Wie helpt ons op zaterdag 1 juli met OPZOOMEREN ?    

Nieuwerkerk JO11-4

/

Wedstrijden


Competitie

Stand

Uitslagen

Programma

Matrix

Beker

Stand


Uitslagen

Programma

Toernooien


Begeleiding

NaamTelefoon / E-mailFunctie
Jaap van der Veen06-51507497Hoofdtrainer E-selectie
Edwin van den HaakTechnisch coordinator pupillen
Erik Deelen06-27563424
Leider / Trainer (di)
Henk Vis06 24264792Trainer

Trainingsschema

DagTydstipVeldKleedkamer
DINSDAG18.00-19.30Kunstgras 13
DONDERDAG18.00-19.30Kunstgras 13
VRIJDAG17:00-18:30TV10(keeperstraining)

VVN JO11-4 vs ASW JO11-1 : 8-3

We trappen af om 10.02

Eerste drie minuten heeft VVN volledig druk op het doel van ASW, maar er volgt nog geen doelpunt.

Na een minuut of 6 pikt Jurre de bal achterin op...passt op Bjorn die mooi voorgeeft op Mano...doelpunt (1-0).

Actie van Mels op Bjorn eindigt in een corner. 

Bjorn bereikt de achterlijn...terug op Mano...helaas rolt de bal net naast. 

Onze keeper (Koen) heeft pas 2 keer de bal gehad, dus so far so good. 

Mooie bal Sam vanuit achter op Bjorn, die weer goed voor geeft op Denley, maar die moet eerst naar zijn rechterbeen, hij draait mooi weg van de tegenstander... schot wordt  helaas geblokt. 

ASW krijgt een kans op een counter, maar goede onderschepping David. 

Ingreep Mels, werpt zich voor de speler en lijkt zich te blesseren, maar gelukkig kan hij snel weer verder. 

ASW krijgt een corner...bal valt na wat getikkietakkie voor een voet van ASW ...doelpunt. (1-1)

Vanaf dit moment wordt ASW fanatieker en begint meer te drukken. 

Schot van Mels wordt door de keeper verkeerd ingeschat, helaas gaat de bal net naast. 

ASW breekt uit, maar Jurre weet net genoeg te storen waardoor het schot kracht mist en kan worden opgepakt door Koen. 

Wedstrijd gaat op en neer, waardoor het een leuke partij is om naar te kijken. 

Corner genomen door Kieran...David kopt...helaas nèt naast. 

De 25 minuten zitten erop, maar nog een inworp voor ASW. 

Mano onderschept...geeft mee aan Kieran...hard schot gestopt door de keeper. 

Direct counter van ASW...schot en.....Koen met een fantastische redding! 

We gaan met 1-1 de rust in. Conclusie: eerste 15 minuten volledig onder controle met flink druk, doordat de bal steeds op het middenveld al wordt veroverd. Laatste 10 minuten hangen we meer, waardoor we zelf onder druk komen te staan.

10.42. Tweede helft begint. 

Aanval van Nieuwerkerk wordt overgenomen door ASW...Koen kan de bal nog net raken waardoor de snelheid afneemt en Bjorn op het laatste moment de bal uit het doel weet te tikken. 

Vrije trap ASW...Koen redt...

Steekballetje Mels op Mano, maar ASW neemt over. 

Aanval ASW...Jurre stoort nog, maar speler weet de bal toch net een tikje te geven langs de keeper (1-2). 

Doelpunt Jurre door oppikken bal die werd geblokt door de keeper. (2-2)

Kieran onderschept de bal en springt mooi over een uitgestoken been...weet hem met een loeihard schot af te ronden. (3-2)

Kieran wordt van achter neergehaald...vrije trap...hij neemt zelf...schiet bal laag en hard...keeper kan alleen kijken hoe de bal via hem alsnog het doel in rolt (4-2).

Direct daarna weer mooie actie van Kieran...op Denley...die schiet netjes in de verre hoek (5-2)

Mooi een-tweetje Denley en Sam. 

Denley op Bjorn doelpunt (6-2)

David onderschept de bal op het middenveld en probeert de bal boven de keeper te plaatsen, maar helaas is de keeper net te groot en kan de bal houden.

Sam geeft de bal voor...Bjorn weet hem net voor de keeper weg te snoepen..Kieran maakt af (7-2)

Aanval ASW...voorzet vanaf de achterlijn en speler weet nog net zijn voet er tegen aan te zetten (7-3)

Kieran onderschept...speelt op David...zet strak voor op Bjorn en die tikt hem binnen (8-3).

Met nog een minuut te gaan is de eindstand bepaald. 

