Wie helpt ons op zaterdag 1 juli met OPZOOMEREN ?    

Nieuwerkerk MO13-2

/

Wedstrijden


Competitie

Stand

Uitslagen

Programma

Matrix

Beker

Stand


Uitslagen

Programma

Toernooien


Begeleiding

NaamTelefoon / E-mailFunctie
Peter de JongLeider
Fee HoffmanTrainer
Angelo HartmanLeider

Trainingsschema

DagTydstipVeldKleedkamer
DINSDAG17.45-19.00Kunstgras 46
VRIJDAG18.45-20.00Kunstgras 66

foto's Nieuwerkerk MO13-2 - Smitshoek MO13-2

DSC09394DSC09396DSC09398

N'kerk MO13-2 - Smitshoek MO13-2

Eindelijk, de eerste wedstrijd met het complete team!!

Na 10 wedstrijden dit seizoen speelden we vandaag voor het eerst met het complete team. Alle 16 meiden waren aanwezig om thuis te spelen tegen Smitshoek, eindelijk eens tegen een MO13-2 team. En dat was te merken ook, de wedstrijd golfde van links naar rechts. Smitshoek kreeg kansen en Nieuwerkerk ook. De groei is goed te zien in het team. Op de training worden er met veel tegenzin rondjes om het halve veld gelopen maar het resultaat is wel te merken.

Iedereen was vandaag lekker fel op de bal en er werd goed overgespeeld. Debbie staat als een leeuw haar doel te verdedigen en achterin word er door alle meiden goed verdedigd , de middenvelders dragen daarin ook hun steentje bij. Voorin staat iedereen op scherp om aan te vallen en te scoren.  Al dat harde knokken had als resultaat dat we met 0-0 gingen rusten.

Terwijl  de meeste supporters nog in de kantine aan de koffie zaten werd er alweer afgetrapt voor de tweede helft en scoorde Eva Jochems gelijk al de 1-0. Die hebben de supporters helaas gemist:-(   De kansen vielen over en weer, en helaas wist Smitshoek 1 van de kansen nog te benutten en maakten 1-1. Erg goed gespeeld en een dik verdiende punt.

Volgende week spelen we uit tegen Zwervers Capelle die bovenaan staan in de competitie. 

Zwervers IJvv MO13-1 - Nieuwerkerk MO13-2

De eerste wedstrijd van de competitie moesten we net als in de beker aantreden tegen Zwervers IJsselmonde.

Na een paar weken rust stonden alle meiden weer op scherp om weer een wedstrijd te spelen. Vol goede zin reisden we af naar IJsselmonde, zonder Chiara die nog steeds last heeft van een blessure en zonder Meagan die ziek was.

Het eerste kwartier speelde we supergoed, iedereen kent ondertussen zijn plek en we weten elkaar steeds beter aan te spelen in het veld. IJsselmonde heeft een paar supersnelle speelsters die een paar keer gevaarlijk dichtbij het doel komen. Debbie houdt de moeilijkste ballen tegen die ze op haar afvuren. In de veertiende minuut valt dan toch jammergenoeg het eerste tegendoelpunt. Tot de rust weten ze nog uit te lopen naar 3-0.

Na de rust valt het niet mee om te scoren, de sterke verdediging van IJsselmonde is moeilijk te passeren. De weinige kansen die we krijgen gaan er niet in. IJsselmonde gaat wel door met scoren en zo verliezen we de wedstrijd on een 8-0.

Volgende week spelen we thuis tegen Zestienhoven, hopelijk gaan we daar 1 of 3 punten pakken.. 

N'kerk MO13-2 - VOCMO13-2

Eindelijk die dik verdiende overwinning

 

Deze week speelden we onze laatste wedstrijd in deze bekercompetitie. Thuis moeten we aantreden tegen VOC, de club die alle wedstrijden onder ons heeft gestaan maar die na een gelijkspel vorige week tegen Zwervers Capelle een plaats boven ons zijn gekomen. We moeten dus winnen om van die onderste plek af te komen.

