ZATERDAG 23 JUNI FIETSEN VAN CLUB NAAR CLUB ....VOOR JE CLUB !!    DOE MEE: FIETS EN STEUN JE CLUB !! zie de website     

Nieuwerkerk 1

/

Wedstrijden

DatumAanvangWedstrijdInfo

Competitie

Stand

1e klasse B

Periode 1

Periode 1

Periode 2

Periode 2

Periode 3

Periode 3

Uitslagen

Uitslagen

Alle uitslagen

Programma

Programma

Programma komende weken

Beker

Stand

Stand

Uitslagen

Uitslagen

Programma

Programma

Begeleiding

NaamTelefoon / E-mailFunctie
Ron de Kreij06-51111435Leider
Anno de Vent06-36533641Assistent scheidsrechter
Kevin Neleman06-42997537Fysio en hersteltrainer
Theo Speelmeijer06-46044055Keeperstrainer
Henk Meijers06-10037175Verzorger
Richard Boer06-44059158Assistent trainer
Leo lansbergen06 48623184Leider
Omar Khan06-51798003Hoofdtrainer/coach
Gerard Geerders06-40357340Assistent trainer
Ed van Beuningen06-12812336Begeleider scheidsrechter
Tim van Stigt06-40376446Video-analist
Reginio HunteSpitsentrainer

Trainingsschema

DagTydstipVeldKleedkamer
DINSDAG20.00-21.30Kunstgras 1Tribune 1
DONDERDAG20.00-21.30Kunstgras 1Tribune 1
VRIJDAG20.00-21.30Kunstgras 1Tribune 1

Staf zaterdagselectie en voorlopige selectiespelers zaterdag 1 en 2 voor komend seizoen. Update 15-06-2018.

Hieronder presenteert het bestuur de begeleidingsstaf rondom de selectie zaterdag 1 en 2 voor komend seizoen 2018-2019.

 

Lees meer...

Nieuwerkerk (zo) neemt waardig afscheid van de zondagcompetitie

Het was best een emotioneel moment toen scheidsrechter Persoon even voor vieren voor de laatste keer floot en het besef indaalde dat Nieuwerkerk op zondag nu geschiedenis is. De ploeg van trainer Omar Kahn finishte op een 8-3 eindstand en het pleit voor dit team dat het tot de laatste minuut gestreden heeft in deze competitie. Een prachtige derde plaats na een schitterende reeks na de winterstop. Chapeau! Het is bijzonder jammer dat dit geolied team nu geheel uit elkaar valt.

Lees meer...

Nieuwerkerk pas in slotfase langs dvv Delft.

Nieuwerkerk begon zonder de afwezige Shayron Curiel maar met Remco Langerveld, die zijn 300e wedstrijd in Nieuwerkerks shirt speelde.

Nieuwerkerk begon sterk, zo schiet Shanon Koetsier in de 4e minuut net naast en raakt Davi Lizardo de bovenkant van de lat bij een voorzet. In de 17e minuut gaat Ryan Santos in de fout, Delft aanvaller Thomas Osei Owusu weet echter geen raad met de kans. Doelman Delano Kortstam redt. Het tempo ligt ontzettend laag, er gebeurt niet echt veel. Delft is ook onmachtig, pas in de 24e minuut krijgen zij de eerste corner. Na een half uur spelen een goede kans voor Jeffrey Schenk, hij schiet via de keeper naast na een goede voorzet van Davi Lizardo. Delft krijgt daarna een 100% kans na simpel bal verlies van Rowendy Schoop op het middenveld. Maar het vizier van Delft staat nog niet op scherp. Dan vallen er weer kansen voo Nieuwerkerk te noteren. Zo schiet Remco Langerveld net over in de 33e minuut en nauwelijks 5 minuten later schiet Jordan Kroon vanaf de rand van de zestien over. Vlak voor de rust de grootste kans van de wedstrijd voor Delft: Dogukan Kulup omspeelt doelman Delano Kortstam, maar zijn inzet wordt door Ryan Santos op de doellijn geschopt. In de slotseconde van de eerste helft mist Remco Langerveld alleen voor de keeper. De Delftse goalie komt als winnaar uit dat duel.