Conclusie:  tot halverwege de tweede helft ging de score, ondanks een sterk begin van VVN, gelijk op, maar in het laatste kwartier heeft Nieuwerkerk de tegenstander gebroken met een paar goede aanvallen en doelpunten binnen een paar minuten.

vv Nieuwerkerk JO11-4 - Zoetermeer JO11-2: 9-2

Waar koning Winter op de uitwedstrijd nog stevig invloed had, werd deze thuiswedstrijd gespeeld op misschien wel de warmste dag van 2017 tot nu toe. Ook het aanvangstijdstip van 11.30 zorgde ervoor dat het al flink warm was. Dit was even wennen.
De jongens hadden er zin in, en hoewel het kampioenschap niet meer gehaald kon worden, is de tweede plek iets waar we zeker trots op mogen zijn. En die tweede plaats moest en zou behouden worden.

De wedstrijd begon erg rommelig, en de jongens hadden moeite hun gewone spel te spelen. Te veel balverlies en onzuivere passes zorgde ervoor dat Zoetermeer zelfs de eerste speldenprikjes kon uitdelen. Veel meer als wat zachte schoten naast de goal van Marijn leverde dit niet op. Langzaam begonnen de jongens iets beter in hun spel te komen. Echt gevaarlijk waren we nog niet geweest totdat na een minuut of 10 Mano de bal op links had, zichzelf vrij speelde en Bjorn zag inlopen. Met een goede controle wist Bjorn de bal goed te leggen en direct te scoren: 1-0. Een lekkere opsteker. Een minuut na deze goal was het alweer Bjorn die ditmaal door Sam fantastisch diep werd gestuurd. Ook nu hield Bjorn z'n hoofd koel en schoof rustig de 2-0 langs de keeper.
Zoetermeer probeerde nu wat feller van zich af te bijten en kwam zo nu en dan wat dreigender voor onze goal. Aan de andere kant kwamen wij ook wel tot bij het doelgebied  via acties van Mano, Denley en Kieran, maar echt uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Wel werd op de flanken goed druk gezet, waardoor ook de links- en rechtsback van Zoetermeer steeds werden opgejaagd.  Na een minuut of 20 was het een aanval over die via het midden op de linkerflank bij Mano terecht kwam. Mano hield keurig twee man bezig waardoor Mels de kans had om in te schuiven. Mano legde de bal rustig af, Mels legde klaar en schoot van ca 20 meter de bal laag in de verre hoek. Onhoudbaar en 3-0! Dit was het sein om nog wat extra druk te zetten. Zoetermeer echter wilde zich niet zomaar gewonnen geven en via een goede aanval maakten zij de 3-1. Jurre had inmiddels de spitspositie even overgenomen om Bjorn op adem te laten komen. De plaats centraal achterin werd nu door David prima ingevuld. Diezelfde David onderschepte een volgende aanval van Zoetermeer en gaf de bal mee aan Sam. Weer een goede diepe bal bracht Jurre nu in stelling, en ook hij rondde keurig af: 4-1. Dit leek de ruststand te worden maar weer was het Zoetermeer dat vlot naar de 4-2 counterde. Nu dan rust? Nee, nog één corner voor de JO11-4. Deze corner werd genomen door Kieran die bij de eerste paal Jurre vrij zag staan; ook Jurre scoorde z'n tweede goal en zorgde voor de 5-2 ruststand.

Even tijd om de verhitte mannen tot rust te laten komen en wat extra aanwijzingen te geven: iets meer overspelen en meer rust aan de bal.

Amper 3 minuten in de tweede helft was het alweer Bjorn: hij werd van achteren vrijgespeeld, draaide zich goed vrij tussen 3 man en pegelde de 6-2 binnenkant kruising. Prachtgoal, en het verzet van Zoetermeer was definitief gebroken. Hoewel… de keeper van Zoetermeer besloot dat het genoeg was geweest en ontwikkelde zich tot een ware plaag voor vv Nieuwerkerk. De kansen stapelde zich op en al gauw was het David die de 7-2 van afstand binnenschoot. Marijn kreeg nu steeds minder te doen maar dat kon niet worden gezegd van de keeper van Zoetermeer. Deze goalie bleef de schoten van Kieran, Denley, David en Bjorn maar overtikken, uit de kruising halen, uit de hoek plukken en bij corners wegtikken. Zouden we dan geen goals meer te zien krijgen? Gelukkig wel, want het  was Kieran die bij een uitbraak over links de bal prima langs de keeper schoof, waarna Sam goed was meegelopen en voor de zekerheid de bal het laatste zetje gaf:  8-2. Zouden we dan de 10 nog halen? Nee dat niet, maar David besloot in ieder geval vlak voor tijd nog de 9-2 aan te tekenen. Hiermee was Zoetermeer helemaal tureluurs gespeeld, en werd de 2e plaats in de poule nog steviger in handen genomen. En niet onbelangrijk: De jongens hebben in de beker en competitie dit jaar meer dan 100 goals gemaakt!!! En hele knappe prestatie waar ze oprecht heel trots op mogen zijn.

18 maart 2017, Nieuwerkerk JO11-4 vs BSC ’68 JO11-2: 2-7

18 maart 2017, Nieuwerkerk JO11-4 tegen BSC ’68 JO11-2

Lekker uitgeslapen trapten we om half 12 af tegen de gasten van BSC uit Benthuizen.

