ZATERDAG 23 JUNI FIETSEN VAN CLUB NAAR CLUB ....VOOR JE CLUB !!    DOE MEE: FIETS EN STEUN JE CLUB !! zie de website

ONNODIG VERLIES DOOR OA GEMIS KEEPER

Na de mooie overwinning van vorige week tegen RDM, nu een thuiswedstrijd tegen het Rotterdamse Blijdorp.

Wij misten vandaag een keeper, waardoor Cor de Groes de ondankbare taak kreeg toebedeeld om op doel te staan. Alle respect voor Cor maar hij is natuurlijk geen keeper, en dat bleek ook in de wedstrijd. Al had hij wel de pech dat wij in de voorhoede ook veel kansen niet benutten. De uitslag was dan veel dragelijker geweest en zelfs winst was mogelijk geweest.

Al in de 2e minuut kreeg de spits van Blijdorp alle tijd om uit te halen en de bal vloog hard en hoog het doel in.0 – 1. Tot de 15e minuut kon het heel zwak begonnen Nieuwerkerk nog stand houden, toen bijna identiek als bij het eerste doelpunt een middenvelder alle tijd kreeg om te schieten en dan is het vaak een goal.Nu dus ook. 0 – 2.

Vertwijfeld en ongeorganiseerd probeerden wij onze spitsen, Randy Slob en Danny de Bruin te bereiken.

Dat lukte bijna niet, tot overmaat van ramp, werden wij in de 25e minuut verrast door een perfecte counter van de Rotterdammers. Met vier aanvallers tegen twee verdedigers( iedereen was naar voren gelopen)was het een peuleschilletje om ons op een 0 – 3 achterstand te zetten.

De spelers van Nieuwerkerk kregen eindelijk door dat het zo niet verder kon. Aanvoerder, Jeroen Heijerman, zette een tandje bij en inspireerde zijn ploeg door in de 33e minuut, na een vloeiende combinatie met Danny Friskes de 1 – 3 te scoren. De kopjes gingen gelijk omhoog, het gemor verdween en er kwamen eindelijk weer goede combinaties op de (kunst-)grasmat.

Randy kreeg even wat ruimte aan de linkerkant en dan is hij levensgevaarlijk, na goed doorzetten ( na 39 minuten )verschalkte hij ook de doelman van Blijdorp. Zo scoorde Randy de aansluitingstreffer. 2 – 3.

En wij gingen door, na enkele kleine kansen gemist te hebben, werd in de 42e minuut de bal, vanaf links voorgegeven, werd door enkele verdedigers van Blijdorp volledig gemist. Danny de Bruin maakte een schijnbeweging waardoor de keeper op zijn verkeerde been werd gezet en de bal het doel inrolde. 3 – 3. Na onderling overleg wordt het doelpunt aan Danny Friskes toegekend.

Na deze gelijkmaker gingen wij gesterkt en optimistisch de rust in.

Maar wat begonnen we weer verschrikkelijk zwak. De tweede helft was net begonnen, toen in de 47e minuut,de bal rechts werd voorgezet, onze verdedigers + doelman de bal volledig misten. De linksbuiten van Blijdorp kon zo vrij en ongedekt inschieten. 3 – 4. Wat een domper maar het werd nog erger in de 58e minuut. Een vloeiende combinatie van de voorhoedespelers van Blijdorp sneed, heel gemakkelijk, door onze verdediging. Onze tegenstander kon zo heel simpel 3 – 5 maken.

Randy gaf, vlak daarna ( 60e minuut) , ons nog even hoop. Randy werd goed gelanceerd, kwam in het strafschopgebied terecht en met een bekeken schuiver met zijn linkervoet, scoorde hij 4 – 5.

Drie minuten later werd de marge weer supersnel vergroot. De bal werd in het midden, door alle Nieuwerkerkers gemist. De spits van de Rotterdammers kon alleen door en zette zijn ploeg op 4 – 6.

Toch kregen wij genoeg mogelijkheden om te scoren. Bijvoorbeeld Mathew, kwam alleen voor de keeper, had alle tijd om de hoek uit te zoeken maar schoot de bal jammerlijk naast het doel. Wij waren niets minder dan onze tegenstanders. Het vizier van onze spelers stond alleen vandaag niet scherp en met de zeer gemakkelijk weggegeven goals, verloren wij onnodig deze wedstrijd.

OPVALLEND DAT

1)      Leo vier weken naar Gambia gaat om een locale chauffeur/gids een nieuw busje te overhandigen. Zodat de man weer inkomsten kan genereren.

Hij hier een actie gehouden heeft, oa via krant en Facebook. Een jaar geleden mee gestart is en

dat de actie bijna geslaagd is.

2)      Leo ons op de hoogte houdt over zijn reis naar Gambia, blijf onze site in  de gaten houden.

3)      Danny vandaag “GEEN DADEN MAAR WOORDEN “ op het veld liet zien.

4)      De “JONKIES” Randy en Rick zich goed staande hielden bij onze Derde Helft.

5)      De Derde Helft onze beste helft werd.

6)      Wij as zondag het grote Feyenoord als tegenstander hebben.

7)      Er ernstig wordt overwogen om de 020-ers onder ons een welverdiende rustdag te geven.