Klinkende zege Nieuwerkerk (zo) bij Boshuizen

Met deze 1-5 overwinning geeft de ploeg van trainer Omar Kahn duidelijk aan wat de doelstelling is. Nee, dit team is geen fan van nachtkaarsen. Met slechts één nederlaag in de laatste 9 wedstrijden, klopt het duidelijk op de deur van de nacompetitie. Het is ook een compliment aan trainer Omar Kahn die in het team het voetbalplezier en de bereidheid voor elkaar te werken heeft gebracht. In het veld was vandaag enkele keren goed te horen dat voor deze ploeg 27 mei niet het einde van de competitie behoeft te zijn. Het wil meer en het gaat er ook duidelijk voor!

Remco Langerveld en Stefan van der Vlegel ontbaken op het wedstrijdformulier. Voor de rest kende trainer Omar Kahn geen personele problemen.

Nieuwerkerk kwam in de 3e minuut al op voorsprong. Shanon Koetsier zag de ruimte achter de laatste linie van Boshuizen en gaf met een strakke pass Rowendey Schoop de doorgang naar het vijandelijk doel. Die faalde niet en bracht zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Nieuwerkerk nam stevig het heft in handen en zette de thuisploeg vast op eigen helft. Het kreeg kansen, maar meer treffers ondanks het grote overwicht en het uitstekende spel vielen in het eerste half uur niet. Deels kwam dit zeker ook door prima keeperswerk van de Leidse goalie. Toch zou Nieuwerkerk in de eerste helft nog in de score uitlopen. Een prima aanval belandde bij Rowendey Schoop, die goed controleerde en vervolgens teruglegde op de mee opgekomen linker verdediger Jeffrey Schenk. Die schoot met veel precisie in de uiterste hoek en dat betekende 0-2. Even later was de vandaag vaak ongrijpbare Davi Lizardo er vandoor op links. Kapte zijn tegenstander uit en werd vervolgens in het zestienmetergebied tegen de grond gewerkt. De toegekende strafschop werd door Shayron Curiel in 0-3 omgezet. Na rust kwam Daniel Da Cruz voor de licht geblesseerde Rowendey Schoop in de punt van de aanval. Nieuwerkerk nam wat gas terug en domineerde minder dan in de eerste helft. Het geloof bij Boshuizen dat de handen mocht dichtknijpen dat het maar bij drie tegentreffers bleef voor rust, kwam enigszins terug. De eerste keer was in de 55e minuut toen het vanuit een kopbal het eerste gevaar stichtte. Toen Shanon Koetsier met een blessure naar de kant moest, was de organisatie bij Nieuwerkerk even verstoord. Delano Kortstam had een prachtige redding in petto en even later was er een onnodige duwfout van Ryan Santos en dat betekende een strafschop voor de thuisclub. De 1-3 kwam daarmee op het bord en Boshuizen wilde nu meer. Het kreeg kansen, maar op tijd kreeg Nieuwerkerk weer de grip op de wedstrijd. In de 75e minuut was het uitblinker Davi Lizardo die de marge weer op 3 goals bracht. Een goede aanval via Daniel Da Cruz en Shane van den Engel, bracht de kleine aanvaller in stelling die vervolgens koeltjes binnen schoot. Nog was de koek niet op want in de slotminuut was het opnieuw Davi Lizardo die van zich liet spreken. Hij kwam op rechts in balbezit en zag zijn vlijmscherpe voorzet door een Leidse verdediger over de eigen doellijn worden gekopt. De 1-5 was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen vandaag.

Opstelling:
Delano Kortstam - Mike van de Ruit - Shanon Koetsier (65. Gregory Gyebi ) - Ryan Santos - Jeffrey Schenk - Shane van den Engel - Donny van der Dussen - Jordan Kroon -Davi Lizardo - Rowendey Schoop (46. Daniel Da Cruz ) - Shayron Curiel (77. Bart Slob)

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook Avondvierdaagse