Uit hadden we in de vrieskou met 5-3 verloren, de trainers wilden revanche.

Tijdens de wedstrijdbespreking vooraf werden de boys op scherp gezet en de intenties waren duidelijk te zien in het veld. Het was een topper, dus van onderschatting geen sprake…

Veel zocht Nieuwerkerk de aanval en was vooral via de zijkanten gevaarlijk.

De razendsnelle Kieran was maar moeilijk te stuiten en Denley werd een aantal keer goed vrijgespeeld. Geduldig bleven we goed voetballen en kansen creëren. Uiteindelijk na een kwartier viel de 1-0, David in de spits zag de vrijheid bij Denley op links en die schoot raak in de “verre hoek”.

We hadden BSC behoorlijk in de tang, Linksback Mels gaf een paar mooie passes, waar goede kansen uitkwamen, Jurre hield achter de boel onder controle en Sam liep weer lekker te bikkelen.

Net voor rust nog even een schrikmomentje toen we achterin de bal verspeelden en de aanvaller van BSC vrij door kon op Marijn, maar die is een goede lijnkeeper, hij schermde zijn doel goed af en de bal ging gelukkig naast.

De tweede helft  hadden we letterlijk en figuurlijk de wind in de rug…

Het regende corners in ons voordeel, de eerste de beste was al raak. Denley geeft laag voor en Mano probeert het achter zijn standbeen langs, mislukt..ja toch.. de bal komt weer voor zijn voeten en hij gaat erin! Nog geen minuut later, een loopactie van Bjorn, die daardoor uitstekend ruimte maakt voor een ander. Gezien door Denley, die een pass op Mano geeft, die moet het halve veld nog over rennen, maar hij heeft nog de kracht voor een subtiel stiftje en de 3-0 is daar…

Gaan alle selectieteams winnen vandaag?, een voorzichtige roep om pannenkoeken wordt al gehoord…

Maar BSC geeft niet op, we worden onder druk gezet en via een ongelukkige klutsbal voor ons wordt de 3-1 gemaakt. We moeten even bijkomen van deze tegenslag, maar we zoeken weer de aanval. Gesteund door de wind in onze rug kunnen we tot razendsnelle aanvallen komen. Weer een corner…Denley is verhuisd naar linksvoor en neemt dus daar de corners, een verrassende lage bal wordt gemist door de verdedigers van BSC en Bjorn duikt op bij de tweede paal en de 4-1 is daar.

Weer komt BSC met een antwoord, we krijgen de bal achterin niet goed weg en het wordt 4-2.

Tijd om de rug de rechten!...Jurre trekt mee ten aanval, speelt 2 man uit en zet Bjorn vrij voor de keeper, die aarzelt niet en schiet van dichtbij de bal in het dak van het doel.

De moe gestreden Mels wordt vervangen door David, linksachter. David als linksachter? … ja ook dat kan hij! David maakt het mooiste doelpunt van de wedstrijd uit die positie, hij krijgt de bal, met de rug naar het doel, legt hem voor zijn favoriete rechtbeen en met een heerlijke krul schiet hij hem binnen. Dit gaan we niet meer weggeven, we maken er zelfs nog 1. Na een afgeslagen corner schiet Kieran van afstand hard op het doel, de keeper heeft nog teveel mensen voor zijn neus en ziet de bal iets te laat en kan hem niet meer keren. Een teamprestatie van formaat en een klinkende 7-2 overwinning. 

4 maart 2017 R.V.V. Blijdorp JO11-2 - VVN JO11-4: 0-3

Het is zaterdagochtend 4 maart 2017. Het is een regenachtige ochtend bij R.V.V. Blijdorp en na alle parkeerperikelen maken we ons op voor de wedstrijd die om 09:45 uur van start gaat. Vandaag zijn we niet met het volledige team. Kieran en David zijn er niet. Daarvoor in de plaats hebben we twee gastspelers van VVN JO11-1 en JO11-2, respectievelijk Twan en Alexander. Bedankt mannen!

Twan en Sam beginnen in de wissel. De scheidsrechter blaast voor de start van de wedstrijd en Blijdorp is meteen goed uit de startblokken. Ze zijn zelfs meteen gevaarlijk. Jurre verdedigt, Marijn komt uit zijn doel en wow, een goede redding van Marijn. Dit is meteen de eerste kans voor Blijdorp van de wedstrijd en we zijn nog geen minuut onderweg. Dit belooft een spannende pot te worden.

Niets te veel gezegd, want na de uittrap van Marijn belandt de bal bij Mano. Hij haalt uit en…oehhh, het zijnet! Direct een goed antwoord op de offensieve start van Blijdorp. Van de thuiswedstrijd tegen Blijdorp weten we nog, dat dit geen gemakkelijke tegenstander is. Er zal gewerkt moeten worden vandaag. Extra hard, want er wordt ook nog op echt gras gespeeld. Dat wordt fijn voor diegene die de wastas mee naar huis krijgt!

