ZATERDAG 23 JUNI FIETSEN VAN CLUB NAAR CLUB ....VOOR JE CLUB !!    DOE MEE: FIETS EN STEUN JE CLUB !! zie de website

Nieuwerkerk (zo) neemt waardig afscheid van de zondagcompetitie

Het was best een emotioneel moment toen scheidsrechter Persoon even voor vieren voor de laatste keer floot en het besef indaalde dat Nieuwerkerk op zondag nu geschiedenis is. De ploeg van trainer Omar Kahn finishte op een 8-3 eindstand en het pleit voor dit team dat het tot de laatste minuut gestreden heeft in deze competitie. Een prachtige derde plaats na een schitterende reeks na de winterstop. Chapeau! Het is bijzonder jammer dat dit geolied team nu geheel uit elkaar valt.

Met clubman Remco Langerveld (301ste wedstrijd in de hoofdmacht) vandaag met de band om de arm, begon Nieuwerkerk niet goed aan de wedstrijd. Binnen 48 seconden moest doelman Delano Kortstam de bal reeds uit het net halen. Slordig balverlies werd door Spartaan´20 fraai afgestraft. Terwijl doelman Delano Kortstam wat ver voor zijn doel stond, zag hij de bal buiten bereik van even over de middenlijn in het doel belanden. Nieuwerkerk bleef slordig in de beginfase, maar Spartaan ´20 wist niet verder te profiteren. Daarna nam Nieuwerkerk meer initiatief en ging de ploeg beter draaien. In de 23e minuut kwam het op gelijke hoogte. Op rechts werd via Mike van de Ruit en Remco Langerveld een aanval opgezet. Laatstgenoemde vond Donny van der Dussen die vervolgens met een bekeken pass Shane van den Engel bereikte. Hij schoot hard en laag onder de Spartaan doelman door en dat betekende 1-1. Na een half uur werd Rowendey Schoop net buiten het 16-meter gebied onreglementair gestuit. Shayron Curiel krulde de bal vervolgens met succes over de muur en zette zijn ploeg nu op voorsprong. Nauwelijks twee minuten later lag de derde van de middag achter de Spartaan doelman. Donny van der Dussen gaf op nieuw de assist en Rowendey Schoop rondde beheerst af. Spartaan´20 deed zeker wat terug, maar Mike van de Ruit asissteerde zijn geslagen doelman attent in de 37e minuut door de bal precies op tijd uit het lege doel te trappen. In dezelfde minuut was het wel raak maar nu aan de andere kant. Shayron Curiel vond uit stand aan de zijkant met een schitterende pass de vrijstaande Rowendey Schoop en die tekende zijn tweede en Nieuwerkerk´s vierde treffer van de middag aan. Spartaan´20 wist voor rust de achterstand nog te verkleinen, toen doelman Delano Kortstam zich buiten het strafschopgebied in plaats van de bal weg te trappen op de bal ging staan. Met een leeg doel was het voor de Rotterdammers vervolgens een koud kunstje de tweede treffer op het scorebord te zetten. Na rust ging Nieuwerkerk gewoon verder met scoren. In de 50e minuut rondde Shane van den Engel een mooie aanval af die was opgezet door Shayron Curiel en Donny van der Dussen. Direct erna deed Spartaan´20 opnieuw iets terug. Het antwoord van Nieuwerkerk volgde al snel. In de 56e minuut gaf jubilaris Remco Langerveld een scherpe voorzet die door de mee opgekomen Mike van de Ruit keurig werd binnengekopt. Vijf minuten later was het opnieuw Shane van den Engel die voor de derde keer deze middag doeltreffend was. Remco Langerveld zette op links met Jeffrey Schenk de aanval op. Laatstgnoemde gaf de prima voorzet. Het slotakkoord was voor Bart Slob. Hij rondde in de 86. minuut een voorzet af van Davi Lizardo en bracht daarmee de eindstand op 8-3.

Opstelling
Delano Kortstam - Mike van de Ruit - Shanon Koetsier - Ryan Santos (63. Davi Lizardo) - Jeffrey Schenk - Shane van den Engel - Donny van der Dussen ( 57. Bart Slob) - Jordan Kroon (78. Kevin Kamerbeek) - Rowendey Schoop - Remco Langerveld