Wie helpt ons op zaterdag 1 juli met OPZOOMEREN ?    

Nieuwerkerk JO9-2

/

Wedstrijden


Competitie

Stand

Uitslagen

Programma

Matrix

Beker

Stand


Uitslagen

Programma

Toernooien


Begeleiding

NaamTelefoon / E-mailFunctie
Wout van Driel06-20048333Hoofdtrainer F-Selectie
Marco van ZwolTrainer
Ralph MaassenLeider

Trainingsschema

DagTydstipVeldKleedkamer
DINSDAG18:00-19:15Kunstgras 6
WOENSDAG17.45-19.00Kunstgras 4KEEPERS
DONDERDAG18.00-19.15Kunstgras 6

Nieuwerkerk JO9-2- SVS JO9-1

Nieuwerkerk Jo9-2 – SVS Jo9-1

Weken geleden werd er al naar deze wedstrijd uitgekeken. Dit werd de finale der finales. Helaas werd het in de afgelopen twee weken duidelijk dat dit slechts de laatste wedstrijd van het seizoen zou worden. Eventueel een tweede plaats, met een hele kleine kans op een stunt in de vorm van een kampioenschap. Desalniettemin werden de jongens als vanouds op scherp gezet door trainer Marco en leider Ralph.

Voordat er werd afgetrapt waren er nog wat plichtplegingen te doen. Zo werd er afscheid genomen van “opa Huub” de scheidsrechter. Een warm afscheid geregisseerd door onze trotse trainer Marco.

De laatste wedstrijd van het seizoen begon iets na 8.30 uur. Er werd gespeeld tegen SVS. Lange tijd was SVS de te kloppen ploeg en samen met Nieuwerkerk waren zij dus op weg om in deze wedstrijd het kampioenschap te beslissen. Helaas kwamen beide ploegen in een dipje terecht en werd dit een strijd om de tweede plek. Maar SVS zou nog steeds kampioen kunnen worden.

Nieuwerkerk startte zeer goed aan de wedstrijd en zette SVS meteen vast op eigen helft. Met goed voetbal kwam onze kappende en draaiende middenvelder Dani vrij snel voor de keeper, maar helaas lukte het hem niet om de bal in het doel te krijgen.

Toch bleek deze kans niet de enige te zijn en Nieuwerkerk speelde gewoon een goede eerste helft. SVS kwam er nauwelijks aan te pas. Giel kon zijn specialiteit, mooie rushes over de linkerkant van het veld laten zien. Sven bikkelde erop los om de ballen op het middenveld te veroveren. Hiermee leidde hij een aantal keer de aanval goed in. Sil benutte zijn snelheid om het de verdedigers lastig te maken en wist zodoende een aantal kansen te creëren. Als verdedigende middenvelder was het vandaag Luca die de ballen goed afpakte en inleverde bij de aanvallers. Toon speelde de eerste helft als slot op de deur en zorgde voor een voetballende voortzetting van achteruit. Mick zorgde ervoor dat de beste aanvaller van SVS uit de wedstrijd werd gespeeld en voorin was dribbelaar Zeno een ware plaag voor de SVS-verdedigers. Uiteraard hadden we ook nog onze uitstekende keeper Ryan die als het nodig was ook vandaag weer op de goede plek stond om de ballen buiten het doel te houden.

Als bonusspeler was er dan nog onze “joker” Thijs. Hij versterkte het team op het middenveld en in de verdediging.

De eerste helft verliep bijna helemaal naar wens. Helaas ontbrak er een ding en dat waren de doelpunten. Paal en lat en een aantal reddingen van de keeper van SVS stonden dat in de weg. Maar dan maar in de tweede helft.

Wat opvallend was aan de tegenstand was dat het allemaal erg mak was. Dit terwijl zij toch echt nog kans hadden op het kampioenschap.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Met name via goede dribbels en mooie aanvallen wist Nieuwerkerk in de buurt van het vijandelijke doel te komen. Maar in de afronding waren de jongens niet scherp genoeg of was de eindpass net niet goed genoeg. Het was echt wachten op een doelpunt van Nieuwerkerk.

Halverwege de tweede helft was het dan toch zover. Na goed doorzetten van Zeno en een mooi schot leek het weer niet te lukken. De keeper hield de bal mooi tegen. Maar dit keer was het Toon die attent reageerde en de bal in het doel wist te werken: 1-0. Een zeer verdiende voorsprong.

Nieuwerkerk zette door en bleef de betere ploeg. Na de 1-0 werden er nog een paar kleine kansjes en wat grotere kansen gecreëerd. Maar Nieuwerkerk wist niet meer te scoren.

In de laatste fase wist SVS iets sterker te worden. Via vakkundig verdedigen en hard werken hield Nieuwerkerk de boel echter goed dicht. Toch moest er op het laatste moment een corner worden weggegeven. Uit die corner werd er bijna gescoord, maar Ryan en Luca hielden de bal samen op wonderbaarlijke wijze uit het doel. Uit de scrimmage die volgde, moest de bal worden weggeschoten zodat de scheidsrechter af kon blazen en de jongens zouden afsluiten met een dik verdiende overwinning. Zo had het dus moeten zijn.....

Maar zo ging het......

Uit de scrimmage volgde een nieuwe corner en die corner kwam op het hoofd van een lange speler van SVS. Gelukkig..... of toch niet.... kopte de speler van SVS de bal ruim naast. Maar op een of andere manier stootte de bal zeer ongelukkig op het hoofd van een Nieuwerkerk-speler en verdween de bal toch nog in het doel: 1-1.

De scheidsrechter liet nog even doorspelen en Nieuwerkerk kwam nog tot een kans en tot twee cornerballen. Maar ze wisten niet meer te scoren. Na een van de cornerballen wist SVS nog uit te breken, maar de scheidsrechter vond het genoeg en floot af. Helaas toch geen laatste overwinning, maar wel een hele goede wedstrijd als aflsuiting.

Afsluiting!!! Ja, afsluiting. Een afsluiting van een zeer bijzonder seizoen. Een seizoen met een bevlogen trainer, maar ook met een unieke oudergroep. Trainer Marco was de regisseur en zorgde voor vele leuke momenten. Organiseren is wel aan Marco besteed, maar het UNIEKE aan dit seizoen was dat er vele deelnemers waren aan de georganiseerde activiteiten. Etentjes in de TAP, borrels na een FIFA-toernooi en een paintball-activiteit. Zelf loop ik al heel wat jaartjes mee in de voetbalwereld, maar ik kan alle ouders en spelers vertellen dat we een uniek voetbalseizoen hebben gehad. Behalve dat de jongens(bijna) tot het einde hebben meegedaan om de prijzen, hebben we met zijn allen heel erg veel plezier beleefd aan dit seizoen.

Nieuwerkerk-Berkel

Nieuwerkerk JO9-2 – Berkel JO9-2 5-2

Vandaag de eerste van de laatste 4 “finales” op weg naar de bekroning van het seizoen. De jongens van JO9-2 zijn namelijk nog steeds volop in de race voor het kampioenschap. Nog 4x winnen en dan is het zover. Dan is de titel binnen. Vandaag mocht worden aangetreden tegen nummer laatst Berkel. Gezien de stand een opgave die te doen moest zijn, maar Berkel verliest weliswaar veel wedstrijden, maar geen enkele keer is dat met grote cijfers. Hiernaast was er uit maar nipt gewonnen en dat ook nog eens op gelukkige wijze. De mannen waren vooraf dus gewaarschuwd.

De coaches Marco en Ralph hadden de jongens al om 7.50 uur gesommeerd in de kleedkamer te zijn. Iets dat voor menig ouder toch wel een tikkeltje vroeg was... toch Michel???

In de kleedkamer was de onrust en de spanning te merken en waren de jongens nog niet echt met de wedstrijd bezig. Zou er dan bij tweedejaars F-jes ook al sprake zijn van onderschatting.