Nieuwerkerk blijft druk houden. Blijdorp geeft goed partij, maar de wedstrijd speelt zich toch voornamelijk af op hun helft. De bal komt uiteindelijk bij Denley op links. Hij geeft een voorzet. De bal belandt voor het doel. Er is veel gerommel in het zestienmetergebied. Het is spannend, maar niemand krijgt de bal uiteindelijk in de goal. Weer een goede kans voor Nieuwerkerk!

Dan geeft Jurre aan dat hij pijn heeft. Hij wordt meteen gewisseld voor Sam. Opnieuw wordt de aanval ingezet. Via Mels komt de bal bij Denley hij haalt uit…mooi schot maar suist net langs het doel. De keeper van Blijdorp neemt de doeltrap. Na wat korte duels over en weer krijgt Mano de bal. Hij geeft een strakke voorzet op Bjorn die hard schiet, maar…oehhh, op de keeper.

Het spel gaat verder. Blijdorp neemt over. Wordt dit dan de eerste echte aanval van Blijdorp?! Het lijkt even gevaarlijk te worden, maar dan eindigt deze aanval met de bal over de achterlijn. We zijn zeven minuten onderweg in de eerste helft. Twan wordt in het veld gebracht voor Mano.

Doeltrap voor Marijn. Blijdorp onderschept de bal, maar met een super mooie verdedigende actie verovert Alexander de bal. Vervolgens passt hij op Mels, die het probeert met een afstandsschot dat helaas afzwaait. Oehhh, jammer, deze poging had zeker meer verdiend. Even later is het weer Nieuwerkerk. Alexander lost een schot op het doel. Maar helaas, ook dit keer staat de keeper precies op de juiste plek.

Niet veel later dient zich de volgende kans alweer aan. Denley neemt een corner. Twan loopt goed in en kopt hard richting het doel. De keeper redt. Het spel gaat verder en de bal komt voor de voeten van Alexander, die meteen uithaalt en…”chips” net over!

Aan de kant vinden we het ook maar wat spannend. De kansen zijn tot nu toe voor Nieuwerkerk, maar Blijdorp geeft zeker goed partij en gaat stevig de duels aan. Inmiddels zijn we een klein kwartier bezig. Een mooie aanval van Blijdorp. Het doel van Nieuwerkerk komt in zicht, maar onze verdediging staat op scherp. Uiteindelijk komen we weer in balbezit en via Twan komt de bal bij Bjorn die door het midden alleen op de keeper afgaat en…goooaaaaalllll!!!

De verdiende 0-1 is daar! Super aanval en koelbloedig afgemaakt door Bjorn. Tijd voor een wissel. Mano komt in het veld voor Denley. Ondertussen kiest Nieuwerkerk weer voor de aanval. Bjorn en Twan weten elkaar in korte tijd goed te vinden. Bjorn passt op Twan. Twan schiet hard op het doel, maar oehhh, jammer! De rechter doelpaal staat dit keer in de weg.

Nu is het de beurt weer aan Blijdorp. Een goede aanval, maar via een speler van Nieuwerkerk rolt de bal achter de achterlijn. Het is inmiddels een paar minuten over tien en dit is pas de eerste corner voor Blijdorp. De hoekschop wordt genomen, maar vliegt zonder gevaar voorlangs het doel. Nieuwerkerk neemt over.

We zitten inmiddels in de slotfase van de eerste helft. Nieuwerkerk heeft een corner. Twan neemt hem. De bal komt in de voeten van Mano en hij schiet hard op het doel. Via een speler van Blijdorp gaat de bal opnieuw over de achterlijn. Weer een hoekschop. Het zijn hachelijke momenten voor Blijdorp. De corner wordt genomen en Twan schiet de bal op de lat. Tjonge jonge. Leuke wedstrijd hoor!

Vlak voor het rustsignaal nog een aanval van Nieuwerkerk. Alexander probeert het met een mooi schot van afstand, maar dit wordt gepareerd door de keeper. De bal blijft in het spel en komt bij Twan. Twan geeft voor op Bjorn en ja hoor, ja hoor! Weer een doelpunt. Top! Een mooi moment voor de scheidsrechter om af te blazen voor de rust. Het is intussen 10:08 uur.

Om 10:22 uur wordt begonnen met de tweede helft. Mels en Alexander starten in de wissel. Jurre lijkt gelukkig pijnvrij en staat weer in het veld. Net zoals in de eerste helft start Blijdorp voortvarend. Ze openen de aanval en dit leidt zelfs meteen tot de eerste kans van de tweede helft. Gelukkig hebben we een dijk van een keeper; redding Marijn. Het is wel meteen een hoekschop voor Blijdorp, maar deze draait op niks uit.

Nieuwerkerk speelt in de tweede helft wat rommeliger dan in de eerste helft. Ze krijgen het hierdoor ook wat moeilijker met de tegenstander. Achterin doen Sam en Jurre hun uiterste best om iedere aanval van Blijdorp in de kiem te smoren. Van daar uit begint ook weer de opbouw voor een aanval van Nieuwerkerk en dit leidt uiteindelijk tot de eerste kans van de tweede helft. Een pass belandt bij Mano, hij schiet op het doel en oehhh…goede redding door de keeper van Blijdorp.