De tweede helft is 7 minuten oud als Nieuwerkerk via Rowendy Schoop op 0-1 komt. Alleen voor de keeper lobt hij de bal over hem heen in het lege doel. Een minuut later mist Remco Langerveld de 0-2. De voorsprong lijkt wel verlammend te werken voor de ploeg van trainer Omar Khan. Nieuwerkerk gaat persoonlijke fouten maken en er komen kansen voor Delft. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. In de 67e minuut wordt een mooie aanval van Delft met een treffer beloond: 1-1. Het tempo blijft ontzettend laag, het is ook warm en het veld is zeer slecht. In de 70e minuut toch nog een verhitte situatie op het veld: een opstootje vanwege een blessure van een speler van Delft en Nieuwerkerk weigerde de bal uit te spelen.

Er is nog een kans voor Delft: Shanon Koetsier krijgt bij een Delftse voorzet de bal verkeerd op zijn hoofd en kopt op de eigen paal achter zijn doelman. Daarna volgt het slotoffensief van Nieuwerkerk. Daniël da Cruz komt in de 78e minuut in het veld voor Bart Slob. Nieuwerkerk wordt weer dreigender en in de 84e minuut wordt de wedstrijd in Nieuwerkerks voordeel beslist: Davi Lizardo komt vrij voor de keeper na voorbereidend werk van Remco Langerveld: 1-2. Twee minuten later wordt het 1-3 door Rowendy Schoop. In de 90e minuut krijgt de aanvaller een applauswissel. Hij wordt vervangen door Bilal Ouahabi. Kort daarop fluit de arbiter af en kan de conclusie getrokken worden dat Nieuwerkerk door dit resultaat de nacompetitie op eigen kracht gehaald heeft. Wie had dat bij de winterstop nog durven dromen? En dat voor een elftal dat volgend seizoen niet meer op zondag actief is.

Volgende week het laatste duel voor de reguliere competitie. Tegenstander is de nieuwe ploeg van trainer Omar Khan Spartaan’20.

Delano Kortstam - Bart Slob (78 Daniel da Cruz)- Mike van de Ruit - Ryan Santos - Jeffrey Schenk - Shane van den Engel - Shanon Koetsier - Jordan Kroon - Remco Langerveld - Davi Lizardo - Rowendey Schoop ( 90. Bilal Ouahabi)

Nieuwerkerk (zo) in Den Haag ook te sterk voor BMT

Aan de indrukwekkende opmars van Nieuwerkerk komt geen einde. Ook tegen BMT liet het lange tijd zich van de goede kant zien en nam het na rust een 3-0 voorsprong. Toch kwam de ploeg in de slotfase in problemen, maar had dit geheel aan zichzelf te wijten. Terwijl BMT alles of niets speelde, wist Nieuwerkerk geen raad met de kansen die het hierdoor kreeg. Tenslotte wist de verdediging op tijd de rijen gesloten te houden en bezet Nieuwerkerk na vandaag de derde plaats op de ranglijst en is de nacompetitie nu behoorlijk in zicht.

Lees meer...

Klinkende zege Nieuwerkerk (zo) bij Boshuizen

Met deze 1-5 overwinning geeft de ploeg van trainer Omar Kahn duidelijk aan wat de doelstelling is. Nee, dit team is geen fan van nachtkaarsen. Met slechts één nederlaag in de laatste 9 wedstrijden, klopt het duidelijk op de deur van de nacompetitie. Het is ook een compliment aan trainer Omar Kahn die in het team het voetbalplezier en de bereidheid voor elkaar te werken heeft gebracht. In het veld was vandaag enkele keren goed te horen dat voor deze ploeg 27 mei niet het einde van de competitie behoeft te zijn. Het wil meer en het gaat er ook duidelijk voor!

Lees meer...

Nieuwerkerk moet in Hoogland zijn meerdere erkennen 2-3.

