Grote clubaktie is er ! Doe mee en steun uw club. Ook lotenverkopers kunnen een prijs verdienen !     

Nieuwerkerk MO19-1

/

Wedstrijden

Competitie

Stand

Periode 1

Periode 1

Periode 2

Periode 2

Periode 3

Periode 3

Uitslagen

Uitslagen

Alle uitslagen

Programma

Programma

Programma komende weken

Beker

Stand

Stand

Uitslagen

Uitslagen

Programma

Programma

Begeleiding

NaamTelefoon / E-mailFunctie
Ray Garnier06-40240536
Trainer/Leider
Tanco Mulderij0653139139Trainer/Mental Coach
Teun den Ouden0624653775Trainer/Techniek Coach

Trainingsschema

DagTydstipVeldKleedkamer
DINSDAG20:15-21:45Kunstgras 4a6?
DONDERDAG20:15-21:45Kunstgras 4a6?

SHO - Nieuwerkerk 2-2: In de laatste seconden wordt Nieuwerkerk bestolen.

Je hebt van die dagen dat je gewoon moet winnen, en er zijn van die dagen dat je gewoon niet mag winnen. Vandaag was zo’n dag. De hele wedstrijd ben je de betere ploeg. Hoewel we lang nog niet voetballen zoals vorig jaar aan het eind van het seizoen, was het in de wedstrijd snel duidelijk dat wij SHO konden hebben. De drie punten werden ons echter niet gegund.

Door maar liefst drie blessures worden we gedwongen tot een verrassende opstelling en een speelster van de MO15 te lenen. Elisa start als linksbuiten. Daar schrok iedereen, zijzelf nog het meest, toch wel van. Ze deed het verrassend goed, krachtig en ervaren met haar rechterbeen op links. Ze schiet ook gewoon lekker met links op doel, helaas geen 0-1, maar die komt vanzelf als we goed blijven combineren. SHO loopt achter ons aan maar krijgt ook haar mogelijkheden. Tegen de verhouding in valt dan in de 15e minuut de 1-0, een afvallende bal voor ons doel wordt niet goed weggewerkt. Dit is wat we nodig hebben om wakker te worden. Esmee gaat voorop in de strijd en binnen tien minuten zorgt zij er persoonlijk voor dat we weer gelijk staan.  Ze verovert de bal, gaat goed door naar het doel en plaats de bal in de verre hoek. Zo gaan we met 1-1 de rust in.

Vroeg in de tweede helft komen we weer op achterstand. Een misverstand in de achterhoede, een terugspeelbal op onze keeper wordt dan niet goed weggewerkt. SHO komt met een afstandsschot weer op voorsprong. Opnieuw corrigeert Esmee dit door gewoon hard te bikkelen, zo dwingt zij 2-2 af. Maar dit resultaat is voor ons onvoldoende. Tien minuten voor tijd wordt Michelle gebracht om voorin meer druk te hebben en gaan we achterin 1 op 1 spelen. In de blessuretijd krijgen wij een hoekschop, een laatste kans die wij met beide handen aangrijpen. Goed voorgegeven door Zahra schieten wij op doel, de keeper brengt nog even redding maar de afvallende bal is voor Fleur. Met een hard schot treft zij doel, echter de scheidsrechter fluit op het moment van schieten af. De blessuretijd is nog niet verstreken, de aanvallende actie was nog bezig, maar volgens de scheidsrechter was het genoeg geweest.

Wat een emoties, woede, teleurstelling, onbegrip bij iedereen die Nieuwerkerk maar een klein beetje liefheeft. Dit was een schandalige beslissing, en SHO en de scheidsrechter wisten dat zij fouten zaten. Ondanks onze protesten, maar SHO moest kost wat kost minimaal 1 punt hebben. Natuurlijk hadden we al veel eerder in de wedstrijd er voor moeten zorgen om niet van dit moment afhankelijk te zijn, door eerdere de kansen te verzilveren. We hebben er genoeg gehad maar het moet allemaal wat scherper, met meer concentratie en sportieve agressie. Als je zoals vandaag gelijk speelt dan is het zuur, maar gelukkig is er nog een herkansing bij ons thuis in Nieuwerkerk.

Nieuwerkerk – VDL 3-6: VDL een maatje te groot voor jong Nieuwerkerk.

Na twee keer drie kwartier vertrek je teleurgesteld naar de kleedkamer. Wat was het contrast groot tussen de eerste en tweede helft. Een eerste helft waar we lekker voetbalden, het geluk aan onze kant hadden en een tweede helft waarin VDL aan alle kanten een maatje te groot was. Dan zie je het verschil tussen eerste en tweede jaars, voetballend vermogen en de fysiek. Zelfs onze goed vertegenwoordigde supportersschare kon er geen verandering in aanbrengen.