Even later weer een goede pass vanuit de achterhoede. Sam geeft een strakke bal op Twan, die een flinke poeier in huis heeft. Maar ook deze keer staat de keeper precies op de goede plek. In de fase hierna krijgt Blijdorp in aanvallend opzicht even de overhand. Met twee keer een goed opgezette aanval, die resulteren in eenmaal een schot hoog over het doel en doelpoging die knap gepakt wordt door Marijn.

Hierna is het weer de beurt aan Nieuwerkerk met een mooie aanval over rechts, met prima overspel tussen Mano en Twan, die eindigt met een schot op het doel door Mano. Oehhh, op een haar na naast. Na tien minuten spelen komt Mels in het veld voor Bjorn. Nieuwerkerk kiest meteen weer voor de aanval en dat leidt meteen tot een kans voor Denley na een assist van Twan. Komt dat schot, wow, de keeper redt.

Blijdorp begint nu meer druk te zetten. Logisch natuurlijk, het moet ook wat gezien de 0-2 achterstand. Ze komen gevaarlijk dichtbij het doel van Marijn, de verdediging zet alle zeilen bij, een schot en…Gelukkig, daar komen we even goed weg. De bal rolt net naast het doel. Het gevaar is geweken.

De volgende aanval is weer voor Nieuwerkerk. Via Jurre komt de bal bij Denley, die met de bal richting de achterlijn dribbelt en hem in de korte hoek achter de keeper langs in het doel probeert te krijgen. Goede poging, maar de keeper van Blijdorp redt prima. Na een mislukte corner begint Blijdorp weer aan een opbouw. Er wordt een felle strijd geleverd rond de middellijn. Twan komt in balbezit en na een fraaie één-twee met Mano wordt de bal gepasst op Denley. Denley bedenkt zich geen moment en waagt een schot op het doel…oehhh…net over.

Hierna heeft Nieuwerkerk de smaak weer te pakken. Bjorn, die in de eerste helft al twee keer trefzeker was, komt in het veld voor Denley. Meteen zoekt hij met Mano de aanval. Twan wordt gevonden voor het doel. Hij schiet, en…net voor langs! Vervolgens is het de beurt aan Mels. Hij geeft een goede voorzet voor het doel. Mano en Twan staan beiden in het zestienmetergebied, er is wat gerommel met de bal en uiteindelijk schiet Twan hem vanuit de kluts achter de doelman. Yes, 0-3!! Wat een vermakelijke wedstrijd om naar te kijken.

Blijdorp is weer in balbezit. Na goed jaagwerk van Sam, komt de bal bij Twan die Mano ziet vertrekken en een lange bal op hem geeft. De keeper komt goed uit zijn doel en Mano komt net te kort om de bal nog goed te raken. Goede kans weer hoor voor Nieuwerkerk. Denley komt erin voor Mano. Het gevaar voor Blijdorp is nog niet geweken.

Twan is rechtsvoor in een stevig duel verwikkeld. De scheidsrechter is wat achterop geraakt. Twan lijkt het duel te winnen komt bij de achterlijn en het lukt hem de bal nog net voor te geven op Denley. En Denley scoort! De bal was volgens de ouders aan de zijlijn echter al achter geweest. De scheidsrechter was van mening dat al eerder een overtreding was gemaakt op Twan. Hij had alleen het fluitje even niet in zijn mond. Mooi verhaal. Geen doelpunt dus…wel een vrije trap mee. De vrije trap levert helaas niets op.

Blijdorp maakt zich nog op voor één laatste aanval om de eer te redden. Ze hebben voldoende spirit, maar ze lopen zich vast op Jurre, die weer prima verdedigt en koelbloedig terugspeelt op Marijn. Het eindsignaal klinkt. Het is 10:46 uur en na een aardige wedstrijd, zijn de drie punten weer in de pocket. Goed gedaan boys!

28 januari: VVN JO11-4 tegen VOCJO11-4 : 5-0

 

Zaterdagmorgen, half 12, lekker uitgeslapen speelden we tegen de “leeftijdsgenoten” van VOC.

Waarom zeg ik dit, nou ze leken allemaal wel een kop groter dan ons.

Uit hadden we 2-1 verloren, we hadden iets recht te zetten.

Met de instructies van de trainers op zak, snel combineren en druk zetten gingen we het veld op.

De intenties van Nieuwerkerk waren duidelijk, aanvallend voetbal werd er op de mat gelegd.

We speelden veel op de helft van de tegenstander en de ruimtes waren klein. Na een minuut of 5 zag de rechtsback Sam een klein gaatje in de verdediging van VOC, Bjorn zag deze ook en werd met een briljante pass 1 op 1 gezet met de VOC-doelman. 1-0, droomstart.