Nieuwerkerk speelde tegen nummer twee Hoogland. Na vier overwinningen op rij voor de Nieuwerkerkse formatie waren de verwachtingen hoog gespannen. De heenwedstrijd werd door Nieuwerkerk (onnodig) verloren, toen met 3-1. Voor beide ploegen was niet verliezen het motto vanmiddag.
Maar, ook vandaag nemen de Amersfoorters de punten mee.
Nieuwerkerk startte met dezelfde spelers als de laatste wedstrijd. "Never change a winning team" moet de coach gedacht hebben. Hoogland liet van begin aan merken dat ze kwamen voor de drie punten en met minder geen genoegen zouden nemen. Het begin was ook voor Hoogland, zonder echt gevaarlijk te worden. Er zijn wat schermutselingen voor het doel te melden, zonder te spreken van echte kansen. Zo schiet een speler van Hoogland hopeloos hoog over na een goede voorzet en mist aan de andere kant Rowendy Schoop na goed aangeven van Davi Lizardo. Na een half uur spelen komen de bezoekers toch op 0-1. Een voorzet van links komt uiteindelijk voor de voeten van Frank Voorwald en hij schiet snoeihard binnen. Nieuwerkerk is even de weg kwijt, maar hervindt zich. Een goede aanval van Nieuwerkerk in de 42e minuut eindigt bij Rowendy Schoop, die op de vuisten van de Hooglandse goalie schiet. Nauwelijks een minuut later : een vrije trap van Donny van der Dussen wordt door Mike van der Ruit net over gekopt. In de blessuretijd van de eerste helft nog een knappe redding van Delano Kortstam, zodat de ruststand 0-1 is.
In de rust blijft Bart Slob achter in de kleedkamer, zijn plaats wordt ingenomen door Ryan Santos St Aubijn. Hoogland begint beter aan het tweede bedrijf dan Nieuwerkerk en dat resulteert in de 52e minuut in de 0-2. Hoessein Mezbanali ontsnapt aan de buitenspelval en passeert doelman Delano Kortstam. Bijna wordt het 1-2, nauwelijks een minuut na de 0-2 schiet Donny van der Dussen een vrije trap vol op de lat. In de 55e minuut komt Remco Langerveld in het veld voor de statische Shayron Curiel. Het spel golft op en neer zonder tot grote kansen te leiden. Maar, in de 58e minuut komt Nieuwerkerk dichterbij. Rowendy Schoop tikt de 1-2 binnen na een lange bal van achter na een doeltrap van Delano Kortstam. Lang kan Nieuwerkerk niet profiteren, binnen 10 minuten is de achterstand weer opgelopen tot twee doelpunten. In de 66e minuut mag Martijn Koelewijn doorgaan tot op de achterlijn en schiet hij onder Delano Kortstam in de korte hoek binnen: 1-3.
Hoogland zet nog verder aan en er ontstaan ook kansen voor de ploeg uit Amersfoort. Steeds staat echter doelman Delano Kortstam in de weg. In de 74e minuut wordt de aangeslagen Davi Lizardo, die goed speelde, vervangen door Stefan van der Vlegel.
Nieuwerkerk probeert iets aan de stand te doen. En dat lukt ook, in de 89e minuut wordt het 2-3 uit een van richting veranderde vrije trap van Donny van der Dussen. Verder laat Hoogland Nieuwerkerk echter niet komen. Gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd is de winst van Hoogland niet onverdiend te noemen. Ze lieten zien iets verder zijn dan hun opponent en geloven nog steeds in de titelkansen. Voor Nieuwerkerk is plek drie of vier nog steeds haalbaar, mede gezien de resultaten van de overige teams deze middag. Volgende week is Nieuwerkerk vrij, dan wachten drie uitwedstrijden.