De warming-up gaf een ander beeld. Het intrappen zag er goed uit. In de wetenschap dat er de laatste weken gebroken was met een vervelende traditie (de jongens begonnen nog wel eens te slap aan de wedstrijd) was dit een fijn gegeven.

Helaas; schijn bedroog! De traditie was weer terug en de jongens hadden het in de beginfase erg lastig. Berkel was feller en wist veel duels te winnen. Al in de eerste minuut kon een spits van Berkel alleen op keeper Ryan af. Zoals vaker dit seizoen wist hij wel raad met het schot en verwerkte hij de bal tot corner. Nieuwerkerk en cornerballen (zoals u straks zult zien) zijn dit seizoen een gelukkige combinatie. Zo ook nu: uit de corner ging de bal via een Nieuwerkerk-been in het doel. Helaas was dit dus een cornerbal van de tegenstander: 0-1. Nieuwerkerk was even van slag, maar wist nu ook dat er vandaag niets cadeau gekregen zou worden.

Na een paar minuten kwam Nieuwerkerk wat beter in de wedstrijd en wist het dichter in de buurt van het doel van Berkel te komen. Dit leidde tot een paar hachelijke situaties en een paar halve kansjes uit scrimmages, maar gescoord werd er niet. Na een kwartier spelen leek Berkel uit te breken, maar werd een speler van NWK weggeduwd. Er volgde een vrije trap op ongeveer 15 meter van het doel en Giel zette zich achter de bal. Met zijn linkerbeen schoot hij hard op het doel en mede door een poging van Dani om de bal te raken, kon de keeper de bal niet stoppen en stond het weer gelijk: 1-1. Dit was ook de ruststand.

Na rust zou het dus nu moeten gebeuren. Nieuwerkerk zou de felheid van de laatste fase moeten vasthouden, zodat Berkel onder druk gehouden zou worden. De kansen zouden vanzelf komen.

De tweede helft begon zoals de begeleiding het graag ziet. Veel passie en pressie op de bal en dan daar vanuit voetballend kansen creëren. Achterin had Luca de boel goed onder controle en er werd nagenoeg niets meer weggegeven. Na een minuut of 5 was het middenvelder Sven die de bal goed onderschepte met zijn “verkeerde” been en de bal bij Toon bezorgde. Hij behield het overzicht en gaf de bal mee aan spits Zeno. Hoewel de pass een beetje aan de zachte kant was, wist Zeno de bal mooi over de keeper te schieten: 2-1. Een verdiende voorsprong, gezien de laatste fase van de eerste helft en het begin van de tweede helft. Berkel kwam er niet meer aan te pas en Nieuwerkerk zette door. Sil zorgde steeds voor dreiging en zette de verdediging van Berkel zo onder druk dat er een corner uitgesleept werd. En ja: corners en Nieuwerkerk is een gelukkige combinatie heeft u al eerder kunnen lezen. Zeno leek de bal in een keer in te draaien, maar de keeper wist de bal net te redden. Helaas voor hem sloeg hij de bal tegen een verdediger aan en de bal belandde in het doel: 3-1 Wedstrijd beslist! Wedstrijd beslist? Met nog 10 minuten te spelen kan er in een F-wedstrijd heel veel gebeuren, hoor ik u denken. Dat klopt, maar ondergetekende hoorden de spelers van Berkel op dit moment zeggen: “we gaan weer verliezen” en ze lieten hun koppies hangen.

Nieuwerkerk daarentegen zette door en wist vrij snel na de vorige corner en weer een corner uit te slepen. Dit keer werd de corner genomen door Mick. Hij wist de bal precies op het hoofd te krijgen van Giel, die de bal keurig tegen de touwen kopte: 4-1.

Berkel probeerde er hierna nog iets van te maken en kwam iets vaker in de buurt van het doel van NWK. Nieuwerkerk gaf niet veel weg en wist via uitvallen gevaarlijk te worden. Bij een uitval kwam de frustratie van Berkel naar boven en met een sliding die veel te laat was, probeerde hij de bal te spelen. Een best grove overtreding was het gevolg. Niet heel belangrijk voor het verslag, maar de reactie hierna van de trainer van Berkel wilde ik u niet onthouden. Nog voordat er iemand kon reageren, was hij al in het veld om de desbetreffende speler te corrigeren, een fraai staaltje sportiviteit.

Een ander feit dat de situatie wel belangrijk was, is dat uit de vrije trap de bal in een keer op Zeno werd gespeeld, die met een fraaie voetbeweging de 5-1 op het bord zette.

Wat een luxe, 5-1 voor en nog een paar minuten te spelen. Een van de vaste supporters had deze uitslag voorspeld. Helaas voor hem deed Berkel nog iets terug. Uit een vrije trap vloog de bal via een Nieuwerkerk-hoofd over de keeper in het doel: 5-2. Dit was ook de eindstand.

De muziek kon aan in de kleedkamer en de feestende jongens zetten onbewust JO9-1 op scherp voor hun wedstrijd.

Al snel na de wedstrijd was duidelijk dat een van de concurrenten, nummer 3 VOC, nipt had gewonnen met 1-0. Hierdoor blijven zij op 3 punten achterstand. In een kraker volgende week kan VOC op 6 punten achterstand worden gezet en zodoende zullen zij afhaken in de titelrace.

In de namiddag kwam het geweldige bericht dat nummer 1 SVS verloren had. Fanatiek als wij zijn, hebben we na lang wachten zelf maar gebeld om de uitslag te achterhalen. De app ontplofte en WE staan nu samen met SVS bovenaan. Het doelsaldo is gelijk, alleen SVS heeft meer doelpunten gescoord. Nog 3 finales!!! Netto nog 120 minuten spanning, bruto nog bijna 3 weken. In ieder geval oneindig veel appjes.....