We bleven aanvallen en waren op zoek naar de 2-0. Mooie actie van Denley op links, Bjorn kiest goed positie…helaas net geen doelpunt. Met de snelle mannen David en Mano achterin hadden we niets te vrezen en anders lette Sam wel goed op. Na weer een goed aanval over links, Denley was zijn man vaak te snel af, kwam de bal via via bij de mee opgekomen Mels, die met een hard en laag schot in de korte hoek de score verdubbelde. VOC zette ons daarna goed vast zonder echt zelf gevaarlijk te worden. Omdat iedereen gedekt stond schoot Marijn de bal maar eens lekker ver uit. De bal viel net over de laatste verdediger van VOC heen en daar dook Bjorn al op, Bjorn had een vrije doorgang richting doel. Ook deze kans werd vakkundig afgerond en de 3-0 was daar. Ook de snelle Kieran kwam er een paar keer goed langs op rechts, daar hadden ze de handen vol aan.

Vlak voor rust werden we nog wel verrast door een enorme poeier van afstand die uiteenspatte op de lat, hier kwamen we goed weg. Ruststand 3-0.

Na de rust gooiden we de opstelling, soms noodgedwongen, wat door elkaar.

Mano verloor na een goede corner zijn schoen, en werd snel doorgewisseld voor Jurre. Na weer een mooie solo van Kieran werd Jurre vrijgespeeld en die scoorde een keurig doelpunt met links in de verre hoek. David speelde goed achterin, gaf nog een mooie pass op Jurre die op snelheid niet te kloppen was en het werd zelfs 5-0. We kregen nog 1 grote kans tegen, maar die werd over geschoten, dus onze keeper ging ook nog de nul houden. Lekkere ruime overwinning, goed gedaan! 

21-1-2017 Nieuwerkerk e4 tegen BVCB:1-6

Op deze koude zaterdag moeten we tegen een van de koplopers BVCB.

Helaas is Jurre ziek dus moeten we er verdedigend met zijn allen staan.

Helaas blijkt het gemis vrij groot want we worden gelijk onder druk gezet waarna de 0 tegen 1 al snel volgt.

Hierna volgt een van de vele mooie reddingen die Marijn vandaag zal verrichten.

We zetten te weinig druk op de bal daardoor kan BVCB veel afstandschoten lossen op Marijn.

Hier valt ook de 0 tegen 2 uit

Daarna lijden we balverlies bal voor onze goal en een doelpunt volgt 0 tegen 3, dit gaat wel heel hard.

Hierna nemen we wat meer initiatief met een actie van Kieran. Een overtreding volgt van BVC. Vrije trap Nieuwerkerk, uit de rebound volgt een mooi schot op goal van Tijn helaas geen goal.

Dan volgt een mooie pass van Tijn en zet David alleen voor de keeper. Mooie redding van de keeper van VCB.

Dit doet hij nog een keer op een schot van Kieran. Een uitbraak volgt van BVCB en die strandt bij Marijn. Dan volgt nog een bal op de paal, gelukkig niet raak.

Prachtig afstandschot volgt van Tijn welke er niet in wil.

Dan valt de bal voor de voeten van Denley, goal 1 tegen 4. Uit een corner van Denley krijgt Mano de bal op zijn hoofd maar raakt de bal net niet goed, jammer.

Rust volgt hopelijk trekken we het einde van de eerste helft door.

Tweede helft dan

We beginnen goed een mooie kans voor Tijn die op de keeper schiet. Dan volgt een gevaarlijke tegenaanval van BVCB, schitterende onderschepping van Sam.

Dit doet hij later nog eens op een afstandschot. We laten ons wat meer gelden, Mels heeft een aantal mooie onderscheppingen, waardoor we wat meer vertrouwen krijgen.

Helaas niet lang hierna volgt een schot welke wordt gepakt door Marijn, maar in rebound toch een  goal voor BVCB 1 tegen 4.

Uit de volgende tegenaanval volgt de 1 tegen 5. Tijn krijgt nog een prima kans maar de keeper redt.

Een mooie actie van Kieran volgt sprintje over 30 meter maar stuit helaas op de keeper. Tijn krijgt weer een mooie kans maar de verdediger zit er net tussen.

Dan volgt een voorzet van Kieran welke bijna in eigen goal wordt gewerkt door BVCB.

Sam komt erin voor Kieran op rechtsbuiten en heeft gelijk een prachtige actie na een goede pass van Mels maar die wordt net op het einde geblokt door de tegenstander.

Dan volgt de mooiste aanval van BVCB over een aantal schijven en het wordt 1 tegen 6, niets aan te doen.

Conclusie is dat BVCB gewoon een maatje te groot was en te sterk. Op hun overwinning is niets af te dingen. Hier leren wij ook weer van en gaan met goede zin verder.

