Grote clubaktie is er ! Doe mee en steun uw club. Ook lotenverkopers kunnen een prijs verdienen !

Nieuwerkerk (zo) moet zich met een punt tevreden stellen

Onder de uitstekende leiding van scheidsrechter P. Molenaar wist Nieuwerkerk opnieuw niet te winnen. Teleurgestelde gezichten alom, maar de realiteit was ook dat de ploeg van trainer Omar Khan geen recht had op meer. Het wist de opponent uit Wateringen geen moment echt de wil op te leggen en was zelfs een groot deel van de tweede helft de mindere.

De lijst met afwezigen was t.o.v. een week ervoor wel gegroeid, waardoor trainer Omar Khan minder keuze had vandaag. Naast de langdurig afwezige Daniel Da Cruz, zitten ook Justin Spruijt en Shayron Curiel in de lappenmand. Davi Lizardo meldde zich ziek. terwijl Kevin Kamerbeek zakelijk verhinderd was. Shanon Koetsier was wel teruggekeerd in de selectie, maar de centrale verdediger begon op de bank.

Het werd al snel duidelijk dat het spel zich veelal op het middenveld zou afspelen. Beide verdedigingen hadden de zaakjes prima onder controle en dus was het wachten op de eerste echte goede mogelijkheid voor beide ploegen. Die kwam pas nadat minuut 42(!) op de klok stond. Het was Remco Langerveld namens de thuisclub die de combinatie zocht en die vond bij Shane van den Engel. De kleine aanvaller kreeg de bal keurig op tijd terug en schoot hard en laag achter doelman Mark Jacobs van VELO. Het bleek ook meteen het enige echte wapenfeit van de eerste helft te zijn toen beide ploegen een drietal minuten later gingen rusten. Na rust kwam VELO al snel op gelijke hoogte. In de 47e minuut begon aanvaller Cem Sahin aan een solo binnen het strafschopgebied en wist bijna ongehinderd tot vlak voor doelman Sander Hoffmann op te duiken en rondde vervolgens met een simpel rolletje af en zo stonden beide ploegen weer keurig in evenwicht. Vanaf dat moment probeerde VELO door te drukken en gooide er een schep bovenop. Nieuwerkerk kwam nu moeilijker op de helft van de tegenstander en de achterhoede had plotseling de handen vol. Toen in de 57e minuut Donny van der Dussen (Bilal Ouahabi was zijn vervanger) geblesseerd naar de kant moest, was Nieuwerkerk niet meer in staat het spel nog enigszins onder controle te krijgen en werd het op eigen helft vastgezet. Doelman Sander Hoffmann hield zijn ploeg in de wedstrijd met enkele prima reddingen. Trainer Omar Khan bracht met Shanon Koetsier in de plaats van Stefan van der Vlegel nog wat meer defensieve kracht binnen de lijnen. Het offensief van VELO ebde geleidelijk aan wat weg en zo kon Nieuwerkerk in de slotfase toch weer iets meer aanzetten, maar tot echte kansen leidde dit niet. Die waren toch weggelegd voor VELO. In de 85e minuut zag het een prima vrije trap van zo'n 25 meter op de lat uiteen spatten en was het doelman Sander Hoffmann die in de slotminuut andermaal een Waterings succes in de weg stond door opnieuw met een prima redding zijn doel verder schoon te houden.

Opstelling: Sander Hoffmann - Bart Slob - Mike van de Ruit - Ryan Santos - Jeffrey Schenk - Jordan Kroon - Shane van den Engel - Donny van der Dussen (57. Bilal Ouahabi) - Stefan van der Vlegel (81. Shanon Koetsier) - Remco Langerveld - Rowendy Schoop