ZATERDAG 23 JUNI FIETSEN VAN CLUB NAAR CLUB ....VOOR JE CLUB !!    DOE MEE: FIETS EN STEUN JE CLUB !! zie de website

Spartaan’20 straft falend Nieuwerkerk genadeloos af: 7-2.

Als clubwatcher hoor je positief te zijn, maar na wat de ploeg vanmiddag presteerde wordt dat toch moeilijk.

Vooraf: Nieuwerkerk had in competitieverband nog nooit van Spartaan’20 verloren.

Nieuwerkerk startte tegen Spartaan'20 met een - zo leek het - 4-2-4 opstelling. Waarschijnlijk met het idee de tegenstander onder druk te zetten. Die wist hier echter wel raad mee. Het middenveld werd vanbegin af aan overlopen. Toch kreeg Remco Langerveld de eerste kans van de wedstrijd, maar de kleine aanvaller miste. Daarna grossierde Nieuwerkerk in persoonlijke fouten. In de 9e minuut werd de eerste al afgestraft door Spartaan’20. Davi Lizardo verspeelde de bal op het middenveld en dat leidde de 1-0 in. Nauwelijks 10 minuten later tekende oud Nieuwerkerkspeler Yasin Soyturk voor de 2-0. Hij mocht vrij aanleggen vanaf de rand van het strafschopgebied. Vier minuten later tekent dezelfde speler voor 3-0, nu mocht hij vanaf de andere kant van het strafschopgebied opnieuw ongehinderd aanleggen. De bal lijkt houdbaar maar toch staat het 3-0. Nieuwerkerk faalde langs alle kanten, verloor zowat elk duel en vanaf de bank werd niet ingegrepen. In de 30e minuut valt Kevin Kamerbeek, geblesseerd uit, zijn vervanger is Shanon Koetsier. In de 36e minuut leidt Davi Lizardo weer simpel balverlies op het middenveld en het wordt 4-0, mede ook omdat de ploeggenoten van Davi niet ingrijpen na zijn domme balverlies.

In de tweede helft blijft Ryan Santos in de kleedkamer achter en maakt Donny van der Dussen zijn opwachting. Nieuwerkerk zet zowaar aan en krijgt kleine kansjes. Een van richting veranderd schot van Shane van den Engel in de 51e minuut wordt door de goalie van Spartaan’20 totaal verkeerd beoordeeld en leidt tot de 4-1. Wie er eens goed voor ging zitten, kwam bedrogen uit. Nieuwerkerk had een optisch veldoverwicht, Spartaan ‘20 de goals. In de 68e en 72e minuut tilde het de stand naar 6-1. Opnieuw gingen hier persoonlijke fouten aan vooraf, al moet eerlijkheidshalve wel gezegd worden dat het fraaie doelpunten waren. Uit de corner werd het nog 6-2 in de 78e minuut (corner van Shane van den Engel), maar het slotakkoord was voor Spartaan’20 dat nog op 7-2 kwam. Voor het eerst in competitieverband wist Spartaan’20 te winnen van Nieuwerkerk.

Voor de trouwe supporters is de lol er wel af. Eigenlijk zou het team (spelers en staf) de toegang van vandaag moeten terugbetalen aan de meegereisde supporters. Gelukkig voor hen werd er vandaag geen toegang geheven.

Volgende week een weekje rust, dan de uitwedstrijd tegen het ook moeizaam presenterende Boshuizen.

Opstelling