Nieuwerkerk JO9-2 - HOV/DJSCR JO9-1

Nieuwerkerk JO9-2 – HOV/DJSCR JO9-1

Vandaag stond de wedstrijd tegen HOV/DJSCR op het programma. Omdat dat een hele mond vol is, zal de tegenstander vanaf nu omschreven worden als “het alfabet”.
De uitwedstrijd op een koude zaterdagochtend in december leverde een verdiende 0-2 overwinning op voor de mannen van JO9-2 tegen op dat moment de koploper.
Op dit moment is het alfabet wat afgezakt en staat in de middenmoot. Voor NWK is het zaak om de punten op Dorrestein te houden, omdat verdere averij in de kampioensrace niet kan worden opgelopen. Na de winterstop is er inmiddels 3 keer gelijk gespeeld en dat zorgt toch voor behoorlijk wat puntenverlies. Maar de wetenschap dat concurrent en koploper verleden week verloren heeft van sc Feyenoord doet het hart bij de trouwe supportersschare onder leiding van de welbekende “Bep en Toos” toch weer harder kloppen.
Ondergetekende is van mening dat het kampioenschap slechts kan worden binnengehaald als alle resterende wedstrijden gewonnen worden.
Al vroeg stonden de jongens op het veld en er was bij het inschieten een gezonde wedstrijdspanning te merken. Na een minuut of 10 werden de begeleiders en supporters toch een tikje nerveus want van enige tegenstander was nog niets te zien. Precies om 8.30 uur kwam de tegenstander het veld op en werd er meteen gestart met de wedstrijd.
Nieuwerkerk startte de wedstrijd vandaag goed en probeerde meteen druk te zetten op de tegenstander. Met name via de rechterkant werden goede aanvallen opgezet. Binnen een minuut had Dani de score kunnen openen. Nadat hij zichzelf goed vrijspeelde met zijn karakteristieke kapbewegingen kon hij op het doel schieten, maar helaas ging de bal net naast.
Hierna was het Toon die met een mooie pass de kans bood aan spits Sil. De doorgaans zo trefzekere spits kon de bal echter niet achter de keeper krijgen.
Het alfabet kon hier niet veel tegenover zetten.
De verdedigers hadden de boel goed onder controle. Toch was toen ook al te zien dat de kracht van het alfabet voorin lag. Ze hadden snelle spitsen, waarop NWK attent moest blijven reageren. Op links had Giel de zaken goed voor elkaar en aan de rechterkant schakelde Mick zijn man uit. Beide vleugelaanvallers kwamen ook regelmatig mee naar voren.
De kanjers van JO9-2 waren dan wel heer en meester de eerste helft. Het lukte niet om het overwicht in doelpunten om te zetten. De rust werd dus bereikt met een 0-0 tussenstand.
Na de pauze werd al snel duidelijk dat het alfabet uit een ander vaatje tapte. Ze waren veel feller en wonnen nu veel meer duels. NWK zou dus echt een tandje bij moeten zetten om weer de baas te worden op het veld. Onder aanvoering van verdediger Luca gebeurde dit ook.
De wedstrijd kwam wel wat meer in balans en dat was dus de verdienste van de tegenstander.
De eerste kans in de tweede helft was overigens voor Nieuwerkerk. Na goed doorzetten van technicus Sven kwam de bal bij Sil. Met zijn snelheid liet hij de tegenstander zijn hielen zien en schoot hij op het doel. De bal hobbelde op de paal. De terugspringende bal was voor de andere spits Zeno, maar op miraculeuze wijze ging de bal er niet in.
In de tegenaanval was het ineens wel raak voor de tegenstander. Via een snelle uitval scoorde de spits van het alfabet: 0-1. Dat was even schrikken. Goed spelen en dan toch achter staan. De mouwen ging nog maar eens omhoog en op karakter werd de wedstrijd omgekeerd. Het was de eerder nog ongelukkige Zeno die met een geweldige actie de stand in evenwicht bracht. Nadat hij de bal kreeg op eigen helft liet hij 3 tegenstanders zijn hielen zien om vervolgens de bal mooi in de verre hoek te schieten: 1-1. Opluchting en blijdschap was er bij de supporters, maar ook het besef dat dit nog niet genoeg was.
Vlak hierna kroop NWK door het oog van de naald, want bij een uitval van het alfabet stond de spits wel heel vrij bij de tweede paal. Gelukkig raakte hij de bal verkeerd en ging de bal net naast.
Verder hield keeper Ryan zijn doel schoon. Hij had vandaag wederom een aantal mooie reddingen, waarmee hij zijn ploeg goed hielp.

Het slotakkoord was voor onze kleine, grote dribbelaar Zeno. Want met zijn tweede doelpunt besliste hij de wedstrijd. Met nog een paar minuten te spelen werd het 2-1, waarna het billenknijpen begon. Gelukkig gaf NWK nu niks meer weg en sleepten het de 3 punten binnen.
Nog 6 finales te gaan!!!

 

Alexandria JO9-3 - NWK JO9-2

Alexandria JO9-3 - Nieuwerkerk JO9-2 2-4

Na de winst van vorige week moest vandaag worden aangetreden tegen Alexandria. De thuiswedstrijd was geëindigd in 1-1. In die wedstrijd was NWK wel iets sterker, maar was ook duidelijk dat de verschillen in de competitie klein zijn.

Om 8.30 uur startte de wedstrijd en zoals vaker het geval is geweest dit seizoen waren de kanjers van JO9-2 nog niet helemaal scherp. Binnen 30 seconden was de eerste kans voor Alexandria. Gelukkig voor onze jongens was keeper Ryan goed bij de les om de kans onschadelijk te maken. Hierna volgde een fase waarin de wedstrijd gelijk opging. Er was veel strijd en bij vlagen liet Nieuwerkerk goed voetbal zien. De laatste pass was echter niet zuiver genoeg om echt gevaarlijk te worden.

Na ongeveer 5 minuten was het wel raak en het was een mooie goal. Over de linkerkant kwam Giel goed opzetten. Op het moment dat het leek dat de aanval zou stranden, besloot hij uit te halen. De bal vloog  vervolgens schitterend  over de doelman heen: 0-1.

Hierna was het de beurt aan de middenvelders om hun inzicht te tonen. Via een geweldige aanval tussen Dani en Toon (Dani zette de aanval op en gaf de bal op het juiste moment aan Toon die de bal vlak voor de keeper weer terugschoof naar Dani, die de bal in het lege doel kon schieten) werd het

0-2. Een mooie tussenstand en nog was het voor de jongens van Nieuwerkerk niet genoeg. Nu was het de beurt aan Zeno om zijn klasse te tonen. Met een subtiel lobje wist ook hij de keeper te verschalken en voor het eerst sinds oktober was er een voorsprong met een verschil van 3 doelpunten. Bovendien was het bijna rust en de supporters droomden al van een heerlijk gemakkelijk ochtendje.

Die droom spatte al snel weer uiteen. Want waar onze jongens nog een beetje aan het nagenieten waren van het derde doelpunt stond het al 1-3. Uit de aanval vanaf de aftrap schoot Alexandria eerst op de lat, waarna de bal precies voor de voeten van een aanvaller van hun kwam die geen moeite had te scoren. De ruststand was 1-3 met een goed spelend Nieuwerkerk. Toch was dat laatste doelpunt niet erg fijn. In de rust waren de jongens blij en uitgelaten en ze dachten dat de buit al binnen was. Maar wij als ouders en begeleiding weten dat er in 20 minuten pupillenvoetbal een hoop kan gebeuren.

De coaches temperden het enthousiasme en trachtten de jongens weer op scherp te zetten.

Ondanks de waarschuwingen was het Alexandria dat het best begon en net als in de eerste helft meteen na de aftrap een kans kreeg. Gelukkig kon mannetjesputter Luca zich nog net voor de bal gooien en zo voorkwam hij een snelle aansluitingstreffer die Alexandria wellicht nog meer hoop had gegeven. Hierna volgde een wedstrijd die op en neer ging. Het goede voetbal was verder te zoeken dan in de eerste helft. De tweede helft was rommeliger en meer gelijk opgaand. Beide ploegen kregen kleine kansjes, maar weigerden de trekker over te halen.

Na goed doorzetten van Sven moest de laatste man van Alexandria een corner weggeven. De corner kwam mooi voor en de keeper van Alexandria kon net niet bij de bal. Toon sprong naar de bal en via zijn hak viel de bal gelukkig in het doel. Geen mooie aanval of schitterende uithaal dit keer, maar een gelukkig doelpunt. 1-4. De marge was weer hersteld en er kon weer wat ontspannener naar de wedstrijd worden gekeken. Nieuwerkerk werd weer wat sterker en kon de tegenstander verder van het eigen doel afhouden. Mick en Sil vochten mooie duels uit en wisten met balveroveringen de verdediging iets te ontlasten. Toen was het de beurt aan de scheidsrechter (de man floot overigens best goed) om zijn stempel een klein beetje op de wedstrijd te drukken. In een goede tackle op de bal van Luca  zag hij een overtreding. Uit de gegeven vrije trap werd er ook nog eens gescoord: 2-4. Alexandria begon nu aan te dringen en zette Nieuwerkerk onder druk. Nieuwerkerk bleef zich met hand en tand verzetten en probeerde via uitvallen voor gevaar te zorgen. Bij een van de uitvallen was Zeno iets te fel in de ogen van  de scheidsrechter en tot ieders verbazing kreeg Zeno een tijdstraf van 2 minuten. De jongens van JO9-2 moesten nu stand houden met 6 spelers tegen 7 tegenstanders. Met kunst- en vliegwerk werd de tegenstander van scoren afgehouden. Uitblinker aan NWK-zijde was in deze fase Dani, die middels goed verdedigen menig aanval onderbrak. 

