ZATERDAG 23 JUNI FIETSEN VAN CLUB NAAR CLUB ....VOOR JE CLUB !!    DOE MEE: FIETS EN STEUN JE CLUB !! zie de website

DROOMSTART VOOR VERNIEUWD NIEUWERKERK 9

Eindelijk weer voetballen voor het “echie”. Met het nieuwe elftal, een combinatie van de jonkies van Nieuwerkerkerk 9 en de oudjes van Nieuwerkerk 12

van vorig jaar, proberen we dit jaar een leuk en vooral gezellig seizoen van te maken. De drie bekerwedstrijden werden verloren maar deze wedstrijden waren echter ook bedoeld om aan elkaar te wennen. Met op de lijst 21 spelende voetballers, konden wij nu amper 14 spelers bij elkaar krijgen.

Om 12.00 uur werd er afgetrapt op de moeilijk vindbare Heijplaat van onze tegenstander RDM 2. En wat een flitsende start, na amper 1 minuut spelen, kreeg Richard Noordman de bal en met een subtiele pass zette hij de fel sprintende Randy Slob, alleen voor de keeper. Randy schoot de bal, onhoudbaar, in de touwen. 0 – 1. Dat gaf de burger moed.

Wat in de bekerwedstrijden geheel niet lukte, ging vandaag soms heel goed. De bal werd in de ploeg gehouden, er werd naar mekaar gekeken en combinerend werd de aanval gezocht. Resultaten konden niet uitblijven.

In de 18e minuut, RDM was aangeslagen door ons vroege doelpunt, kwam laatste man en aanvoerder, Jeroen Heijerman snel op, passeerde twee spelers en zag Randy vrij staan. Randy kreeg de bal perfect aangespeeld en met een schitterende volley scoorde hij de verdiende 0 – 2. Nog was de koek niet op,na goed doorzetten van rechtsback Rick Beurskens kreeg Randy in de loop de bal mee,kwam alleen voor de doelman en wilde hem passeren. De RDM-keeper kon niets anders doen dan Randy te vloeren. Een duidelijke penalty.Dit gebeurde in de 20e minuut van de eerste helft. Randy ontfermde zich zelf over dit buitenkansje en schoot beheerst zijn en ons derde doelpunt in. 0 – 3

De jongens van Nieuwerkerk 9 keken elkaar ongelovig aan, dit ging voortvarend. Tussendoor was RDM ook gevaarlijk maar onze betrouwbare keeper, Antonie, voorkwam met een paar goede reflexen een zeker doelpunt.

Tot de 26e minuut, toen de linksbuiten van RDM ons strafschopgebied inkwam en door Wouter vd Pol van de bal werd afgezet. De scheidsrechter zag er een strafschop in en deze werd ook benut. 1 – 3.

In de rust, enkele wissels en een strijdplan opgezet om hun gevaarlijkste speler aan banden te leggen. Khalid Bermousa kreeg de opdracht om deze technisch zeer handige middenvelder voor de voeten te lopen en het hem zo moeilijk mogelijk te maken. Dat lukte twee keer niet en dat had gevolgen.

In de tweede helft bleek hoe gevaarlijk dit mannetje was. In de 65e minuut ontdeed de nummer 15 van RDM zich van drie man en schoot, vanaf links, loepzuiver de bal in het linkerhoekje van ons doel. 2 – 3. Nu werden we toch wat zenuwachtiger, veel balverlies lag daar ook ten grondslag aan.

Maar gelukkig hadden we vandaag onze superspits in onze gelederen. In de 75e minuut kreeg Randy alle vrijheid van de opgedrongen verdedigers van RDM, sprintte de mannen, op rechts, voorbij. Zag, net binnen het strafschopgebied, de goed uitgekomen keeper op hem afkomen en besloot toen de bal over de doelman te lobben. Met een hoge boog, ver boven de keeper, kwam de bal hoog in het verlaten doel terecht. 2 – 4. Een pracht goal en het gaf ons even wat lucht.

We werden steeds meer teruggedrongen. Weer was hun gevaarlijkste man, in de 83e minuut, enkele spelers en Khalid te slim af en met een goed raakgeschoten bal werd het toch nog billen knijpen voor ons. 3 – 4.

Linksback, Wouter vd Pol, ging in de laatste minuut, als een sneltrein, langs iedere tegenstander en haalde verwoest uit. De RDM-goalie blokkeerde de kanonskogel nog maar de terugspringende bal kwam weer voor de voeten van Wouter. Beheerst schoof hij toen de bal langs de uitstekende doelman en schoot ons naar de verdiende overwinning. 3 – 5.

Leuke feitjes:

1 ) In deze eeuw, na gedegen onderzoek mijnerzijds ( oa gebeld met KNVB, VI en maandblad ELF) scoorden deze spelers vier keer in een uitwedstrijd:

Mateja Kezman ( 2000, Heerenveen – PSV 1 – 4 )

Ola Toivonen ( 2009, ADO – PSV 1 – 5 )

Oussama Tannane ( 2015, Cambuur – Heracles 1 – 6)

Jürgen Locadia ( 24-09-2017, Utrecht – PSV 1 – 7)

Randy Slob ( 24-09-1017, RDM 2 – Nieuwerkerk 9 3 – 5 )

2) Derde helft in het zonnetje, werd weer heel gezellig.

3) Van de vier ploegen, in onze competitie,die wonnen, wij de enige waren die een uitwedstrijd wonnen.

4) Jan Slob spijt heeft dat hij deze zondag niet aanwezig was, na de verpletterende nederlaag tegen VEP( 14 – 2), hij en zijn vrouw liever naar Schiermonnikoog gingen. Zij misten wel het spetterende optreden van hun zoon: 4 goals !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5) Spelers, die vandaag ook opvielen: Rick Beurskens ( onpasseerbaar), aanvoerder Jeroen Heijerman (snelle rushes vanaf eigen helft + voorbeeld voor team), Richard Noordman ( stille kracht achterin, zeer betrouwbaar), Wouter van der Pol ( krachtige en opstomende back), Danny Friskes( sterke middenvelder ) + alle iets minder opvallende spelers ( Khalid, Bas, Hans, Wouter B, Jonathan,Cor en Antonie, die er wel mede voor zorgden dat wij vandaag een TEAM waren.

6) MAN OF THE MATCH : RANDY SLOB ( Zie bovenstaand verslag )