De wedstrijd.

We speelden deze week zonder Marit die op schoolkamp is geweest. Ook bij de leiding zijn we onderbezet. Fee moest al vroeg voetballen, Angelo is een weekendje weg en ik kan er alleen de eerste helft maar bij zijn. Lisa doet de coaching en grensrechter Bas geeft ook goede aanwijzingen vanaf de zijlijn. 

Na de bespreking in de kleedkamer staan we al vroeg op het veld. De reservespelers schieten Debbie warm en de rest van de meiden doet een goede warming up in het zonnetje. Al gelijk na het fluitsignaal zitten we bovenop de tegenstander. De eerste minuut hebben we zelfs aleen paar goede kansen. In de tweede minuut weet Eva J de bal achter de keeper in het doel te krijgen.        Goaaaallll!!!        Net als vorige week komen we met 1-0 voor te staan. VOC komt er niet aan te pas in deze eerste helft, meer als 3 keer komen ze niet over de middellijn. Debbie heeft weinig te doen. We zijn constant in de aanval. Eva maakt zelfs nog 2-0 maar ze staat buitenspel als ze de bal krijgt. We hebben echt veel kansen maar het blijft 1-0.

In de rust bespreekt Lisa wat er goed en fout gaat. Zelf moet ik helaas weg.  In de auto volg ik de tussenstand. Heel veel kansen en zelfs nog een doelpunt van Isa die jammer genoeg wordt afgekeurd. Als ik de verhalen moet geloven hadden we wel met 10-0 kunnen winnen. Het blijft echter 1-0 en we pakken onze eerste 3 punten. VOC zakt weer naar de laatste plaats en zo eindigen we als één na laatste in deze bekercompetitie.

20161008 095609

De Yell voor de aftrap.

 

20161008 102917

In de rust bespreekt Lisa wat er goed en fout gaat

 

IMG 20161008 WA0027

De eerste overwinning van een supergezellig team wordt gevierd!!

Nieuwerkerk MO13-2- SVSMO13-1

Nog 1 wedstrijd in deze bekercompetitie.

Na de verloren wedstrijd tegen Xerxes moest er deze week weer volop getraind worden om zaterdag te presteren tegen de nummer 2 van de lijst SVS uit Capellle. De club waar trainster Fee speelt, dus we wilden wel een beetje indruk maken. Op Dinsdagavond doen alle meiden weer goed hun best. Die avond heben Angelo en ik ook een vergadering met alle leiders van de meidenteams van Nieuwerkerk. Er is nog steeds een tekort aan speelsters in de hogere teams en er moet een oplossing gevonden worden. We maken nog maar eens duidelijk dat we echt alle 16 meiden hard nodig hebben en we echt niemand kunnen/ willen missen. We hebben nog niet 1 wedstrijd met ons complete team gespeeld en halverwege de tweede helft blijkt dat een hoop meiden er toch conditioneel helemaal doorheen zitten. Zeker in deze leeftijdsgroep ontwikkeld het lichaam zich volop dus de verwachting is dat we deze winter nog wel wat blessures kunnen verwachten. Er zal naar andere oplossingen gezocht moeten worden.

Dan de vrijdagavondtraining. Vanwege familie omstandigheden kunnen Lisa en Fee geen training geven vanavond. Angelo heeft een afspraak op zijn werk dus besluit ik de training te geven.... Daar sta je dan......    De afgelopen week heb ik op Youtube naar filmpjes gezocht voor training van D pupillen, gelukkig heeft de KNVB heel veel oefeningen online gezet en ik probeer er een paar leuke tussenuit te halen. We maken er een gezellige avond van en af en toe heb ik de illusie dat ik ze nog iets geleerd heb ook.

Dan de wedstrijd.