Delano Kortstam - Mike van de Ruit - Shanon Koetsier - Jeffrey Schenk - Bart Slob (45 Ryan Santos St Aubijn) - Donny van der Dussen - Jordan Kroon - Shane van den Engel - Shayron Curiel (55 Remco Langerveld) - Rowendey Schoop - Davi Soares Lizardo (74 Stefan van der Vlegel)

Nieuwerkerk wint ruim van het Goudse Olympia 4-1

De ploeg van Omar Khan is veilig, RVC en Delft kunnen de Nieuwerkerkse ploeg niet meer achterhalen. Maar de PD plaatsen naar de hoofdklasse liggen binnen handbereik.
Nauwelijks zaten de toeschouwers op hun plaats of Nieuwerkerk stond met 1-0 voor. In de 2e minuut schoot Donny van der Dussen van een meter of 20 op het doel. Via een speler van Olympia verdween de bal achter de Goudse goalie. In de 9e minuut was er een buiteling van Davi Lizardo in het vijandelijk strafschopgebied, maar scheidsrechter Rampersad zag er geen strafschop in. De wedstrijd golfde op en neer, van goed voetbal was absoluut geen sprake, van inzet des temeer. Toevalligheden bepalen het verloop van de wedstrijd. Nieuwerkerk zakt dan wat in en keeper Delano Kortstam moet handelend optreden in de 22e en 25e minuut. Ook in de 35e minuut een hoofdrol voor de Nieuwerkerkse goalie: hij redt op een inzet van de beste speler aan de Goudse kant: Soefian de Koning.
Op het eind van de eerste helft zijn er kleine kansen voor Nieuwerkerk te noteren. Zo schiet Rowendy Schoop naast uit een voorzet van Shayron Curiel en schiet diezelfde Shayron Curiel net naast, nadat hij zich had vrijgespeeld voor het doel.
De tweede helft hetzelfde wedstrijdbeeld. Een groot veld, weinig overzicht en weinig voetbal, maar veel inzet aan beide kanten. Nieuwerkerk heeft de betere kansen, maar de Goudse ploeg komt toch op 1-1 in de 70e minuut uit het niets. Slecht verdedigen aan Nieuwerkerkse kant lag hieraan ten grondslag. Remco Langerveld heeft dan al Shayron Curiel afgelost. Het spel golft na de 1-1 op en neer, met de beste kansen voor de thuisploeg. Zo mist Rowendy Schoop na een lange aanval het doel. Voetbal vandaag bestaat uit opportunisme aan beide zijden en kansen ontstaan uit toeval. Zo wordt het in de 78e minuut 2-1 door Shane van den Engel. Hij krijgt de bal bij toeval op de rand van het strafschopgebied en haalt vernietigend uit. Nauwelijks 45 seconden later staat 3-1 op het scorebord. Rowendy Schoop kopt een goed genomen corner schitterend binnen. Trainer Omar Khan wisselt nog Stefan van der Vlegel voor Davi Lizardo in de 80e minuut en Daniël da Cruz voor Rowendy Schoop in de 85e minuut. Vanaf de 83e minuut speelt Olympia met 10 man omdat bij die ploeg de wissels op zijn. Daniël da Cruz bepaalt in de 92e minuut de eindstand 4-1. Een terechte zege voor een betere ploeg. Volgende week wacht nummer 2 Hoogland. De verwachtingen zijn nu hoog gespannen.
Wie weet speelt Nieuwerkerk straks wel nacompetitie om een plek in de hoofdklasse. Wie had dat nu ooit bedacht?

Delano Kortstam - Mike van de Ruit - Shanon Koetsier - Jeffrey Schenk - Bart Slob - Donny van der Dussen - Jordan Kroon - Shane van den Engel - Shayron Curiel (65 Remco Langerveld) - Rowendey Schoop (85 Daniel Da Cruz) - Davi Lizardo (80 Stefan van der Vlegel)

Verslag Velo-Nieuwerkerk (zondag) uitslag 1-4

Verslag van de wedstrijd VV Velo – VV Nieuwerkerk van 8 april 2018.

Het verslag heb ik gehaald van de website van Velo. Enkele aanvullingen of aanpassingen van mij zijn cursief gedrukt..


