Medisch / Fysiek

In deze rubriek wil de voetbalvereniging Nieuwerkerk structureel aandacht besteden aan blessurepreventie en medische verzorging van spelers en speelsters bij trainingen en wedstrijden.

Inloopspreekuur voor medische vragen en advies

Last van aanhoudende pijntjes/blessures? Onzeker over je sportprestaties? Vragen over trainingsopbouw of warming-up? Of een andere vraag op het gebied van medisch of fysiek? Kom naar het inloopspreekuur.

 

In samenwerking met Van Streun Fysiotherapie en Sportfysiotherapie Nieuwerkerk biedt vv Nieuwerkerk alle leden aan om gebruik te maken van het inloopspreekuur. Hier kun je terecht voor je vragen of advies over uiteenlopende medische en fysieke themas. Een (sport)fysiotherapeut zal proberen in korte tijd u gericht advies te geven. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je met enkele tips en tricks weer verder kunt voetballen of dat fysiotherapeutische begeleiding nodig is.

 

Wanneer: Iedere woensdag 16:30-17:30

Waar: In de behandelruime op de eerste verdieping nieuwbouw

Voor wie: voor álle vv Nieuwerkerk-leden (gratis)

 

NB:

Het inloopspreekuur heeft een informerend en adviserend karakter, en is dan ook geen complete analyse van uw klacht. Voor een goede screening en - indien nodig - onderzoek en behandeling, raden we u aan een afspraak te maken bij een (sport)fysiotherapeut. Bij volwssenen gaat gaat dit via uw aanvullende verzekering. Kinderen onder de 18 jaar hebben sowieso maximaal 18 behandeling fysiotherapie in hun basisverzekering.

 

U kunt direct een afspraak maken bij Van Streun Fysiotherapie  en Sportfysiotherapie Nieuwerkerk door te bellen met 0180-323243.

 

Met vriendelijke groet van Kevin Neleman en Johan van Streun 

Nieuw warming-up programma onderbouw voor iedereen beschikbaar

Eerder dit seizoen is een nieuw warming-up programma voor de onderbouw geïtroduceerd bij de onderbouw selectieteams. Met een passende organisatievorm, werkt het erg goed. We hebben veel positieve reacties gekregen van de trainers. Vanaf heden is deze daarom beschikbaar voor iedereen.

Het vv Nieuwerkerk Warming-Up Programma Onderbouw is een afgeleide van de internationale FIFA 11+ KIDS. Dit blessurepreventieprogramma bestaat uit zeven verschillende oefenvormen met elk vijf moeilijkheidsniveaus. Door de verschillende niveaus te doorlopen worden jeugdspelers motorisch uitgedaagd en ontwikkelen ze zich daarin. Deze zijn geschikt voor alle teams en spelers t/m O.12, van meisjes tot jongens, van recreatie tot selectie. 

Het warming-up programma kan worden toegestuurd, mail hiervoor naar .

In 2018 verwachten we ook een programma voor de bovenbouw en videomateriaal van beide programma's te kunnen presenteren. 

Mochten er vragen zijn, neem dan contact op via of schiet ons aan langs het veld of in de kantine. 

Björn Host, Marcel Sens & Kevin Neleman
Fysiek-trainers vv Nieuwerkerk

 

De temperatuur in Nieuwerkerk is op dit moment:

Overige links