We mogen vandaag op veld 1 spelen. Dat lijkt ons zeker in het begin vleugels te geven. De eerste 10 minuten zijn we echt beter als SVS. Isa heeft na een paar minuten een goede kans om te scoren maar dat lukt net niet.   Maar dan.... krijgt Eva de bal en weet de bal achter de keepster in het doel te krijgen. WE STAAN MET 1-0 VOOR!!!!     SVS weet zich te herpakken en gaat in de aanval. De bal gaat over de achterlijn, grensrechter Angelo staat er met zijn neus bovenop en vlagt terecht. De scheidsrechter ziet Angelo vlaggen maar laat doorspelen. De bal verdwijnt achter Debbie het doel in en het staat 1-1. Luid protest vanaf de tribune mag niet helpen. De rest van de wedstrijd kunnen we weinig inbrengen en we gaan met een 1-12 nederlaag douchen.

Anneke, de moeder van Lieke heeft weer mooie aktiefoto's gemaakt van de wedstrijd.

 

IMG 20161002 WA0009

Tuchany doet er alles aan om te winnen voor haar broer..

 

 

IMG 20161002 WA0007

Alma wipt de bal over de tegenstander heen.

 

IMG 20161002 WA0021

Lieke vecht om de bal op het middenveld

 

Onze "concurrent " deze beker heeft gelijk gespeeld dus zijn we zijn naar de onderste plek gezakt. Zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd deze beker om 10:00u thuis tegen dit team. 

 

 

 

Xerxes MO13-1 - Nieuwerkerk MO-13-2

Weer een wedstrijd dichter bij de eerste overwinning......

Zonder de zieke Meagan en de afwezige Marit reisden we vandaag af naar de Zevenkamp om aan te treden tegen Xerxes. Een tegenstander die op de vierde plek staat in de bekercompetitie. Een mooi complex waar we onze tweede wedstrijd op "echt " gras speelden. De vorige wedstrijd bij Zwervers Capelle konden we er goed op uit de voeten dus hoopte ik dat we hier ook weer zo konden spelen. Helaas pakte dat iets anders uit.

Direct na de aftrap kwam Xerxes in balbezit en scoorde binnen een minuut al 1-0. Een slechter begin hadden we niet kunnen krijgen. Gelukkig pakten we ook onze kansen en door de verre uittrappen van Debbie kwamen Isa en Eva Jochems een paar keer goed voor de keeper van Xerxes. De schoten van Eva werden vakkundig door haar weggewerkt en Isa schoot maar enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Kortom, het ging ons hier niet lukken om hier te scoren. Xerxes liep echter steeds verder uit en wisten de wedstrijd met 12-0 te winnen.

 

Xerxes Nieuwerkerk 1 2

één van de kansen van Eva Jochems word geblokt door de keepster.

Xerxes Nieuwerkerk 1 4

Debbie trapt de bal ver uit om Isa, Suze of Eva te bereiken. 

 

Een wedstrijd die we zeker niet konden winnen, maar met wel een paar kansen die we zeker hadden moeten maken... 

Deze week gaan de meiden zich weer voorbereiden op de volgende wedstrijd tegen SVS. De club van trainster Fee, dus daar moeten we ons van onze beste kant laten zien. En wie weet..........de eerste overwinning.

Xerxes Nieuwerkerk 1 3

O ja, en Edgar is vandaag geslaagd als grensrechter ;-)

Nieuwerkerk MO13-2 - Blijdorp MO13-2

De week van de technische veranderingen!!

Deze week werd er weer hard getraind door de meiden van MO13-2. Uit de gespeelde wedstrijden is wel gebleken dat we op conditioneel vlak soms nog wel eens iets te kort komen. Dus werd er door Fee en Lisa een zwaar programma afgewerkt. Rondjes lopen, dribbelen met de bal achter elkaar aan, een paar lekkere buikspieroefeningen en een fel partijtje op de vrijdagavondtraining moesten de dames op scherp zetten voor de wedstrijd tegen Blijdorp vandaag.

 

20160916 190136

Buikspieroefeningen!!