Goed gestemd en vol vertrouwen treden wij VDL tegemoet. De eerste helft begon goed, onbevangen voetbalden tegen een veel grotere tegenstander die er duidelijk nog even in moest komen. Na 8 minuten geeft Pumah vanaf rechts een mooie voorzet op onze spits Esmee. Die aarzelt niet en schiet met links de bal strak in de verre hoek. Een kwartier later schiet Zarah van afstand op doel. Onderweg wordt de bal van richting veranderd en zo wordt de keeper van VDL opnieuw kansloos gelaten. Hiermee is VDL wakker geschut en zij scoren 2 minuten later de 2-1. Vanaf het middenveld krijgt VDL de tijd om de bal aan te nemen en te schieten. Hierna blijven wij onder druk staan, de paal en de lat brengen redding. Als Zarah in ons eigen strafschop gebied de bal verovert, geeft zij een lange pass op Milou. Zij vertrekt vanaf eigen helft, gaat op volle snelheid richting de keeper en scoort met een hard en goed geplaatst schot. Kort hierna scoort VDL 3-2 omdat wij nog te lang feest vieren en VDL maximaal gebruik laten maken van de vrije ruimte op het middenveld, niet ingrijpen. In de rust wordt daar flink over gesproken want we hadden gewoon 3-0 kunnen staan. Dan was de wedstrijd gespeeld. Nu hou je VDL in de wedstrijd, en na rust schakelen zij een versnelling hoger. Aan alle kanten zie je nu het kwaliteitsverschil. Nieuwerkerk komt er niet meer aan te pas, we krijgen het middenveld niet onder controle, laten onze mannetjes lopen, VDL mag van afstand schieten. Pien doet haar uiterste best maar niet alle ballen zijn klemvast. Ook de afvallende bal is niet voor onze verdediging, zo scoort VDL aan de lopende band en stappen we met 3-6 van het veld. Tot overmaat van ramp raakt Eva in de laatste 5 minuten ook nog zwaar geblesseerd, ze verdraait haar knie zoals ze dat in het vorig seizoen ook al heeft gedaan. We verwachten dat zij voor langere tijd uit de roulatie zal zijn.

De teleurstelling bij het team is daar, maar vandaag hebben wij veel geleerd van een van de strekste teams uit onze poule. Wij kunnen goed voetballen maar dat moeten we wel de hele wedstrijd laten zien. Op dit niveau heeft dat nog even tijd nodig. Volgende week hebben we een nieuwe kans uit bij SHO in Oud-Beijerland.

Velo - Nieuwerkerk 1-3: Drie punten verdiend geeft vertrouwen.

Op 23 september speel je met je team pas de 2e wedstrijd van het seizoen. Dat hadden we graag anders gezien, om zo te weten waar je staat, maar een wijs man zei ooit “ieder nadeel heb z’n voordeel”. Zo hebben wij 2 weken extra kunnen trainen om enerzijds de conditie van de meiden te verbeteren en anderzijds de 2 nieuwe aanwinsten te verwelkomen. Fijn om te zien hoe het team Miranda en Pumah verwelkomt en hoe de nieuwelingen hun steentje nu al bijdragen binnen het team.

Het team gelijk aan vorig jaar, met 2 nieuwe speelsters, zou op zich niet tot veel veranderingen leiden. Echter de langdurige blessure van Britney, het inpassen van nieuwe speelsters en de wens van speelsters om ook eens op een andere positie te spelen heeft gezorgd voor de nodige verrassingen ten opzichte van het vorige seizoen. Daarbij komt dat we dit jaar met 3 wisselspelers spelen.

De wedstrijd gaat op en neer, waarbij de teams aanvankelijk redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Je merkt aan alles dat er nog weinig wedstrijden zijn gespeeld. Niet alles gaat goed maar de inzet van de meiden is 100%, en dat is een eerste vereiste voor succes. Er ontstaan kansen, onze keeper wordt getest, maar aan haar is niet te merken dat zij vakantie heeft gehad. De keeper van Velo wordt ook veelvuldig getest, scherpte bij onze spitsen en een beetje geluk ontbreekt. Tot 10 minuten voor rust. Een mooie hoekschop stelt Fleur in staat een knalharde volley te geven. Eindelijk het verdiende doelpunt en zo gaan we de rust in.