In de 1e helft kreeg VELO nog wel een paar mogelijkheden via Cem Sahin en Jeffrey Beukenholdt maar doelpunten bleven uit. Het spel ging het eerste half uur heen en weer waarbij Nieuwerkerk wel steeds meer grip kreeg over de wedstrijd. Na een doelpoging van Daniel da Cruz, schot hoog over het doel, was het in de 33e minuut wel raak. Op een voorzet van Shane van den Engel kwam de bal bij Donny van der Dussen (de zoon van de Velo-trainer) die zijn team op voorsprong bracht, 0-1.

Enkele minuten later weer een doelpunt voor Nieuwerkerk via Rowendy Schoop, 0-2, die een voorzet van Shane van den Engel bij de 2e paal verzilverde. VELO probeerde voor de rust nog wel tot scoren te komen maar vooral Michiel Draaisma was niet gelukkig in de afronding.

In de 2e helft, met Abbes Rahmoune en Djamairo Rigters voor Michiel Draaisma en Roël van der Valk, kreeg VELO de eerste kansen maar een inzet van Joren Tromp ketste af op de paal en in de rebound schoot Jeffrey Beukenholdt, hevig gehinderd door de later uitgevallen Shanon Koetsier, naast het doel. Met Greg Gyebi voor hem in de gelederen werd Nieuwerkerk via snelle counters daarna weer gevaarlijker waarbij vooral gezocht werd naar Rowendy Schoop en Shayron Curiel die niet alleen fysiek sterk maar ook handig aan de bal waren. Helaas bleef VELO in die periode verschoond van meer doelpunten met enkele reddingen van doelman Mark Jacobs.

Toch wist Nieuwerkerk via een snelle counter in de 75e minuut de voorsprong te vergroten. Een voorzet van de voor Daniël da Cruz ingevallen, snelle en technisch vaardige Davi Soares Lizardo werd via Rowendy Schoop gemist door doelman Mark Jacobs waarna de bal ongelukkig via Dennis Blom in eigen doel verdween, 0-3. Via Djamairo Rigters, uit een corner van Abbes Rahmoune, kwam VELO nog wel terug tot 1-3, en bijna had Djamairo nog een keer gescoord maar zijn kopbal ging net naast het doel.

In de slotfase scoorde de voor Shayron Curiël ingevallen Stefan van der Vlegel, op een voorzet van Davi Soares Lizardo, voor Nieuwerkerk nog de 1-4 en werd de teleurstelling voor VELO nog groter. 

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter de Waal restte VELO niets anders dan ook deze bittere pil weer te slikken. In de resterende zes wedstrijden wacht trainer Albert van der Dussen een zware taak om met echt welwillende spelers het seizoen toch nog waardig af te sluiten.

Nieuwerkerk daarentegen kan de ingeslagen weg omhoog volgende week thuis op sportpark Dorrestein tegen Olympia wellicht een passend vervolg geven.

Met dank aan de Velo website.

Leo Lansbergen

Nieuwerkerk wint - geflatteerd - met 3-0 van Poortugaal.

 

Nieuwerkerk begon zonder Ryan Santos en Davi Soares Lizardo, maar met Scott van Dijk en Daniël da Cruz en verder dezelfde spelers als tegen Den Hoorn, de wedstrijd tegen Poortugaal. 

Lees meer...

Zwaar bevochten zege van Nieuwerkerk (zo) in en tegen Den Hoorn

Een tegenstander die probeerde met veel fysiek en inzet de wedstrijd naar de hand te zetten, maar het stuitte regelmatig op de onverzettelijkheid van vooral het centrum in de Nieuwerkerkse defensie, waarin ook een belangrijke rol was weggelegd voor de 17-jarige invaller doelman Mickhele van der Eijk. Hij toonde zich een koele kikker en liet zich niet imponeren door de luchtmacht van de thuisclub. Op een sfeervol en luidruchtig sportpark in Den Hoorn pakte Nieuwerkerk 3 punten onder leiding van een povere arbiter Ligtvoet uit Amsterdam die de gemoederen bij tijd en wijle maar moeizaam onder controle hield.

Lees meer...

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook

De temperatuur in Nieuwerkerk is op dit moment:

Overige links