Frank Reith vader van Kieran Reith

VVN JO11-4 tegen Blijdorp JO11-2 : 5-2

12e minuut 0-1 Blijdorp

15e minuut 0-2 Blijdorp

20e minuut 1-2 David

22e minuut 2-2 Bjorn

Rust

5e minuut 3-2 Jurre

20e minuut 4-2 Bjorn

25e minuut 5-2 Kieran

 

 

03-12-2016 Berkel JO11-2 tegen Nieuwerkerk JO11-4: 1-4

Veel en veel te vroeg! Om 8.30 uur uit tegen Berkel. Het is rond het vriespunt en de velden zijn hagelwit van de rijp. De kids met handschoenen op het veld en ouders bibberend langs het veld.

We gaan beginnen. De 1e aanval is daar! Jurre schiet op Mano, maar glijdt uit. Iedereen moet wennen aan dit gladde veld. De bal schiet veel meer door en de jongens laten zich in het begin hier door verrassen. Berkel is in het begin ook veel meer op onze helft.

Dan komen er toch paar kansen voor Nieuwerkerk. Jurre mooie lange bal op Denley. Die schiet mooi op de goal, maar gaat voorlangs. Daarna Mano weer op Denley, die er een corner uit sleept. Mooi schot vanuit de corner, maar net naast. Dan weer David met fantastische diepe bal op Kieran rechts. Die gaat er als een haas vandoor, maar de bal wil helaas niet in de goal...

Dan gaat het bijna mis. Achterin wordt er teveel gepingeld en raken we de bal kwijt. Grote kans voor Berkel en die schiet tegen de paal! Oef… Even schrikken.

Dan is daar toch de verlossing. De 0-1 van Denley die mooi rechts laag langs de keeper scoort. Dan snel daarna: Kieran in volle sprint, schiet op goal, tegengehouden, alsnog mooie voorzet van Kieran en Mano scoort daaruit de 0-2.

Net voor rust scoort Berkel de 1-2 met een mooie kopbal uit de corner. Nu eerst naar binnen; tenen opwarmen en hopen dat iemand cash bij zich heeft van Berkel is nog niet het tijdperk van de pinbetaling binnen getreden…

Na rust gaan we lekker door. Voorzet van Kieran en David die scoort: 1-3. Dan een lange sprint van Mano over links. Kieran komt mee naar binnen. Mano geeft voorzet en Kieran jast de 1-4 er in. Gaat lekker zo! Ook mooie kopbal van Mels uit de corner die net naast gaat. Jammer!

Dan tegen het einde wordt het weer spannend op onze helft. Grote verwarring, scrimmage voor onze goal en gelukkig heeft Marijn de bal 4x uit de goal kunnen redden! Mooi!

Met het zonnetje die laag achter ons staat en lange schaduwen werpt, is daar dan het fluitsignaal. Mooie overwinning van de jongens, snel naar huis, kachel aan!

Ronald Weststrate, vader Marijn

26 november: VVNJO11-4 versus DHC JO11-3: 4-3

Zaterdag 26 november 2016, De koploper DHC staat thuis voor de deur.

“Onze jongens” kijken hier al de hele week naar uit om alles uit de kast te halen om deze on verslagen ploeg te verslaan.

De trainers hebben afgelopen week hard gewerkt om “onze jongens” klaar te stomen voor deze sterke tegenstander.De wedstrijd begint, klokslag 10,00 uur onze vaste privé scheidsrechter “Menno” staat net als de spelers fit en uitgeslapen op het veld. Het begint goed en spannend, er zijn over en weer goede acties en kansen, mooie voorzetten, goede loop acties en zelfs een 1 op 1 doorbraak op de keeper, die deze net weet te houden. Uiteindelijk wordt er 1 van Nieuwerkerk hard onderuit gehaald, dit is een plek waar wij wel eens uit kunnen scoren, YES een mooie vrije trap op 1 van de spitsen die deze weet te benutten, 1-0 Nieuwerkerk. Ook de tegenstander heeft mooie kansen, voorlangs, hard over en zelfs keihard op de lat, maar bij hun wil de bal er maar niet in. Dan komt het fluit signaal, even stoom afblazen en bijtanken, Henk spreekt “onze jongens” nog even toe hoe goed ze voetballen en samen werken. Deze mentaliteit moeten ze vasthouden.

De 2e helft begint als een vliegende start, Nieuwerkerk Jo11-E4 vliegt over het veld en al snel is het 2-0 en 3-0! Wat een wedstrijd.. Gaat het dan toch echt gebeuren, “De koploper verslaan”. Mooi niet denkt DHC, ze tonen veerkracht en doorzettingsvermogen, 3-1 een zeer verdiend doelpunt. Nieuwerkerk komt snel daarna met een antwoord 4-1,  is de wedstrijd gespeeld?! Maar nee hoor, DHC staat niet voor niks bovenaan, wat een doorzetters 4-2 en 4-3 word er gemaakt. De jongens van DHC schreeuwen het uit “HET KAN NOG”. Maar dan moeten ze toch eerst nog zien te scoren, wat een verdediging Nieuwerkerk, iedereen helpt mee en er wordt uiteindelijk heel goed voetballend en super goed verdedigd. Toppers allemaal en wat een team spirit. En dan komt het verlossende fluitsignaal, Nieuwerkerk J011-E4 verslaat de koploper DHC J011-E3.