In de tweede helft scoort Fleur de 0-2 met het hoofd. Hierna scoort Velo vanuit een vrije trap. Denise kopt de bal eerst nog goed weg, maar uit de scrimmage die daarop volgt ontstaat het tegendoelpunt. Ver in de tweede helft zorgt Esmee voor opluchting. Eerst staat ze op haar vertrouwde plek als linksbuiten, maar later staat ze spits. Op aangeven van Miranda gaat Esmee goed door en scoort zij met links, strak in de verre hoek en dus onhoudbaar. Zo wordt het 1-3 voor Nieuwerkerk. Het had ook zo maar 3-3 kunnen zijn maar wij hebben Pien met haar katachtige reddingen…

Een teamprestatie door hard te werken, met de bereidheid om op meerdere (soms nieuwe) posities te spelen. Zarah als mid-mid en Denise als centrale verdediger, voor beiden nieuw maar ze laten zich goed zien en stralen vertrouwen uit. We scoren met dit resultaat een mooie voldoende en krijgen huiswerk mee voor de komende trainingen. Het is een mooi vervolg op hoe we vorig seizoen hebben afgesloten, wat ons vertrouwen geeft, maar we zijn nog niet helemaal op ons oude niveau.

De Kop is eraf

Zaterdag 2 september, we mogen weer, na een lange zomerstop en pas 5 trainingen staat de 1e wedstrijd al gepland, een uitwedstrijd voor de beker in en tegen Stolwijk. We vertrekken vanaf het van der Valk Hotel(sluikreclame) zonder Zahra(feest opa/oma) en Tanco(romantsch doen), wel met de vaste supporters en supporter Britney want die heeft een zware blessure opgelopen in de vakantie(woensdag 6-9 is de operatie en krijgt ze een nieuwe voorste kruisband). Nieuw in het team zijn Pumah en Miranda, die allebei bij de trainingen al lieten zien dat ze de potentie hebben om snel aan te sluiten bij het niveau van het nieuwe MO19. Natuurlijk hebben we afgelopen seizoen als MO17 een super eindsprint gehad en heel goed gevoetbald, maar kunnen we dat niveau weer op de mat leggen? Het antwoord is simpel, nee nu NOG niet. Er gaat al wel heel veel goed en het plezier is er al grotendeels, maar de conditie is nog niet optimaal en de nauwkeurigheid en echte passie is nog niet richting 100%. Vandaar ook een snelle 1-0 achterstand, doordat Stolwijk vanaf de 16-meter kan prijsschieten, niemand blokt daar het schot en door alle speelsters heen schiet de bal achter Pien. Mentaal laten we nu zien dat we allemaal ouder zijn geworden en we hebben nu ook een extra wapen, de snelheid van Miranda, die enkele keren wordt diep gestuurd en daaruit maakt Milou de 1-1 en Miranda zelf de 1-2. Toch wordt het net voor rust weer 2-2 , wederom door een schot van afstand die niet geblokt wordt, helaas maar dat komt wel weer, we gaan er extra aandacht aan geven op de training.

Na rust, schiet vvNieuwerkerk uit de startblokken, er was niet eens een donderspeech, maar blijkbaar zat er iets in het water, want we creeeren meer dan 10 kansen in de eerste 10 minuten, maar ja dan moet de bal er wel in en dat lukte gewoon niet, pech, geen geluk, een klein beetje scherpte, maar het blijft 2-2. We overheersen en ik heb het gevoel dat we makkelijk gaan winnen, maar dan de 1e tegenslag, de bal wordt zo in het doel gelopen na een corner, dus we hebben daar niet goed op ons ' mannetje'  gelet. Kansen over en weer, maar allemaal net niet aan onze kant, en dan rolt die bal er ook nog eens in door een slap schotje van Stolwijk, 4-2. De koppies gaan echter niet hangen want er begint nu een offensief en daaruit maken we de 4-3, door een droog schot van Miranda. We krijgen daarna nog meer kansen maar de schoten worden gekeerd door paal, lat en keeper. Het blijft 4-3.

Na afloop is er teleurstelling maar dat is niet nodig, we hebben geknokt en ik heb veel goede dingen gezien waar ik vrolijk van word. Ja er is ook nog wel iets te doen, maar zoals we van vorig jaar ook hebben geleerd, eenmaal in de flow dan zijn we niet meer te stoppen.

We gaan verder in de opbouw richting de competitie, nog maar 1 bekerwedstrijd(huh?) en zoveel mogelijk trainen en dan zijn we klaar om te gaan verrassen als de nieuwe MO19.

 

 

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook

De temperatuur in Nieuwerkerk is op dit moment:

Overige links