Nieuwerkerk kwam er ook nog een keer uit. Met nog een minuut te spelen probeerden de jongens nog een doelpunt te maken, maar in de drukte voor het doel werd de bal verloren en schoot Alexnadria de bal naar voren. Ineens had de aanvaller van Alexandria een vrij veld voor zich. Gelukkig was dit het sein voor keeper Ryan om zich nog een keer te onderscheiden en de 3-4 niet te laten vallen. Misschien had de wedstrijd anders nog iets langer geduurd.... Dat gebeurde niet, want niet veel later werd er afgefloten; de winst was binnen.

In de middag kwam ook nog eens het bericht dat koploper SVS 2 punten had verloren. De achterstand is teruggebracht tot 3 punten, dus ja het kan nog of weer of…..

Nou ja, volgende week moet er gewonnen worden van DCV en dan kijken we weer verder! 

Xerxes DZB JO9-2 - Nieuwerkerk JO9-2

Xerxes-DZB Jo9-2 – vv Nieuwerkerk Jo9-2

 

Na de wedstrijd tegen sc Feyenoord Jo9-2 waarin een verdiende 1-1 uit het vuur werd gesleept, mochten de mannen van JO9-2 vandaag op sportpark Faas Wilkes aan de bak tegen Xerxes-DZB JO9-2. In de thuiswedstrijd hadden deze ploegen gelijk gespeeld met 1-1, waarbij gezegd moet worden dat Nieuwerkerk voetballend wel de overhand had. Maar de gelijkmaker werd pas vlak voor tijd gemaakt, dus waren we toen toch blij met het behaalde punt.

In de race om het kampioenschap hebben de jongens de eerste 3 wedstrijden kostbare punten laten liggen. Verloren werd er nog niet, maar met 1 winstpartij en 2 gelijke spelen loopt de tegenstander SVS toch uit met louter overwinningen. Aan de kanjers van JO9-2 dus de taak om de achtervolging in te zetten en door veel wedstrijden te winnen de druk op te voeren bij de ploeg uit Schollevaar.

Vandaag dus de wedstrijd tegen Xerxes-DZB. Er werd gespeeld op een ondergrond, waarvan je met veel fantasie kon zien dat het een grasveld was geweest. Wel was het redelijk vlak.

Nieuwerkerk begon de wedstrijd redelijk tot goed. Met mooie combinaties werd de aanval gezocht en kon Nieuwerkerk laten zien over voetballend vermogen te beschikken.

Toch was de eerste grote kans voor de tegenstander. Na een afgeslagen aanval werd de spits van Xerxes op pad gestuurd en hij kon alleen op onze keeper af. Deze wederom goed spelende keeper, Ryan, maakte zijn  doel goed klein en wist de bal te pakken. Dit was wel een eerste waarschuwing dat we vandaag niets cadeau zouden krijgen.

JO9-2 liet zich echter niet uit het veld slaan en via de linkerkant was het Dani die een mooie combinatie met Mick opzette en de bal voorgaf. De voorzet werd door iedereen voor het doel gemist en kwam aan de andere kant bij de attente Toon terecht. Hij gaf de bal mooi voor en via de kluts kwam de bal voor de voeten van linkspoot Giel. Hij legde de bal een keer goed en schoot hem met buitenkant voet keurig in de verre hoek: 0-1. Niks aan de hand. Goed voetbal, mooie aanvallen en weinig weggegeven zou je denken.

Helaas…. De 0-1 zorgde er bij de tegenstander voor dat zij de duels steviger ingingen en Nieuwerkerk kon niet mee met deze fysieke kracht. De duels werden niet meer gewonnen en het  kwam niet meer toe aan het combinatievoetbal van de eerste fase. Hiernaast bracht Xerxes een aanvaller in het veld, die kwaliteiten bezat die boven het niveau van de tweede klasse uitstegen. Hierop had Nieuwerkerk maar weinig grip.

De wedstrijd kantelde dus in het tweede gedeelte van de eerste helft. Nieuwerkerk kwam niet meer echt van de eigen helft en Xerxes zette meer aan. Het was eerder wachten op de gelijkmaker dan op de 0-2. De gelijkmaker kwam er dan ook. Bij een uittrap van onze keeper, die tegenwind had de eerste helft, kwam de bal bij een speler van Xerxes. Hij schoot de bal in een keer op het doel over Ryan heen: 1-1. Xerxes bepaalde nu het spelbeeld en de supporters van NWK hoopten dat de rust zou worden gehaald met deze tussenstand. Dit lukte echter niet, want Xerxes wist nog een keer te scoren: 2-1. Dit was dan wel de ruststand.

Met gemengde gevoelens werd de koffie opgezocht. Leider Ralph liet in duidelijke bewoordingen weten niet al te blij te zijn met het aangaan van de duels. De tegenstander was feller en NWK leek daar niet het antwoord op te hebben dat nodig is om wedstrijden te winnen. Hiernaast lijkt het of de tegenstanders steeds beter weten dat onze kracht ligt in het voetballende gedeelte en niet in het fysieke spel. Gezien de fysieke verschillen vandaag een logisch verhaal.

Toch werd er ook uitgekeken naar de tweede helft, waarbij we de wind in de rug zouden hebben. Met de goede uittrappen van Ryan zou dat zeker voor gevaar moeten kunnen zorgen.

De tweede helft startte Nieuwerkerk goed en bij vlagen werd er veel goed gecombineerd. Toch was ook de tegenstander niet van plan om deze wedstrijd te verliezen en er ontspon zich een boeiend schouwspel. Nieuwerkerk jaagde op de gelijkmaker en Xerxes probeerde via uitvallen de 3-1 te maken. De eerste grote kans was voor Xerxes, maar gelukkig voor Nieuwerkerk belandde de bal via de buitenkant van de paal naast het doel. Een beetje geluk was het wel, maar daar maalde niemand bij ons om. Even later was het dan Nieuwerkerk dat een corner mocht nemen. Na een goede voorzet belandde de bal voor de voeten van spits Sil. Een van de kwaliteiten van deze spits is dat hij vaak op de goede plek staat en de bal dan ineens tussen de palen schiet. Net als vorige week schoot hij de bal ook nu weer in het doel. Was het vorige week de keeper die de bal van achter de lijn terug in het veld bracht, was het nu de schuine staander in het doel. Beide keren was de bal over de lijn. Met een belangrijk verschil: deze keer werd het doelpunt WEL goedgekeurd: 2-2.

Nieuwerkerk zette door en via de hardwerkende Luka (hij verving de niet fitte Sven) lukte het de jongens om kleine kansjes te creëren. Hieruit werd niet gescoord. De aanvalsdrift van Nieuwerkerk zorgde er ook voor dat er achterin ruimte werd weggegeven. Xerxes kwam nog een keer goed door en raakte weer de paal. Over geluk niet te klagen…. Of goed keeperswerk dwingt dit geluk af….

Toch zou Nieuwerkerk de 2-3 maken. Dit keer niet uit een mooie aanval, maar uit een tegenaanval die werd ingeleid door een lange bal van mannetjesputter Luca. Naast het dichtlopen van de gaten was hij nu belangrijk met een diepe bal, waarmee hij onze kleine dribbelaar Zeno wegstuurde. Zeno bleef koel voor de keeper en schoof de bal netjes in het doel: 2-3.

Nu kon het echte billenknijpen beginnen. Nieuwerkerk had de boel redelijk voor elkaar, maar was ook wel een paar keer door het oog van de naald gekropen. Dus erg gerust waren de supporters er nog niet op. En deze ongerustheid bleek terecht, want na een corner van onze jongens die werd afgeslagen, kwam Xerxes er nog een keer razendsnel uit en wist hun (geleende?) spits er 3-3 van maken. Helaas, maar uiteindelijk gezien het spelbeeld wel terecht.