 

De ouders die vandaag langs de lijn stonden hadden het misschien al opgemerkt, in overleg met Fee en Lisa is besloten dat zij voortaan de coaching vanaf de zijlijn gaan doen, Angelo en Peter blijven er natuurlijk ook bij als begeleiding maar we denken dat dit beter gaat werken. De tweede verandering die we aangebracht hebben is dat we van het om de tien minuten wisselen overgegaan zijn naar het wisselen om de 15 minuten. Dit is iets makkelijker in te delen, het is helaas wel zo dat we met een grote groep zijn dus het zal wel eens voorkomen dat iemand twee keer reserve zal moet staan.

 

Dan de wedstrijd.

20160917 092516

Bespreking in de kleedkamer.

 

Zonder Chiara en met een geblesseerde Debbie en Elvira speelden we vandaag tegen Blijdorp, die 1 plek boven ons staan. We hadden van te voren goede hoop dat we hier wel eens onze eerste overwinning konden behalen. Helaas lukte het vandaag weer niet om te winnen. Na een goede eerst helft stonden we met 2-4 achter. Allebei de doelpunten schrijven we bij op het lijstje van Eva Jochems. In de tweede helft kon Blijdorp nog uitlopen tot 3-6 en zo scoorde Meagan haar tweede doelpunt in deze bekercompetitie. We speelden een goede wedstrijd en er is nog steeds elke week vooruitgang te zien.

Volgende week een zware wedstijd tegen Xerxes op het programma. Om 11:30u spelen we uit op sportpark Faas Wilkes in Rotterdam

 

De stand na deze ronde:

20160917 193717

 

 

ZwerversMO13-1 - Nieuwerkerk MO13-2

Het harde trainen begint zijn vruchten af te werpen!!

 

Na de verloren wedstrijd vorige week tegen CKC werd er door Fee en Lisa deze week hard getraint op de dingen die in het veld nog wel eens fout gaan. Tijdens de dinsdagtraining werden er eerst een paar rondjes om het veld gelopen om de conditie te verbeteren en daarna werd er op een klein veldje geleerd hoe ze elkaar op een kleine ruimte kunnen aanspelen. Ook werd er op getraind om dichter op de tegenstander te verdedigen. Vrijdag werd er nog een pittige training gegeven om zo zaterdag op scherp te staan bij de uitwedstrijd tegen Zwervers Capelle.

Zonder Renske en Angelo reisden we zaterdagmorgen vroeg af naar Capelle voor onze 3e wedstrijd. Fee en Lisa waren er wel bij ze bespraken de opstelling en leidde de warming-up op het natte gras. Met wat kleine wijzigingen in de opstelling gingen we van start. De eerste 8 minuten dwaalde we nog een beetje in het rond, al snel kon Zwervers daarvan profiteren en maakte 1-0. Ook de 2-0 viel al snel. Daarna leek het wel of we wakker geschud waren. In de verdediging werden minder fouten gemaakt en konden de meiden elkaar steeds beter vinden. We hadden een paar mooie aanvallen maar konden helaas het doel niet vinden.

In de rust liet Debbie haar kwaliteiten als aanvoerder zien, ze sprak de verdediging en het middenveld toe wat er verbeterd moest worden inde tweede helft.

De tweede helft begonnen we weer sterk, met een paar mooie aanvallen van zowel links, rechts en vanuit het midden bleven we aanvallen. Zwervers kreeg ook nog een paar kansen die of door de ijzersterke verdediging of door Debbie allemaal om zeep geholpen werden. Aan de kant begonnen de meegereisde vaders en moeders er ook in te geloven en we hoopten dan ook op zeker 1 maar eigenlijk 2 dik verdiende doelpunten. Gelukkig brak Eva  Jochems in de laatste minuten goed door en wist voor de derde keer dit seizoen te scoren. In de overgebleven tijd vielen we nog wel aan maar de tijd was te kort om gelijk te maken... 

