ZATERDAG 23 JUNI FIETSEN VAN CLUB NAAR CLUB ....VOOR JE CLUB !!    DOE MEE: FIETS EN STEUN JE CLUB !! zie de website

ONTHUTSEND ZWAK NIEUWERKERK VERLIEST AANSLUITING MET TOP

Op papier, deze zondag, een makkie tegen het Rotterdamse DRL. De ploeg had tot nu toe geen punt gehaald. Wat kwamen wij bedrogen uit. Bij winst hadden wij ons bij de top kunnen melden.

We speelden verschrikkelijk slecht. De inspeelpas was onnauwkeurig, waardoor de opbouw moeizaam verliep. Onze spitsen kregen alleen maar lange halen van achteren voorgeschoten. Spits Randy Slob werd aan banden gelegd en Danny de Bruin had het drukker met praten dan met voetballen. Tactisch was ons middenveld nergens, fysiek werden we ook daar afgetroefd. Veel balverlies, weinig goede combinaties en verkeerde loopacties. Wij misten een man op het middenveld, die de gave bezit om situaties te herkennen en een stap verder te denken bij balbezit, waardoor ons team aanvallend beter kan functioneren. Het was nu alleen maar rennen en rennen naar voren, ons spel oogde dan ook heel erg onrustig.

Verdedigend zat het wel goed, met de van vakantie teruggekeerde Kevin Boeters weer in de ploeg.

Jammer genoeg weer geen keeper, nu ging Wouter van der Pol, op doel. Wat hij wel met verve deed, hij hield ons in de eerste helft op de been met fraaie reddingen. Na zo’n 25 minuten gaf Ruud Wetzel een goede voorzet, die koppend door Danny net over de lat werd geplaatst. De kansen waren echter voor de veel beter combinerende tegenstander. Onze sterk spelende en hardwerkende aanvoerder, Jeroen Heijerman,wilde aan het einde van de eerste helft, een bal in onze verdediging voetballend oplossen. De pass van hem werd echter in de voeten van de spits gespeeld, die alleen maar een leeg doel voor zich had.Dit buitenkansje liet hij niet onbenut. 1 – 0. Jeroen was vandaag één van de weinige spelers, die probeerde lijn in ons spel te brengen en dat hem dan dit ongelukkige voorval overkwam was pech.

In de rust moest Kevin geblesseerd achter blijven, dit was een aderlating voor de opbouw van achteren.                                   Na de rust hetzelfde spelbeeld, een beter aanvallend en gevaarlijker DRL. Na 10 minuten kon het doelpunt niet uitblijven. Een gericht schot, in het uiterste hoekje, maakte Wouter kansloos. 2 – 0.

Met nog ruim een halfuur te voetballen, werd een “alles of niets “- wissel toegepast. Doelman Wouter moest voor meer aanvallende impulsen zorgen en Hans Wetzel nam zijn plaats in het doel over. Helaas werd het “NIETS”. Eerst hadden wij een strop dat een doelpunt van Danny wegens buitenspel(!!) werd afgekeurd. De eerste aanvallen na de ongebruikelijke wissel waren wel levensgevaarlijk, wij kregen kansen maar deze werden niet benut.Na een paar goede reddingen van Hans, werd hij in de 80e minuut ,toch geklopt. 3 – 0. Met een wanhoopsoffensief probeerden wij aanvallend nog wat terug te doen. Soms waren Jeroen en Richard Noordman de enige verdedigers, de rest dacht alleen maar aanvallend. Tot vlak voor tijd, Ruud de buitenspelval te laat inzette, de rechtsbuiten van DRL alleen op kon stomen en kon scoren. 4 – 0. Voor de statistieken scoorde Rick Beurskens nog de 4 – 1.

Zo bleven wij tegen de hekkesluiter met lege handen staan.

Feitjes:

1)      Leo ons dagelijks, met mooie foto’s, op de hoogte houdt van zijn reis met TAXI ADAMA naar Gambia.

2)      Ruud, zijn navigatie nodig ge-update moet worden. Wij net op tijd in de kleedkamer waren.

3)      Kevin reeds 31 speculaaspoppen ( voor actie Roparun ) in bestelling heeft, dit binnen een kwartier geregeld was.

4)      Het gerucht gaat dat onze bierpot, beheerd door André ( mede-activist Roparun ), aangewend werd voor het bestellen van de speculaaspoppen. Dit bericht officieel nog niet bevestigd is.

5)      De broodjes ROOKWORST gretig aftrek hadden in de kantine van DRL.

6)      Danny niet wist welke spelers aan de wedstrijd waren begonnen.

Hij dit nooit kon weten omdat hij al op het veld stond om aan zijn warming-up te beginnen.

7)      Kevin eindelijk, na een lange vakantie, weer kon voetballen en dit maar één helft (door blessure ) volhield.

8)      Vandaag twee man, Ruud en Randy, groggy op het veld gelegen hebben, door botsingen met bal of tegenstander.

9)      Wij as zondag rustig naar Feyenoord – Ajax kunnen kijken omdat wij dan niet hoeven te spelen.