Een klein kansje was er nog voor NWK, maar gescoord werd er niet meer.

Conclusie: voetballend zit het wel goed, maar als de tegenstander fysiek de beuk erin gooit zullen de jongens mee moeten gaan in de duels en deze duels proberen te winnen. Nu wordt er op momenten iets te afwachtend gespeeld als het aankomt op fysieke kracht. Op deze leeftijd is het fysieke gedeelte echter nog behoorlijk van invloed op het resultaat.

En over het kampioenschap….. dromen mag altijd!!! De jongens zullen echter niet heel veel punten mogen morsen om een kans te maken. Is dat erg? Nee, want ook deze ochtend was weer zeer leerzaam voor de jongens. En de ouders/leiders blijven TROTS!!!

Berkel JO9-2 - Nieuwerkerk JO9-2

Berkel JO9-2 – Nieuwerkerk JO9-2 3-2

Vandaag stond de wedstrijd tegen Berkel op het programma. Berkel bezet momenteel de laatste plaats en de jongens hadden vooraf dan ook het idee dat het vandaag wel moest lukken. Vorige week echter had Berkel een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen de nummer 2 van de ranglijst. Een waarschuwing vooraf dat er geen sprake mocht zijn van onderschatting was dus zeker op zijn plaats. Of de jongens dat hebben binnengekregen is niet met zekerheid te zeggen, want de wedstrijd was weliswaar niet al te best maar daar waren zeker andere factoren voor aan te wijzen. In het verslag zal dat naar voren komen.

Na de tussentijdse transfer van keeper David was het deze week allereerst de taak voor de begeleiding om zelf een keeper in het team te krijgen, zodat de spelers deze week de vacature niet zelf hoefden op te vullen.

Ook Sil was er vandaag niet. Hij werd vervangen door Mika.

Uw verslaggever was vandaag de gelukkige om getuige te mogen zijn van een fraai stukje teamspirit. Op het moment dat onze keeper van vandaag, Ryan, de kleedkamer betrad, werd hij met een spontaan enthousiast gejuich ontvangen. Een moment om te koesteren!!

Na de gebruikelijke bespreking begaven de jongens zich naar het veld. Deze week was dit een met een kleine ijslaag bedekt kunstgrasveld dat moeilijk te bespelen was. Het inspelen was van NWK-zijde niet zeer overtuigend. De ballen vlogen langs de spelers en het gelach en gejoel zorgde niet voor een heel goed gevoel bij de supporters. Zouden de jongens dan toch de tegenstander onderschatten?

Na de warming-up gingen de jongens aan de slag. Al snel bleek dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden voor onze kanjers. Toch waren we wel wat beter dan de tegenstander.

In het begin van de wedstrijd lukte het goed om de ballen snel te onderscheppen en zo op de helft van de tegenstander te blijven. Dit zorgde echter niet voor veel uitgespeelde kansen. De eerste 10 minuten was het een gelijk opgaande wedstrijd met een iets sterker NWK. Dit leverde een paar kleine kansjes op, maar tot meer dan wat corners kwam het niet.

Hierna kwam Berkel wat beter in de wedstrijd en vooral fysiek en qua snelheid maakten zij het onze jongens lastig. Mick wist zijn tegenstander echter goed aan de zijkant te houden. En als slot op de deur was Luca er anders ook nog.

Net toen NWK alles goed onder controle leek te hebben, was er een moment van onachtzaamheid in de omschakeling. Terwijl de tegenstander de bal had, bleef Nieuwerkerk te ver uit elkaar staan, waardoor Berkel met een lange bal in een keer voor onze keeper kwam. Dit was het sein voor onze aanwinst Ryan om zich te onderscheiden. Met een mooie redding voorkwam hij de 1-0. Gelukkig bleef het dus gelijk. In de volgende aanval van Nieuwerkerk werd er een corner uit het vuur gesleept. De corner werd mooi voorgezet door onze dribbelaar Zeno. Giel stond precies op de goede plek om de bal in te koppen: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd nog een keer herhaald dat het geen gemakkelijke wedstrijd was en dat de tweede helft erg hard gewerkt zou moeten worden.

De tweede helft was nog maar net begonnen en de tegenstander werd iets sterker. Met name aan hun rechterkant voorin stond een rappe speler waarmee de verdedigers best moeite hadden. Toch lagen er ook kansen voor NWK, want er was veel ruimte om te schakelen. Helaas lukte het niet om de ruimte aan met name de linkerkant te benutten. Hier had meer meegedaan kunnen worden.

Heel erg veel voor de doelen gebeurde niet. Toch was het NWK dat als eerste de kansen kreeg. Na een eerste kleine kans was het bij de tweede kans raak. Na goed doorzetten van de kleine bikkelaar  Sven was het Mika die de bal met een mooie lob met links over de keeper in het doel schoot: 0-2.

Wat een luxe, 0-2 voor en nog een minuut of 10 te spelen. Dit kan niet meer misgaan was de algehele opinie van het publiek. Hier kwam iedereen dus bedrogen uit, want 5 minuten na de 0-2 was het ineens 2-2. Twee keer weifelend optreden van de verdediging in combinatie met het gladde veld zorgde voor twee snelle tegendoelpunten. Berkel kreeg meer geloof en NWK had het moeilijker. Dit was het sein voor de kanjers om er een schepje bovenop te doen. Op het middenveld was het Toon die nu zijn duels won en de aanvallers aan het werk zette. Na een van de aanvallen werd er als team goed doorgezet en via de linkerkant kwam de bal voor het doel. De bal werd weggewerkt, maar kwam precies voor de voeten van Dani. Dani had maar een doel  en dat was de bal in het doel schieten. Hij had dan ook een verwoestend schot in gedachten. Dit lukte niet helemaal, maar gelukkig voor onze kanjers verdween de bal via een verdediger in het doel. De sprint die hij daarna trok naar de zijlijn om zijn juichende medespelers af te schudden liet zien dat het met de winnaarsmentaliteit wel goed zit: 2-3.

Hierna was er nog een paar minuten te spelen. Hierin gaf NWK niks meer weg en de overwinning was een feit. Zwaarbevochten, maar daar maalt niemand om. 3 punten en de koppositie!!

Nieuwerkerk JO9-2 - Alexandria '66 JO9-3

Nieuwerkerk JO9-2 – Alexandria ’66 JO9-3

Vandaag was de eerste wedstrijd na de winterstop voor onze jongens. Na een korte rustperiode werd er afgelopen week voor het eerst weer getraind. Al bij de eerste training van het nieuwe jaar was de spanning te snijden. Want JO9-2 raakte verwikkeld in een echte transferperiode, waarin bleek dat het succes van de spelers ook tot in de top van de F-selectie was doorgedrongen. Het resultaat van deze ontwikkeling was dat onze keeper David de overstap maakt naar JO9-1 om zodoende daar het doel te verdedigen. Aangezien JO9-1 nog geen vaste keeper had en er wekelijks een goede veldspeler het doel moet verdedigen een logisch gevolg. Helaas was de tijd voor de begeleiding van JO9-2 te kort om  ook zijn slag te slaan op de transfermarkt en meteen dezelfde week een keeper vast te leggen. Vandaag moest trainer Marco improviseren met de opstelling. Uiteindelijk werd gestart met topper Dani op het doel en met slechts 1 wissel.

Gezien de weersomstandigheden was het al een wonder dat er werd gestart, want kou en hagel gaven het beeld van een ski-oord en niet van een voetbalveld. De jongens maalden er niet om en startten vol goede moed aan de warming-up. Om 8.45 uur werd er afgetrapt na het eerste fluitje van de scheidsrechter. Helaas niet de gebruikelijke, vriendelijke doch strenge opa Huub, maar zijn zoon (die overigens prima floot) was de scheidsrechter vandaag. Opa Huub heeft besloten dat het tijd is voor jong bloed binnen de lijnen en geeft het fluitje door. Opa, bedankt voor je optredens namens alle mensen die JO9-2 een warm hart toedragen!

