongen moeten wij onze opstelling aanpassen wat ten koste gaat van onze aanvalskracht. Vervolgens halen wij ons niveau niet en laten ons imponeren door het thuisvoordeel en het harde spel van Vredenburch, die er alles aan doet om de voorsprong te behouden. De scheidsrechter fluit de eerste 10 minuten prima. Na de voorsprong van Vredenburch wordt het een harde wedstrijd, waarbij de scheidsrechter veel te veel toelaat en regelmatig de andere kant op kijkt. Dat is niet in ons voordeel. Later incasseren wij nog 2 tegendoelpunten waardoor wij in de rust tegen een flinke achterstand aankijken.

In de tweede helft starten wij opnieuw en herpakken ons goed met veel beter voetbal, vastbesloten om in ieder geval nog te scoren. De opstelling is aangepast naar 3-4-3 waarbij Zahra op het middenveld erbij komt. Hiermee nemen we achterin bewust meer risico en krijgen wij meer voorwaartse druk. Halverwege de tweede helft scoort Milou als rechtsbuiten de 3-1. Goed voetballend hangt er meer in de lucht als het bijna 3-2 wordt. Helaas eindigen wij met tien man als Zahra tien minuten voor tijd geblesseerd van het veld moet, na eerder in de eerste helft ook al hard te zijn aangepakt. Twee tegendoelpunten die dan in de laatste tien minuten vallen zorgen voor een geflatteerde einduitslag.

Voor het eerst in een halve finale staan is een geweldige prestatie waar je trots op mag zijn. We gaan verder in de competitie waar wij aan een hele goede reeks bezig zijn. Met nog 3 wedstrijden te spelen doen wij daar nog volop mee voor een mooie ereplaats. Hiervoor treden wij zaterdag aan tegen Barendrecht.

Stolwijk – Nieuwerkerk 1-3: Sportieve vechtlust wordt beloond.

Uit bij Stolwijk, een gevreesde tegenstander na de 2-2- eerder dit seizoen bij ons thuis. Door blessures zijn Sterre en Denise afwezig en niet helemaal fit zijn Romee en Esmee. Zo stappen twaalf op en top gemotiveerde meiden om klokslag drie uur de wei in.

In de 2e minuut al een vrijetrap op 25 meter van het doel. Zahra oefent niet voor niets zo vaak en schiet hem moeiteloos hoog in, onhoudbaar voor de keeper. Een droomstart voor Nieuwerkerk. Wij zijn duidelijk de beter voetballende partij, ondanks dat krijgt Stolwijk ook kansjes. Halverwege de eerste helft scoort Stolwijk 1-1 maar twee minuten later wordt het alweer 1-2. Milou schiet op doel maar de rebound is voor Britney. In de tweede helft probeert Stolwijk uit alle macht het tij te keren. Wij komen iets meer onder druk te staan waardoor de gewenste 1-3 even op zich laat wachten. Op het juiste moment wordt door onze verdediging de lange bal gehanteerd om onder de druk uit te komen. Wij hebben de overtuigende wil om te winnen. Omdat wij maar 1 wissel hebben vraagt de vechtlust bijzonder veel van iedereen. Vijf minuten voor tijd scoren wij dan de bevrijdende 1-3, na een mooie assist van Fleur scoort Britney haar tweede doelpunt van de middag. Als de goed fluitende scheidsrechter een einde maakt aan deze sportieve wedstrijd zonder vervelende overtredingen stappen wij moe maar voldaan van het veld af.

Een groot compliment voor onze speelsters van vandaag, in alfabetische volgorde passeren ze de revue:

·         Britney: Als aanvoerder voorop in de strijd, goed aanspeelpunt met een neusje voor het doel en verdedigt mee waar nodig.

·         Elisa: Altijd lekker fel, maakt haar meters, incasseert maar deelt ook koekjes uit als de wedstrijd dat nodig heeft.

