Verslag Velo-Nieuwerkerk (zondag) uitslag 1-4

Verslag van de wedstrijd VV Velo – VV Nieuwerkerk van 8 april 2018.

Het verslag heb ik gehaald van de website van Velo. Enkele aanvullingen of aanpassingen van mij zijn cursief gedrukt..

In de 1e helft kreeg VELO nog wel een paar mogelijkheden via Cem Sahin en Jeffrey Beukenholdt maar doelpunten bleven uit. Het spel ging het eerste half uur heen en weer waarbij Nieuwerkerk wel steeds meer grip kreeg over de wedstrijd. Na een doelpoging van Daniel da Cruz, schot hoog over het doel, was het in de 33e minuut wel raak. Op een voorzet van Shane van den Engel kwam de bal bij Donny van der Dussen (de zoon van de Velo-trainer) die zijn team op voorsprong bracht, 0-1.

Enkele minuten later weer een doelpunt voor Nieuwerkerk via Rowendy Schoop, 0-2, die een voorzet van Shane van den Engel bij de 2e paal verzilverde. VELO probeerde voor de rust nog wel tot scoren te komen maar vooral Michiel Draaisma was niet gelukkig in de afronding.

In de 2e helft, met Abbes Rahmoune en Djamairo Rigters voor Michiel Draaisma en Roël van der Valk, kreeg VELO de eerste kansen maar een inzet van Joren Tromp ketste af op de paal en in de rebound schoot Jeffrey Beukenholdt, hevig gehinderd door de later uitgevallen Shanon Koetsier, naast het doel. Met Greg Gyebi voor hem in de gelederen werd Nieuwerkerk via snelle counters daarna weer gevaarlijker waarbij vooral gezocht werd naar Rowendy Schoop en Shayron Curiel die niet alleen fysiek sterk maar ook handig aan de bal waren. Helaas bleef VELO in die periode verschoond van meer doelpunten met enkele reddingen van doelman Mark Jacobs.

Toch wist Nieuwerkerk via een snelle counter in de 75e minuut de voorsprong te vergroten. Een voorzet van de voor Daniël da Cruz ingevallen, snelle en technisch vaardige Davi Soares Lizardo werd via Rowendy Schoop gemist door doelman Mark Jacobs waarna de bal ongelukkig via Dennis Blom in eigen doel verdween, 0-3. Via Djamairo Rigters, uit een corner van Abbes Rahmoune, kwam VELO nog wel terug tot 1-3, en bijna had Djamairo nog een keer gescoord maar zijn kopbal ging net naast het doel.

In de slotfase scoorde de voor Shayron Curiël ingevallen Stefan van der Vlegel, op een voorzet van Davi Soares Lizardo, voor Nieuwerkerk nog de 1-4 en werd de teleurstelling voor VELO nog groter.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter de Waal restte VELO niets anders dan ook deze bittere pil weer te slikken. In de resterende zes wedstrijden wacht trainer Albert van der Dussen een zware taak om met echt welwillende spelers het seizoen toch nog waardig af te sluiten.

Nieuwerkerk daarentegen kan de ingeslagen weg omhoog volgende week thuis op sportpark Dorrestein tegen Olympia wellicht een passend vervolg geven.

Met dank aan de Velo website.

Leo Lansbergen