Wie helpt ons op zaterdag 1 juli met OPZOOMEREN ?

Nieuwerkerk JO13-6

Matrix

Beker

NaamTelefoon / E-mailFunctie

Trainingsschema

DagTydstipVeldKleedkamer
MAANDAG17:45Kunstgras 6
WOENSDAG17:45Kunstgras 6

VROEGE VOGELS

Vroege vogels

Zaterdag ochtend wekkertje gaat af tis 6:45 nee niet naar werk of school maar we gaan voetballen. Snel koppie thee koekie erbij spullen de auto in en naar de club. Op het parkeer plaats staan max 8 auto’s zelfs de F en E spelers zijn er nog niet. De map met de pasje gepakt even nog twee extra passen erbij zoeken want van de D3 doen Koen Wieman en Benjamin van de Meer met ons mee, en dan  op naar Bodegraven naar Rohda 76. Veel spelers zijn er al en zien er wederom weer uit dat ze er zin in hebben. Snel de kleedkamer in eigenlijk niet veel besproken alleen dat we het zelfde moeten spelen als de week ervoor.

Wedstrijd gaat van start en de D6 begint goed  Rohda komt nog niet op gang en rond de 5 minuten goal!!! Gio schiet Nieuwerkerk naar de 0-1 dat is ff lekker. Maar na de goal is Rohda wakker geworden en geeft behoorlijk tegen druk en Nieuwerkerk word terug gedrongen. Maar onze verdediging staat eigenlijk goed en verdedigen steeds vrij rustig uit. En dan word door Rohda de bal weer onze 16 meter in geschoten en word de bal netjes op de borst aangenomen om weer op te gaan bouwen maar de scheids maakt een blunder en legt de bal op de stip!!! Uitleg van de scheids was dat het hands was. Ik had zelf het idee dat hij het gewoon verkeerd gezien had want op dat foutje na floot hij netjes . Penalty word genomen en de stand is weer 1-1. De D6 moet weer opnieuw beginnen en beginnen direct feller te voetballen en al snel na de penalty valt de bal voor Vince zijn voeten en knalt hij de bal van randje 16 het net in goal!!! Nieuwerkerk 1-2 iedereen is weer een beetje opgelucht.

Het is rust ff wat drinken weer de opstelling door genomen hier en daar wat plaats veranderingen en weer naar het veld.

Tweede helft gaat van start en die nieuwe opstelling werkt niet helemaal Nieuwerkerk krijgt veel meer druk tegen en onze verdediging heeft het nu een stuk moeilijker. Rohda komt terug en maakt de 2-2 Pat en ik hebben druk overleg wat te doen en zetten de opstelling weer terug zoals de eerste helft en Nieuwerkerk speelt direct weer een stuk sterker. We hebben ons weer herpakt en spelen net iets sterker dan onze stegenstander de wedstrijd  gaat richting het einde en we belanden in de laatste minuut Nieuwerkerk zet nog 1 keer aan de Rohda werkt weg en de afvallende bal valt precies voor Benjamin  van buiten de 16 pegelt hij de bal het net in goal!! Nieuwerkerk 2-3. Enkele seconde later fluit de scheid af. Tweede overwinning op rij mannen zie er tevreden uit en ze weten ook dat ze het verdiend hebben. Volgende week is VEP aan de beurt daar hebben we nog wat tegen recht te zetten !!

Koen en Benjamin bedankt voor invallen

VVn-Cabauw

Zaterdag ochtend 9:30 verzamelen voor de wedstrijd tegen Cabauw. Mannen komen 1 voor 1 aan,  De 1 op de fiets de ander bij pa in de auto. Ze zien er uitgeslapen uit en luisteren aandachtig in de kleedkamer. De afgelopen 3 maanden hebben we maar  1 of 2 wedstrijden gespeeld dus het is goed te zien dat de mannen er zin in hebben. In de kleedkamer bespreken de opstelling door 4-4-2. En met als belangrijkste punt dat we plezier moeten maken of we nu winnen of  verliezen dus hoofden omhoog wat er ook gebeurd.

Dan maar richting het veld met 11 man geen wissels de D3-4-5 spelen rond de zelfde tijd de andere dtjes spelen uit maar net naast ons eindigt de D7 met hun wedstrijd. Vraag snel aan Anton of hun mannen nog zin hebben in een tweede wedstrijd gelijk komen Joost en Kubilai naar voren.

Dus van 11 naar 13 man aan de start we gaan beginnen en spelen een lekkere eerste 5 minuten en wij scoren de openingsgoal, onze tegenstander begint steeds meer druk te zetten en we raken het kwijt al snel maakt Cabauw de 1-1 en krijgen we het echt moeilijk. Daarna krijgt Cabouw een makkelijke vrije trap en scoort 1-2. Daarna maakt Cabauw zelfs de 1-3 en de D6 zit echt in de problemen en de mannen balen en kijken omlaag en gaan richting de kleedkamer om  wat te drinken.

In kleedkamer nemen we wat kleine puntjes door en als belangrijkste aangegeven dat we hoofden omhoog moeten houden en dat we  plezier moeten maken winnen of verliezen maakt niet uit!! En gerustgesteld veranderen de rode teleurgestelde gezichten in gezichten met een glimlach en gaan de mannen weer richting het veld voor de tweede helft.

Tweede helft gaat beginnen en voor het eerst open wij na de rust met een vroege goal!!! Het gaat nog spannend worden. De mannen van de D7 Joost en Kubilai zijn inmiddels ingevallen en spelen mee of ze gewoon al tijden in ons team spelen. D6 word steeds gevaarlijker en Cabauw heeft het lastig we spelen eigenlijk voor hun goal. Maar de counters van Cabauw zijn echt gevaarlijk maar onze verdediging houd stand en kunnen ze een paar keer net tegen houden mede door onze keeper die een hele sterke tweede helft keept. Einde nadert denk nog 5 minuten te gaan Kubilai geeft een knaller van een assist en we maken de gelijkmaker echt verdient. Dan op het laatste moment valt Cabauw nog een keer aan en hun inzet wordt met een knaller weggewerkt naar voren en valt precies goed 1 op 1 op de keeper af wat gaat worden ???  Schijnbeweging  en de keeper ligt op de grond en hup er langs en intikken maar 4-3 jeetje mannen wat hadden wij dit nodig een 1-3 achterstand omzetten naar 4-3 winst . Complimenten D6 en dank aan Joost en Kubilai