·         Esmee: Vandaag met blessure maar blijft sterk aan de bal, wat een vechtlust en geeft assists.

·         Eva: Sober en degelijk voetballend als rechtshalf, ook als gelegenheids mid-mid staat ze haar mannetje.

·         Fleur: Heeft heel veel kilometers gemaakt, de tong hing op de schoenen, maar blijft steekpasses geven en mee verdedigen.

·         Lisa: Betrouwbaar slot op de deur, geeft goede sturing en rugdekking aan de verdediging.

·         Milou: Zeer gedreven, laat de echte wil om te winnen zien met haar drang naar voren.

·         Pien: Prima keeper die ook nog kan voetballen, koel, nergens bang voor en ze staat de hele wedstrijd op de juiste plek.

·         Romee: Ondanks alle pijntjes blijft ze bikkelen, druk zetten en opjagen, alles voor het team.

·         Rosanne: Sterk achterin, levert strijd en schuwt de fysieke duels niet.

·         Susan: Let goed op de bal en wint zo (met zo af en toe een heerlijke sliding) haar duels.

·         Zahra: Sterke voorstopper en in balbezit iets meer aanvallend naar voren spelend, scoort vandaag lekker.

Om vijf uur vluchten wij Stolwijk uit, vol verbazing over de negativiteit en agressie die wij losmaken bij de tegenstander en haar publiek met onze sportieve wil om te winnen. Met dit goede resultaat op zak is de euforie op weg naar huis groot.
Nu op naar de halve finale in de beker, zaterdag 15 april !

Nieuwerkerk - Haastrecht 5-3: Een gevecht met zichzelf in een bijna fatale 2e helft.

Eerder dit seizoen speelden we 3-3 tegen Haastrecht, maar vandaag zijn we vastbesloten om de overwinning op te eisen. Bij winst doen we goede zaken in de competitie en met het spel van de laatste wedstrijden is dat mogelijk. Echter een wedstrijd bestaat uit 2 keer 40 minuten…

Wij starten met sprankelend voetbal en in de allereerste minuten volgt een ingooi vanaf eigen helft op onze rechtsbuiten. Zij haalt de achterlijn en schiet op de paal. De bal komt vervolgens precies op de voet van Brit die daarmee een intikkertje heeft. Daarna een hoekschop die door Zahra hoog wordt voorgegeven. Door de tegenwind blijft de bal lang hangen en Brit maakt 2-0 bij de 2e paal. 3-0 volgt door een aanval door het midden waarbij de spits en rechtsbuiten goed combineren, een laatste lobje van Brit brengt de rechtsbuiten voor de keeper en zij maakt het koelbloedig af. Met 4-0 gaan we de rust in, als Esmee op links de bal verovert, niet van de bal is te krijgen en Milou de bal laat voorzetten. Bij de 2e paal gaat de bal via de borst van de rechtsbuiten het doel in.

In de tweede helft zijn we, ondanks alle waarschuwingen in de kleedkamer, geen schim van wat wij in de eerste helft hebben laten zien. De wind is hierbij een belangrijke factor en we lopen te veel achteruit, grijpen niet of te laat in. Zo incasseer je 3 tegentreffers. Wanhoop vanuit de dug-out want we krijgen het tij even niet gekeerd, en een gelijkspel (of nog erger, nu nog verliezen) zou dramatisch zijn. Gelukkig weten wij in de slotfase van de wedstrijd 5-3 te scoren, wat tevens de eindstand is.

Onze meiden stappen terecht niet blij van het veld, ondanks dat ze wel gewonnen hebben en met deze uitslag minimaal 1 uur op nummer 1 hebben gestaan. Als coaches hoef je nu ook niet veel meer te zeggen. Het besef is er dat wij door het oog van de naald zijn gekropen. Later vandaag wint Jodan Boys waardoor wij na 12 van de 16 wedstrijden op de 2e plek staan met slechts 1 punt achterstand, een prima resultaat van Nieuwerkerk.

