Nieuwerkerk wint ruim van het Goudse Olympia 4-1

De ploeg van Omar Khan is veilig, RVC en Delft kunnen de Nieuwerkerkse ploeg niet meer achterhalen. Maar de PD plaatsen naar de hoofdklasse liggen binnen handbereik.
Nauwelijks zaten de toeschouwers op hun plaats of Nieuwerkerk stond met 1-0 voor. In de 2e minuut schoot Donny van der Dussen van een meter of 20 op het doel. Via een speler van Olympia verdween de bal achter de Goudse goalie. In de 9e minuut was er een buiteling van Davi Lizardo in het vijandelijk strafschopgebied, maar scheidsrechter Rampersad zag er geen strafschop in. De wedstrijd golfde op en neer, van goed voetbal was absoluut geen sprake, van inzet des temeer. Toevalligheden bepalen het verloop van de wedstrijd. Nieuwerkerk zakt dan wat in en keeper Delano Kortstam moet handelend optreden in de 22e en 25e minuut. Ook in de 35e minuut een hoofdrol voor de Nieuwerkerkse goalie: hij redt op een inzet van de beste speler aan de Goudse kant: Soefian de Koning.
Op het eind van de eerste helft zijn er kleine kansen voor Nieuwerkerk te noteren. Zo schiet Rowendy Schoop naast uit een voorzet van Shayron Curiel en schiet diezelfde Shayron Curiel net naast, nadat hij zich had vrijgespeeld voor het doel.
De tweede helft hetzelfde wedstrijdbeeld. Een groot veld, weinig overzicht en weinig voetbal, maar veel inzet aan beide kanten. Nieuwerkerk heeft de betere kansen, maar de Goudse ploeg komt toch op 1-1 in de 70e minuut uit het niets. Slecht verdedigen aan Nieuwerkerkse kant lag hieraan ten grondslag. Remco Langerveld heeft dan al Shayron Curiel afgelost. Het spel golft na de 1-1 op en neer, met de beste kansen voor de thuisploeg. Zo mist Rowendy Schoop na een lange aanval het doel. Voetbal vandaag bestaat uit opportunisme aan beide zijden en kansen ontstaan uit toeval. Zo wordt het in de 78e minuut 2-1 door Shane van den Engel. Hij krijgt de bal bij toeval op de rand van het strafschopgebied en haalt vernietigend uit. Nauwelijks 45 seconden later staat 3-1 op het scorebord. Rowendy Schoop kopt een goed genomen corner schitterend binnen. Trainer Omar Khan wisselt nog Stefan van der Vlegel voor Davi Lizardo in de 80e minuut en Daniël da Cruz voor Rowendy Schoop in de 85e minuut. Vanaf de 83e minuut speelt Olympia met 10 man omdat bij die ploeg de wissels op zijn. Daniël da Cruz bepaalt in de 92e minuut de eindstand 4-1. Een terechte zege voor een betere ploeg. Volgende week wacht nummer 2 Hoogland. De verwachtingen zijn nu hoog gespannen.
Wie weet speelt Nieuwerkerk straks wel nacompetitie om een plek in de hoofdklasse. Wie had dat nu ooit bedacht?