ZATERDAG 23 JUNI FIETSEN VAN CLUB NAAR CLUB ....VOOR JE CLUB !!    DOE MEE: FIETS EN STEUN JE CLUB !! zie de website

GRETIG NIEUWERKERK WINT VAN FEYENOORD

Deze druilerig zondag, 08-01-2017, bestreden wij het 3e team van  Sportclub Feyenoord.

De opkomst van de spelers van Feyenoord bij onze kantine was indrukwekkend, allen gekleed in een groen trainingspak met logo van de hoofdsponsor Qurrent. Dat zag er professioneel uit.

Onder de uitstekende leidinggevende scheidsrechter, Gerard de Vos, werd er om 10.00 uur afgetrapt.

In het eerste kwartier moesten wij ons wat terug laten zakken, de Rotterdammers hadden het spel in handen, technisch goed uitgevoerde combinaties stranden echter steeds op onze niet te kloppen verdediging onder aanvoering van Jeroen Heijerman. De backs, Rick Beurskens en Wouter van den Berg + voorstopper Richard Noordman hielden de opponent buiten ons strafschopgebied. Kwamen ze er toch door dan was daar altijd onze betrouwbare keeper Matthew om het laatste gaatje te dichten. Na zo’n twintig minuten hadden we door hoe wij de Feyenoorders moesten bestrijden. Met veel lopende spelers werd er door ons minder gecombineerd maar directer onze spitsen, Randy Slob en Danny de Bruin, opgezocht. Dat resulteerde, in de 21e minuut, met een snelle combinatie, waarin vijf spelers de bal beroerden. De bal ging van Rick naar Randy en via Danny en Jonathan Rosario Reinoso naar de geheel vrij staande Ruud Wetzel, die zich links in het strafschopgebied bevond. Deze haalde vernietigend uit, met zijn “verkeerde” rechterbeen, de bal verdween hard en hoog in het doel. 1 – 0.

Het doelpunt bracht ons meer spirit, voor de pauze verprutsten wij nog wel twee 100% kansen om de voorsprong uit te breiden. Ruststand dus een magere 1 – 0.

In de rust verwelkomde, medeleider/organisator Alex de Bruin, ons. Hij had, wegens zijn drukke werkzaamheden, toch even tijd gevonden om ons een keer te bezoeken. Zoon, Danny, werd hierdoor zo geïnspireerd, dat hij daarna, bij een flitsende aanval, na goed voorbereidend werk van Randy, de bal in het uiterste hoekje van onze tegenstander kon tikken. 2 – 0. Alex zag het glunderend aan. Dit was in de 65e minuut van de wedstrijd.

Wij waren nog in euforie van deze tweede treffer, toen de snelle rechtsbuiten van Feyenoord het op zijn heupen kreeg. Passeerde twee verdedigers van ons en bood de spits van onze opponent een niet te missen kans. Zelfs onze geweldige doelman, Matthew, was kansloos.  2 – 1.

Door ons betere loopvermogen konden wij Feyenoord grotendeels onder druk houden. Doelman, Matthew, stichtte met zijn loepzuivere verre uittrappen veelal gevaar waar de verdedigers van Feyenoord heel panniekerig op reageerden. Onze snelle spits, Randy, kreeg constante bewaking. Hun beste speler werd op Randy gezet. Dat maakte echter de weg vrij voor de andere spelers.  Goed ingevallen, Khalid Benmousa, gaf met enkele splijtende passen door het midden onze voorwaartsen de gelegenheid om te scoren. Deze werden helaas niet benut. Totdat Danny Friskes,alleen op de doelman af kon. Mathew schoot een uittrap, ver over de verdediging van de Rotterdammers, waardoor Danny goed doorzette en met een bekeken schuiver scoorde. 3 – 1.

Feyenoord gaf toen de moed min of meer op. In de laatste minuut stoomde rechtsback, Rick, op en schoot met een dwarrelbal op het doel. De keeper dook op de bal en pareerde de bal goed volgens Rick. Na zijn schot keerde Rick zich om, om naar zijn eigen helft terug te lopen. Toen draaide hij zich om, daar zijn teamgenoten juichten voor de 4 – 1.Tot zijn verbazing was de effectvolle bal achter de grabbelende doelman in het doel beland. De goed fluitende arbiter, Gerard de Vos, besloot niet meer af te trappen.

Zo kwam er een einde aan een leuke wedstrijd met een iets technischer Feyenoord, die het vandaag moest afleggen tegen een opportunischer Nieuwerkerk met veel meer loopvermogen.

FEITJES:

1)      MAN OF THE MATCH: Onze geweldige doelman, Matthew, die soms met spectaculaire reddingen zijn doel vaak schoon hield en menig aanval bij hem begon door zijn formidabele uittrappen.

2)      De Derde Helft : Patat en Bittergarnituur hadden gretig aftrek bij het genot van een lekker biertje.

3)      Wouter van der Pol en Kevin Boeters waren niet aanwezig wegens het meedoen aan de Rotterdam Harbour Run, ook Alon van Wanum deed hieraan mee.

4)      Dit een loop vol hindernissen was. Zoals het beklimmen van autobanden, tijgeren onder prikkeldraad door of hordelopen over dranghekken.

5)      Leo de Lange nu op weg is naar Gambia met Taxi Adama, de afstand ruim 5800 km bedraagt.

6)      Onze fotograaf, Jan Slob, langs de kant het hele veld afstruinde om weer prachtige actie-foto’s vast te kunnen leggen en dat ze op de site “nieuwerkerkzondag9.ditismijnteam.nl” te bewonderen zijn.