Het contrast van de eerste helft met de tweede helft was groot. In de eerste helft speelden wij niet tegen maar met Haastrecht. In de tweede helft speelden wij met het hoofd in de wolken en vooral tegen ons zelf.

Ons succes is niet vanzelfsprekend. We kunnen geweldig voetballen, dat hebben we de afgelopen weken wel laten zien en dat geweldige voetbal biedt perspectief. Hiervoor moet je individueel en als team 2 keer 40 minuten 100% zijn. Zaterdag een nieuwe kans om dat te laten zien uit tegen Stolwijk.

Jodan Boys – Nieuwerkerk 1-4: Fel Nieuwerkerk verrast de koploper.

Op en top gemotiveerd en vol vertrouwen reizen wij af naar Gouda. Afgelopen week hebben we door blessures van een aantal speelsters helaas aangepast moeten trainen. Behalve Denise, die deze week vervangen wordt vanuit een ander team, is iedereen voldoende fit om te kunnen starten. Alles is mogelijk in deze gekke competitie en zo gaan wij met opgeheven hoofd de strijd aan met de koploper. Onze eerdere thuisnederlaag had een geflatteerde uitslag. Inmiddels kennen we hun spelletje, hebben hier in verdedigend opzicht van veel geleerd, en een solide verdediging schept weer kansen voor onze aanval.

Wij starten direct fel, eisen de bal op en spelen ons voetbal op de helft van de tegenstander. Achterin staan wij na balverlies compact, goed voorbereid op hun snelle spitsen met twee onverzettelijke backs, Susan en Rosanne, en slot op de deur Lisa. Met vroeg drukzetten gunnen wij Jodan Boys geen rust en zij komen niet lekker in de wedstrijd. De openingstreffer valt na 13 minuten. Zahra geeft een mooie dieptepass en Brit scoort links laag in de hoek. Dit is voor ons het signaal dat er iets moois in de lucht hangt vandaag, het zou toch wat zijn… Na een half uur volgt de 0-2. Ons sterke middenveld verovert de bal en Milou (spelend met gipsen pols, want als het enigszins kan wil je er toch bij zijn…) levert na goed doorgaan als linkbuiten een prima voorzet af. Onze geweldige gelegenheidsrechtsbuiten scoort.

In de tweede helft probeert Jodan Boys zich te herpakken maar wij zijn vastberaden deze voorsprong niet meer uit handen te geven. Na 10 minuten scoren wij 0-3, Brit geeft de steekpass op onze rechtsbuiten die hem keurig naast de keeper prikt. Regelmatig staan we meer onder druk maar we voetballen ons eronderuit. Die ene keer dat er een doorgebroken speler is komt Pien (die tot dat moment nog helemaal schoon was) goed uit haar doel, duikt vol op de schoen van de speler en heeft de bal. Drie minuten voor tijd moeten we dan toch de tegentreffer incasseren. Een afstandsschot goed ingeschoten hoog in de rechterbovenhoek en onhoudbaar voor Pien. De extra tijd levert voor ons nog een vrije trap op. Op de rand van het strafschopgebied wordt Esmee, niet te stoppen door haar verdediger, neergelegd. Brit is net weer in het veld en neemt de vrije trap, rechts langs de muur en strak in de goal.

1-4 is een geweldig resultaat tegen een onzichtbaar Jodan Boys. Wij hebben ze niet aan de bal laten komen. Verrast door onze felheid zijn zij, met uitzondering van 10 minuten in de 2e helft, geen moment in de wedstrijd geweest. Zahra komt steeds beter tot haar recht in een nieuwe rol die zij ook ambieert; daar waar het mogelijk is iets verder naar voren spelend. Een groot compliment voor het hele team zoals zij elke week bijleren. Met deze uitslag en zoals zij nu spelen blijven zij meedoen voor alle prijzen.