Complimenten jongens, super gevoetbald en als jullie zo blijven voetballen en mentaal blijven groeien, dan kunnen jullie nog ver gaan komen in deze competitie. Op naar zaterdag, dan mogen we tegen Berkel, wij hebben er nu al zin in.

Frank Kien

 

 

VOC JO11-4 tegen VVN JO11-4: 2-1

Een week na de goede overwinning op Zoetermeer mochten we weer om 8.30 uit spelen; dit keer tegen VOC uit Rotterdam Schiebroek. Gelukkig was het droog, maar er stond wel een enorm harde wind. We begonnen met de instructies van trainer Henk in de dugout want er zat nog een team bij ons in de kleedkamer. De instructie waren vrij eenvoudig; het goede spel van Zoetermeer-uit  en het trainingspotje tegen JO11-3 gewoon weer laten zien.

Dat blijkt echter lastiger gedaan dan gezegd. De fysiek sterke mannen van VOC hebben wind mee, en hebben de tactiek zo snel mogelijk alle ballen hard onze kant op te schieten. Wij hebben het hier lastig mee. Al na 2 minuten krijgt VOC z'n eerste corner. Deze levert geen probleem op en via Jurre en Denley proberen we te counteren. VOC verdedigt echter goed en echt een grote kans levert dit niet op. In de herkansing krijgt David nog een schotkans maar de bal mist het doel.

Toch proberen we onder de druk van VOC vandaan te komen maar we gaan teveel mee in het onrustige spel van VOC. Hierdoor maken we het onszelf onnodig moeilijk en kunnen we niet echt gevaarlijk worden. Marijn moet een paar keer in actie komen en doet dit prima, Sam en Mels proberen via de zijkanten wel de snelle mannen Kieran, Denley en Mano te bereiken maar veel verder dan een schot van Kieran dat over gaat komen we niet. In de as hebben Jurre, Bjorn en David de zaak redelijk onder controle maar echt controle over het spel krijgen wil maar niet lukken. Het lichte overwicht dat VOC heeft resulteert na een kwartiertje in een echt grote kans, een afvallende bal wordt vanuit de 2e lijn op de lat geschoten. Hier komen we goed weg. Een de andere kant zijn we zelf ook gevaarlijk: een counter wordt in eerste instantie goed verdedigd door VOC maar de afvallende bal wordt door Sam opgepikt. Die geeft een uitstekende steekpass en Bjorn die komt inlopen. Helaas gaat de inzet van Bjorn net over. Direct na deze grote kans is het VOC dat wel weet te scoren: een moment waarin de verdedigend onvoldoende druk zetten zorgt ervoor dat de bal na een kluts bij de spits terecht komt; deze schiet de bal rustig lans Marijn die nog op de grond ligt na een eerdere redding. Onnodig en misschien zelf wel onverdiend.

1-0 is ook de ruststand.

De tweede helft willen we wat recht zetten. We spelen 3 klassen beter als de eerste helft. Een schot van Mels wordt door de keeper gepakt  en een mooie actie van Denley gaat net in het zijnet. Niet lang daarna is het Kieran die van afstand ineens in de korte hoek pegelt. De keeper krijgt er nog net een handje tegenaan, en in de corner die erop volgt is het Sam die de bal prima inkopt maar helaas net over.  Het zijn nu onze mannen die ruiken dat dit VOC te pakken is. Nu hebben wij het voordeel van de wind en de wedstrijd speelt zich vrijwel alleen op de helft van VOC af. Geduldig proberen we steeds weer op te bouwen en meer de zijkanten te gebruiken. Kieran komt op recht goed door geeft voor op Bjorn maar helaas zit er net een verdediger tussen. Jurre kan steeds wat meer doorschuiven en met David en Bjorn wat extra power voorin verzorgen, Mels en Sam houden hun mannen fysiek in toom en Mano weet met z'n snelheid een paar diepe ballen van VOC goed te onderscheppen.

En daar is dan de verdiende 1-1: Denley gaat er op links weer eens vandoor, wacht tot Kieran in positie is, geeft de bal laag voor en Kieran kan prima binnen tikken. Maar één punt is niet genoeg, we voelen dat er meer in zit. Met nog een tandje extra (en Sam wel twee tandjes!) wordt vol overgave naar de winnende treffer gezocht. We verdienen dit ook. VOC gaat er fysiek nog wat harder in en schromen niet onze mannen omver te kegelen als het even te gevaarlijk wordt. Wij geven echt niet op en willen dat ene doelpunt nog maken. Maar dan, in de laatste seconde gebeurt waar niemand rekening mee heeft gehouden; VOC komt er een keer uit, gooien de bal op goed geluk voor de goal en ze scoren nog ook. Niks aan te doen voor Marijn die een verder een hele goede wedstrijd keepte. Totaal onverdiend maar ja. In ieder geval complimenten voor met name de 2e helft. En volgende week weer gewoon 3 punten.

Menno

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook

De temperatuur in Nieuwerkerk is op dit moment:

Overige links