Dan de wedstrijd: Alexandria had een paar flinke jongens ertussen lopen die ook aardig konden voetballen. De start was voor Nieuwerkerk voortvarend en al bij de eerste de beste aanval konden onze kanjers gevaarlijk worden. Via de middenvelders Sven en Toon kwam de bal bij spits Zeno terecht. Helaas kon hij net niet bij de bal om het beslissende tikje te geven. Hierna ging het spel redelijk gelijk op zonder dat beide ploegen heel gevaarlijk konden worden. Het spel speelde zich af op het middenveld, waarbij beide ploegen niet echt een vuist konden maken. Een keer wist Alexandria gevaarlijk te worden via een mooie aanval, maar gelukkig wist Dani zich te onderscheiden met een mooie redding. Even later was er een mooie rush van Giel langs de zijlijn, maar helaas was er niemand voor het doel die zijn voorzet kon binnenwerken.

De rust werd bereikt met de welbekende brilstand. Niks aan de hand dus en de tweede helft zouden de jongens er wel weer sterker uitkomen. Dit is al zo vaak gebeurd dus waarom vandaag niet.

De kleedkamer werd opgezocht en de ouders gingen op zoek naar een warme kop koffie, want de kou was behoorlijk in de lijven gaan zitten. Zo ook bij onze keeper Dani. Hij had zoveel last van koude handen dat er in de tweede helft een andere keeper moest komen. Dit werd Giel. Hij nam plaats in het doel en Dani ging als veldspeler zorgen dat hij het weer wat warmer kreeg.

Meteen na de rust zat Nieuwerkerk goed in  de wedstrijd en zeker de eerste paar minuten kwam Alexandria niet in de buurt van de Nieuwerkerkse helft. Sil zorgde met zijn snelheid voor gevaar en ook Zeno had een paar mooie acties. Dit overwicht leverde echter slecht een paar corners op.

Net toen Alexandria het idee had dat het weer wat grip op het spel van Nieuwerkerk kreeg, viel er plots een doelpunt te noteren voor Nieuwerkerk. Na een afgeslagen aanval onderschepte verdediger Luca de bal en speelde deze in een keer weer richting het doel van de tegenstander. Alhoewel het niet echt als schot bedoeld was, vloog de bal wel langs alles en iedereen in het doel. Een beetje beduusd zag Luca dat hij gescoord had: 1-0. Gezien het spelbeeld wel een beetje terechte tussenstand. De trainer van Alexandria maande zijn ploeg nu iets meer naar voren, want hij had het idee dat ook zij zouden kunnen scoren. Na een wat weifelend optreden van de Nieuwerkerkse verdediging kwam er een aanvaller van Alexandria aan de bal aan de zijkant van het veld. Hij draaide richting doel en schoot de bal met een mooie boog uit de moeilijke hoek binnen: 1-1. Slechts een paar tellen had Nieuwerkerk kunnen genieten van de voorsprong.

Toch lieten de kanjers zien dit seizoen gegroeid te zijn op mentaal vlak. Vol goede moed gooiden de jongens er een schepje bovenop. Na een mooie aanval mocht NWK twee corners achter elkaar nemen. De tweede bal eindigde op de binnenkant van de paal, maar ging er niet in. Hierna waren er nog twee noemenswaardige momenten te noteren. Allereerst was het wederom laatste man Luca die de bal goed raakte en van afstand de bal langs alles en iedereen schoot…. Nou ja, bijna dan want nu belandde de bal precies in de handen van de keeper. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor de goed spelende Mick. Hij besloot ook om een afgeslagen bal in een keer op zijn slof te nemen, maar deze bal vloog via de paal net naast.

Na een spannende wedstrijd met twee zeer sportieve teams werd er afgefloten door de scheidsrechter. Uiteindelijk was het een terechte uitslag, waarbij gezegd moet worden dat Nieuwerkerk wel een licht overwicht had. In de strijd om het kampioenschap twee punten verloren, maar met nog 10 wedstrijden te spelen is het mooie constatering dat de jongens meedoen om de bovenste plaatsen.  

Winterkampioen!!!

TOGB JO9-3 – vv Nieuwerkerk JO9-2 0-2 (0-1)

Na onze winst van vorige week en de kennismaking van de jongens met de derde helft (is wel erg vroeg….) mochten de jongens vandaag weer aantreden en wel tegen een echte concurrent en om het winterkampioenschap. De wedstrijd was tegen TOGB. TOGB had net als Nieuwerkerk 5 verliespunten, maar wel een wedstrijd minder gespeeld . Bij winst zouden de jongens van JO9-2 de koppositie behouden, maar bij verlies zou TOGB deze overnemen.

Na de middagpartij van vorige week waren we wel wat gewend geraakt aan het uitslapen. Gelukkig mochten de jongens vandaag om 10.00 uur starten en konden we nog even uitslapen. Bij aankomst op het mooie complex van de tegenstander werd de alertheid en scherpte van coach Marco en coach Ralph meteen op de proef gesteld. Eerst mochten we in het labyrint op zoek naar kleedkamer 17. Een kleine hindernis was onderweg de fustruimte die we langs moesten. Gelukkig speelden we nu dus niet om 14.50 uur en konden we uiteindelijk vrij vlot de kleedkamer bereiken. Hierna moest het veld nog worden gevonden om aan de warming-up te beginnen.

Zoals gezegd was de aanvangstijd 10.00 uur. Aangezien alle ouders dit de jongens altijd goed duidelijk maken, mag je er toch vanuit gaan dat de jongens wisten dat ze dan ook meteen bij de les moesten zijn. Maar zoals vaker dit seizoen is voorgevallen, was de start wederom erg twijfelachtig. Na de wedstrijd werd dan ook het idee geopperd om bij de KNVB aan te vragen of wij in de tweede helft van het seizoen steevast in de 3e i.p.v. de 1e minuut mogen starten….

De tegenstander van vandaag leek in niets op de tegenstander van vorige week. Waren het vorige week kleine eerstejaars spelers die zeker goed konden voetballen, waren het vandaag tweedejaars waarvan sommigen zeker een kop groter waren dan onze grootste speler. Fysiek zou het dus moeilijk worden, maar voetballend vermogen zou wel eens de doorslag kunnen geven.

Zoals eerder vermeld een weifelende start met als gevolg een aantal corners voor de tegenstander. Ondanks de lengte bij de tegenstander konden de kanjers van Nieuwerkerk de corners onschadelijk maken. In het begin was het een erg rommelige wedstrijd. Nieuwerkerk kon nog niet echt een vuist maken, maar ook TOGB wist niet erg gevaarlijk worden. Vanuit het niets was daar plotseling een grote kans voor onze jongens. Dani kreeg de bal opeens voor zijn voeten en had de score kunnen openen. Hij was echter erg sociaal en wilde Zeno de kans geven om te scoren. Helaas was de pass net te hard waardoor deze kans verloren ging. Dit gaf de jongens van Nieuwerkerk wel wat moed en de tegenstander werd nu goed van het eigen doel gehouden. Nieuwerkerk kwam beter in het spel: Luca speelde de spits van de tegenstander uit de wedstrijd en de backs Giel en Mick deden dit ook. Hiernaast begonnen zij zich vaker te bemoeien met de aanval. David keepte alert en zorgde met goede uittrappen dat de tegenstander telkens ver terug moest.

Op het middenveld werd er goed gevoetbald en werd de bal mooi rondgespeeld. Uit een van de aanvallen was het Toon die de bal mooi aannam en meteen op het doel schoot. Het rollertje leek een makkelijke prooi voor de keeper te worden, maar die dook over de bal. Helaas verdween de bal net langs de verkeerde kant van de paal naast het doel.