 

We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld waarin weer veel vooruitgang te zien was. Helaas weer geen overwinning maar dat gaat niet lang meer duren. We zijn in ieder geval een plekje gestegen en staan niet meer onderaan.Volgende week spelen we om 10:00u thuis tegen Blijdorp.

LINEUP111473449905724

opstelling bij de aftrap

 

LINEUP111473512752043

en de opstelling na de eerste wissels

Nieuwerkerk MO13-2 - CKC MO13-1

De tweede wedstrijd in de bekercompetitie speelden we thuis tegen CKC MO13-1.

Na de met 9-2 verloren wedstrijd tegen de Zwervers ijvv vorige week gingen de meiden vol goede moed van start. Tijdens de vrijdagavond training hadden Angelo en Peter al bedacht dat we deze week een 4-4-2 systeem wilden gaan spelen. In de kleedkamer heeft Angelo op zijn witboard uitgetekend wat dit systeem inhield. Na wat vragen van de meiden gingen ze onder leiding van Fee warmlopen en inschieten op het bijveldje.

Dat we deze beker in een zware poule zijn ingedeeld bleek al snel toen de wedstrijd van start ging. Zonder de geblesseerde Tuchany en Amy begonnen we aan de eerste helft. CKC zette al snel druk en de verdedigsters Marit, Maud, Eva de Jong en Elvira moesten alle zeilen bijzetten om een doelpunt tegen te gaan. Helaas schoot CKC al snel twee keer de bal achter Debbie in het net.

Op het middenveld deden Lieke, Renske, Chiara en Isa hun best om de bal te veroveren om zo Meagan of Eva Jochems te bereiken zodat die net als vorige week weer konden scoren. Ook na wissels (Sophie voor Marit, Alma voor Renske en Suze voor Isa ) bleek CKC de betere ploeg, duidelijk al beter op elkaar ingespeeld konden ze uitlopen tot 0-4. Gelukkig kon Eva Jochems net voor de rust de 1-4 maken.

Na de rust werden er een paar mooie duels uitgespeeld op het middenveld. Lieke en Chiara gingen er fel in en Isa, Meagan en Eva Jochems kregen nog een paar goede kansen. Dat het spelen met buitenspel ook nog moeilijk is bleek wel toen we nog een mooi doelpunt maakten maar helaas stond de grensrechter al met zijn vlag omhoog. Na 60 minuten blies de scheidsrechter de wedstrijd af en verlieten we met een 1-9 eindstand het veld.

Omdat we een groot team van 16 meiden hebben puzzelen de leiders heel wat af om iedereen na een wissel weer op de goede plek te krijgen, soms lukt het niet altijd om dat voor elkaar te krijgen maar het is voor ons ook allemaal nog erg wennen. Het is erg leuk om tijdens de trainingen en de wedstrijd te zien hoeveel plezier de meiden hebben. Een doelpunt word geviert of we de wedstrijd hebben gewonnen. Na 4 trainingen en 2 wedstrijden is er al veel vooruitgang te zien en na deze zware bekerpoule hopen we in een iets makkelijkere comptitie terecht te komen waarin we ook onze wedstrijden kunnen winnen.

Volgende week spelen we om 8.30u uit tegen de Zwervers uit Capelle. Daar gaan we proberen om onze eerste overwinning te behalen!!

N'kerk MO13-2 - CKC MO13-1

IMG 20160903 WA0018IMG 20160903 WA0019IMG 20160903 WA0019IMG 20160903 WA0020IMG 20160903 WA0021IMG 20160903 WA0021IMG 20160903 WA0022IMG 20160903 WA0023IMG 20160903 WA0023IMG 20160903 WA0024IMG 20160903 WA0025IMG 20160903 WA0026IMG 20160903 WA0027IMG 20160903 WA0028IMG 20160903 WA0029IMG 20160903 WA0029IMG 20160903 WA0030IMG 20160903 WA0031IMG 20160903 WA0032IMG 20160903 WA0034IMG 20160903 WA0035

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook

De temperatuur in Nieuwerkerk is op dit moment:

Overige links