Nieuwerkerk – Binnenmaas 5-0: Herpakken met een klinkende overwinning.

Een heerlijke zondagmiddag, een mooi voorjaarszonnetje op het terras en ik zit voor het eerst dit jaar buiten, genietend van een lekkere Sauvignon-Blanc, met zicht op de paarse krokussen. Langzaam droom ik weg als ik zit na te genieten van gisteren, een mooie voetbaldag op sportpark Dorrestein, en dan roept het plichtsbesef want er moet nog een verslag gemaakt worden. Wat hebben we een leuke wedstrijd gezien. Een elftal van op en top gemotiveerde meiden die overtuigd waren dat het vandaag erop of eronder zou worden om aan te haken bij de top in de competitie.

Terug van de voorjaarsvakantie hebben we een tweetal goede scherpe trainingen gehad. Het belang van de komende maand is duidelijk, de focus is er, dus de mouwen opstropen en daar gaan we weer. Helaas zonder Milou, die een pijnlijke pols aan de vorige week heeft overgehouden en 4 weken in het gips zit. Samen met Sterre zitten zij in de dug-out het team aan te moedigen als Elisa, die het hele jaar met opgestroopte mouwen speelt, in de vierde minuut scoort. Brit geeft een mooi balletje op haar als zij als links half goed komt inlopen en vrij voor de keeper komt. Tien minuten later scoort Romee 2-0 met een mooi afstandsschot, hoog en onhoudbaar voor de keeper en zo gaan wij met een goed gevoel de rust in.

Na rust wordt het in 13e minuut 3-0 door een eigen doel vanuit een door Denise mooi ingeschoten hoekschop. Brit kopt deze bal en via de rug van de tegenstander verdwijnt deze bal in het net. Kort hierna krijgt Brit geel, na een sliding op de bal die de scheidsrechter anders beoordeelt. Zeer professioneel zetten we ons om naar een 4-3-2 opstelling, nemen we bewust gas terug maar blijven voetballen. We willen geen doelpunt tegen krijgen dus is het belangrijk achterin de zaak dicht te houden. Zahra krijgt in deze fase alle ruimte om weer lekker op te komen, terwijl Rosanne de plek van Lisa prima invult. Na een half uur breekt een ijzersterke Esmee door over links, ze snijdt op tijd naar binnen en wordt neergelegd binnen het strafschopgebied. De terechte strafschop wordt koelbloedig ingeschoten door Pien. Tegen het einde van de wedstrijd speelt de frustratie bij Binnenmaas even op. Elisa moet een stevige overtreding incasseren voor onze dug-out maar neemt geen revanche. Met gebalde vuisten, wit van nijd, speelt zij de wedstrijd uit. In reservetijd scoort Brit dan nog de 5-0 met een mooie kopbal.

In de tweede helft hebben we Lisa helaas uit voorzorg aan de kant moeten houden. Op de training had ze al last van haar bovenbeen en is niet 100% fit begonnen aan de wedstrijd. In de rust geeft ze aan dat ze eigenlijk niet verder kan. Zij denkt hierbij aan het teambelang want eigenlijk wil ze dolgraag spelen, maar na  een hele goede eerste helft moet ze nu herstellen op weg naar de volgende wedstrijd. Als team hebben we grote progressie geboekt, keihard gewerkt en geknokt voor elke bal, met al resultaat een klinkende overwinning. Dit als opwarmertje naar volgende week wanneer wij met veel zelfvertrouwen ten strijde trekken tegen de koploper Jodan Boys, waar wij na 10 wedstrijden een achterstand op hebben van slechts 4 punten.

Foto's seizoen 2016 - 2017

2017-03-11 Nieuwerkerk MO17-1 -Binnenmaas MO17-1

2016-08-27 Nieuwerkerk MO17-1 - BVCB MO17-1

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook

De temperatuur in Nieuwerkerk is op dit moment:

Overige links