Hierna was Sil eindstation van een schitterende aanval, maar hij kreeg de bal net niet langs de keeper. Na ongeveer 15 minuten dan toch de voorsprong. Op rechts was het Dani die een mooie combinatie opzette met Sil en de bal voorgaf. De keeper grabbelde en Toon kon de bal in het doel werken: 0-1. Nieuwerkerk kreeg hierdoor vleugels en het was Sven die de aanvallen van de tegenstander onschadelijk maakte en de bal op de helft van de tegenstander hield. Net voor rust was het nog een keer bijna raak, maar deze mooie aanval werd ten koste van een corner onschadelijk gemaakt. De rust werd bereikt met een 0-1 tussenstand.

Nieuwerkerk voetbalde best goed en dan zeker op de helft van de tegenstander, maar ook TOGB kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Dat dit tot nu toe slechts tot wat corner had geleid, gaf niet aan dat de partij al gewonnen was.

Na rust is eenzelfde beeld als in het begin van de wedstrijd. Een weifelend Nieuwerkerk dat niet scherp begon. Was het voor de rust te wijten aan de eigen instelling was het na de rust de tegenstander die een donderspeech gekregen had en wat goed wilde maken. Ondanks dat de tegenstander dichtbij het doel van Nieuwerkerk kwam, hoefde de attent keepende David niet echt handelend op te treden. Ondanks de wat  mindere start werd er wel goed op e bal verdedigd en konden de spitsen van TOGB geen een keer vrij schieten. Sven wierp zich een keer goed voor het schot en verplaatste het spel naar de snelle Sil. Deze had een prachtige rush langs de zijlijn, waarmee hij een heel eind richting het doel van de tegenstander kwam. Deze actie zorgde voor de wake-up-call voor onze mannen. Hierna verplaatste het spel zich weer meer naar de helft van de tegenstander en verdween de druk van TOGB. De kansen waren hierna dan ook voor Nieuwerkerk. In deze fase was het met name Zeno die van zich deed spreken. Met schitterende acties liet hij de tegenstanders achter zich. Uit een van de acties was het bijna raak. Sven was op links zijn tegenstander een keer te snel af en gaf de bal mee aan Giel. Uit zijn  voorzet leek Mick de bal zomaar aan zich voorbij te laten gaan en dacht iedereen dat dit geen kans zou worden. Maar waar alle tegenstanders wel de bal kwijt waren, bleef Mick het overzicht houden en schoot hij de bal vervolgens onder de keeper door in het doel: 0-2. En wedstrijd beslist. Hierna kreeg Nieuwerkerk nog een aantal kansen om te scoren en gaf het onder leiding van Luca niets meer weg. Een terechte 0-2 overwinning in een bij vlagen zeer goede, maar ook bij vlagen rommelige wedstrijd. Dit resultaat zorgt ervoor dat Nieuwerkerk in ieder geval de winterstop ingaat als koploper. SVS is de enige ploeg met minder verliespunten, maar zij zullen eerst nog maar eens 2x moeten winnen om onze kanjers te achterhalen.

Waarom zijn we dan winterkampioen geworden? Nou hierom:

Giel heeft alle schroom van zich afgespeeld de laatste weken en gaat regelmatig op snelheid en kracht langs de lijn om de bal voor te geven. Ook scoort hij regelmatig. Zeno is een echte dribbelaar en zorgt ervoor dat de verdedigers van de tegenstander geen moment adem konden halen. Achterin is het mannetjesputter Luca die de boel goed dichthoudt en alle gaatjes dichtloopt. Op rechts is het Mick die steeds beter gaat spelen met het spel voor zich. Hij schakelt zijn tegenstander uit en heeft een goede voortzetting. Hiernaast scoort hij nog steeds regelmatig als hij voorin moet spelen. Dani combineert strijdlust en tactisch vernuft. Na het winnen van de bal verplaatst hij de ballen goed. Hij staat vaak aan het begin van mooie aanvallen.

David keept attent en naast de reddingen op de lijn komt hij steeds vaker goed zijn doel uit. Bij het uittrappen verdwijnen de ballen steeds goed naar de zijkant uittrapt en hierbij steeds verder komt. Sven bikkelt erop los op linksachter of links midden en komt steeds goed voor zijn tegenstander om hierna de duels te winnen van jongens die 2 koppen groter zijn. Toon is een echte verbindingsspeler en zorgt met slimme passjes steevast voor een goede voortzetting, waardoor de bal in de ploeg blijft. Spits Sil is een ware plaag voor de tegenstander met zijn snelheid en doorzettingsvermogen. Hij vecht voor elke bal  en staat regelmatig op de juiste plaats om de bal het laatste zetje te geven.

Deze mooie ingrediënten hebben ertoe geleid dat de jongens nu 7 wedstrijden hebben gespeeld en er hier 5 van gewonnen, 1 gelijkgespeeld en 1 van verloren hebben. De jongens zijn elke wedstrijd (of delen hiervan) beter geweest dan de tegenstander. Hiernaast is het spelplezier en de teamspirit enorm groot. Waar dit toe zal leiden aan het eind van de competitie geen idee.

Een ding is zeker: het is een mooi stel waar we onwijs trots op zijn!

Nieuwerkerk JO9-2 - SC Feyenoord JO9-2

Nieuwerkerk JO9-2 – SC Feyenoord JO9-2


Vandaag de wedstrijd tegen de club uit Zuid, Sportclub Feyenoord,
Maar niet op de tijd die bij pupillen hoort.
Kleine jongens bij de tegenstander viel ons al snel op.
Dus eindelijk fysiek sterker, dat was wel top.
De shirts deden ons in het begin een beetje beven,
De jongens waren onder de indruk, maar dat duurde maar even.
Na een paar minuten was al wel duidelijk dat Nieuwerkerk zou scoren,
Na vijf minuten was het gejuich langs het veld al te horen.
Nadat Feyenoord probeerde van achteren te voetballen,
Maar Nieuwerkerk onderschepte goed de bal(len).
Uit de corner die volgde scoorde een speler van Nieuwerkerk met zijn bovenbeen,
Volgens de huisfotograaf was het zijn hoofd, maar daarin stond hij echt alleen.
Wat volgde was een weergaloze fase met Nieuwerkerk aan de bal
Het scorebord zei: 3-0 en dat na tien minuten voetbal al.
Na de rust werd er in totaal nog drie gescoord,
2 door NWK en 1 door Feyenoord.
Een 5-1 uitslag zorgde na afloop voor veel lol,
De trainer ging met zijn jongens helemaal uit zijn bol.

Een mooie surprise was de wedstrijd tegen SC Feyenoord voor de jongens van JO9-2. Omdat Feyenoord later in de competitie is gekomen, was de wedstrijd op de ongebruikelijke tijd van 14.50 uur gepland. Hoe zouden de jongens daarmee omgaan? Eerst de hele dag wachten en dan nog een keertje voetballen. Uiteindelijk werd besloten om te verzamelen om 14.00 uur, zodat de jongens scherp aan de wedstrijd konden beginnen.
Even voor 15.00 uur werd er afgetrapt door onze gasten uit Zuid. Na een paar minuten viel de trouwe volgers een aantal dingen op. Een daarvan was dat de tegenstander weliswaar niet groot was, maar zeker wel konden voetballen, een tweede wat opviel was dat de shirts van de tegenstander een verlammende werking leken te hebben. Nieuwerkerk startte niet fel genoeg en liet de tegenstander te makkelijk de bal rondspelen. Gelukkig duurde dit maar even en na een minuut of twee kwam Nieuwerkerk beter in de wedstrijd en begon het zijn duels te winnen.
Achterin hield Luca de boel goed dicht en zorgde dat Feyenoord geen kans kreeg.
Datzelfde Feyenoord had de opdracht gekregen van hun trainers om alles voetballend op te lossen. Bij een van die acties probeerde de laatste man de bal terug te spelen naar de keeper, maar schoot hij de bal voorlangs zijn eigen doel. Toon was er als de kippen bij om de bal op te pikken en gaf de bal slim voor. Helaas zat er nog net een tegenstander tussen die de bal tegenhield ten koste van een corner. Uit die corner werd het 1-0. De bal werd goed voorgegeven en met een knie (of toch een hoofd Jeroen?) verdween de bal in het doel.
Nieuwerkerk kreeg hiermee de smaak te pakken. Na een afgeslagen aanval veroverde Zeno de bal. Met een weergaloze versnelling liet hij twee tegenstanders zijn hielen zien en schoot hij beheerst de bal langs de keeper: 2-0. Nieuwerkerk bleef druk houden op de tegenstander. Na goed storend werk van het middenveld kwam de bal voor de voeten van Giel. Hij nam de bal goed mee en nadat hij een aantal tegenstanders te snel af was, hield hij goed het overzicht. Hierdoor kon hij zien dat de keeper niet goed in zijn doel stond en plaatste hij de bal beheerst langs de keeper: 3-0. Wow wat een tussenstand en dat al na 10 minuten voetbal. Nieuwerkerk bleef doorgaan met druk zetten en had de moed er goed in. Zo goed zelfs dat iedereen aan aanvallen dacht. Het veld werd groter en meer jongens liepen uit hun positie weg. Dit zorgde ervoor dat SC Feyenoord een aantal keer gevaarlijk kon worden bij tegenaanvallen. Gelukkig werd dit vakkundig onschadelijk gemaakt door onze verdediging. Sven liet wederom zien dat hij goed uit de voeten kan aan de linkerkant.
Ook Nieuwerkerk was nog twee keer erg dicht bij een doelpunt. Eerst was het de keeper die de bal met zijn vingertoppen beroerde, waarna de bal net naast de voor ons verkeerd kant van de paal rolde. Hierna was het de beurt aan Sil om zijn snelheid te etaleren. Hij speelde een tegenstander uit en speelde de bal beheerst langs de keeper. Een gejuich van de ouders eindigde met Oh’s en Ah’s, omdat ook deze bal er net niet inging.
In de rust waren de jongens erg uitgelaten en kwamen ze juichend binnen. Ralph temperde het enthousiasme, want we hadden pas een helft gespeeld.
In de tweede helft ging Nieuwerkerk goed van start en zorgde ervoor dat Feyenoord werd teruggedrongen op eigen helft en dat ze er niet uit konden komen. Toch duurde het lang voordat Nieuwerkerk de kansen om kon zetten in een doelpunt. Omdat Nieuwerkerk de kansen niet wisten te benutten, bleef Feyenoord hoop houden in een goede afloop. Uit een van de aanvallen kreeg Feyenoord een corner. Keeper David stelde zich goed op bij de eerste paal om de corner onschadelijk te maken. Nadat hij de bal gevangen had, verplaatste hij het spel met een geweldige uittrap naar de helft van de tegenstander. Hieruit kwam de bal bij Zeno die de bal tergend langzaam door de benen van de keeper tikte. Een gejuich van opluchting maakte zich meester van de supporters van onze toppers. De wedstrijd was beslist: 4-0. Met nog een minuut of 5 op de klok moest Nieuwerkerk dit kunnen uitspelen. Toch was het nog even schrikken toen Feyenoord onverwachts de 4-1 maakte. Gelukkig voor Nieuwerkerk bleef het bij dit ene tegendoelpunt.
Het hoogtepunt voor onze aanvoerder moest toen nog komen. Nadat hij al een aantal keer dicht bij een treffer was geweest, kreeg Dani nog een grote kans om te scoren. De keeper wist de bal echter eerst nog te onderscheppen. Een verdediger van Feyenoord deed hierna erg zijn best om de bal binnen te houden. De slimme Mick schatte zijn kansen goed in, want nadat de bal was binnengehouden kon hij ermee vandoor. Hij gaf de bal goed voor aan Dani, die dan toch eindelijk zijn goede spel kon bekronen met een doelpunt. De “dab” die volgde staat mooi op de camera.
Wat een geweldige eindstand: 5-1. De jongens hebben verdiend gewonnen en namen de eerste plek weer over van de aankomende tegenstander, namelijk TOGB.
En het nagenieten duurde nog lang.......

HOV-DJSCR (Alfabet)JO9-1-NWK JO9-2

HOV-DJSCR JO9-1 – Nieuwerkerk JO9-2

Op een vroege, donkere, koude morgen op zoek naar een voetbalveld langs de rand van het bos, lijkt de dag te starten in een van de sprookjes van de gebroeders Grimm. Het feit dat een trouwe supporter verdwaalt in de nevelen van dat zelfde bos (van het pad geraakt?) benadrukt dat beeld.

De jongens zijn gespannen. Ze spelen tegen de koploper. De eer staat op het spel!

Amper is het fluitsignaal gegeven, als de tegenstander al snel door de verdediging breekt en schiet op het doel. Dit schot wordt mooi afgewend door David, die met een mooie duik laat zien dat hij in ieder geval scherp  is!

Wanneer de bal naar Zeno wordt gepasst, geeft deze hem door met een nonchalant tikje achter zijn standbeen langs. Een soepele beweging waar de tegenstander duidelijk van onder de indruk is. Deze kleine kereltjes kunnen blijkbaar voetballen!

Hierna speelt het spel zich voornamelijk op de helft van de tegenstander af.

Op rechts combineren Dani en Mick er lustig op los. Met goed voetbal maken ze het de tegenstander erg moeilijk. Tot echte kansen komt het helaas niet.

Het is wel duidelijk dat Nieuwerkerk steeds sterker wordt en het wel eens zou kunnen winnen van HO… eh het Alfabet!

Nadat Nieuwerkerk een van de weinige aanvallen van het Alfabet onschadelijk  maakt, valt de bal voor de voeten van Toon, die met een mooie steekpass Sil vrij voor de keeper zet. Sil blijft goed kijken waar de keeper staat en benut de kans met een mooie beweging. 0-1!

Deze voorsprong blijft staan tot aan de rust.

In uitgelaten stemming tuigen we richting kantine. Hier raakt de koffiejuffrouw over haar kookwater van de bestelling. “TIEN koffie?!?!” Het arme koffiezetapparaat blijkt per bekertje te werken. De supportersschare is nauwelijks van koffie voorzien, of de tweede helft start alweer en in no-time zet Sven Nieuwerkerk op een 0-2 voorsprong met een doelpunt die zijn weerga niet kent! (Heb ik van horen zeggen, want uw verslaggeefster staat op dat moment de haren van Cato in te vlechten in de kantine en heeft heel het doelpunt gemist…)

Na deze tegenslag is het Alfabet er duidelijk op gebrand de wedstrijd te doen kantelen, en komt iets vaker in de buurt van ons doel. Maar de verdediging, onder leiding van Luca geeft geen krimp en werkt alle ballen weg.

Nieuwerkerk weet nog een paar keer gevaarlijk in de buurt van de tegenstander te komen. Bij een van deze aanvallen wordt een vrije trap toegekend. Giel plaatst zich achter de bal om deze vrije trap te nemen. Bij de tegenstander is waarschijnlijk al bekend dat ons kanon aan zet is, want de scheids neemt ruim de tijd om het alfabet te positioneren in een muur waar ook Giel niet doorheen kan komen.

En zo eindigt de wedstrijd in een mooie winst voor Nieuwerkerk, en met een nieuwe koploper in de competitie!

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook

De temperatuur in Nieuwerkerk is op dit moment:

Overige links