ZATERDAG 23 JUNI FIETSEN VAN CLUB NAAR CLUB ....VOOR JE CLUB !!    DOE MEE: FIETS EN STEUN JE CLUB !! zie de website

ROMMELIG NIEUWERKERK VERLIEST WEER

Eindelijk een keeper op doel. Junior Alec Schoneveld ( 15 jaar ) was bereid om met ons mee te spelen.

Enkele weken geleden moest Alec de vaste doelman van Nieuwerkerk 1 vervangen bij de bekerwedstrijd Xerxex/DZB zat. 1 – Nieuwerkerk 1 en volbracht dit met verve.

Onze tegenstander, SCO ’63 3, uit Spijkenisse, bezette de tweede plaats op de ranglijst. Vandaag bleek ook dat deze ploeg voor ons een maatje te groot was.

Reeds na acht minuten, werd ons middenveld overlopen, op rechts kwam een speler van SCO geheel vrij voor onze doelman te staan en liet hem kansloos. 1 – 0. Wij probeerden de bakens wel te verzetten, er werd voor elke bal gevochten. Dat resulteerde, in de 26e minuut, in de gelijkmaker. Een afstandschot van Richard Noordman werd door een speler van SCO zodanig aangeraakt dat de bal in het doel verdween. 1 – 1. Wij werden weer ver teruggedrongen door een beter combineerde tegenstander. Een hard schot werd nog door Ruud Wetzel, op de doellijn weggekopt. Daarna werd de bal door ons door het midden uitverdedigd, verspeeld en toen was het een koud kunstje voor de aanvalsleider van SCO om deze fout af te straffen. 2 – 1.

Dit was ook de ruststand.

Na de pauze, een nog steeds sterker SCO en een Nieuwerkerk dat chaotisch en rommelig bleef voetballen. De wedstrijd werd in twee ( voor ons ) dramatische minuten beslist.

In de 59e minuut, kwamen twee spelers( in buitenspelpositie ) alleen op onze snel uitgelopen doelman af, één speler omspeelde hem en scoorde zo 3 – 1. Amper een minuut later volgde een mooi afstandschot, die onhoudbaar in ons doel verdween. 4 – 1. Aanvallend waren wij onmachtig, een keihard werkende Randy Slob werd door soms te harde overtredingen bijna gesloopt. Toch bleef Randy mentaal goed overeind. Zo ook in de 67e minuut. Randy was, op rechts, sneller dan zijn tegenstander en gaf de bal goed voor waar de uitstekend meegelopen Danny de Bruin, de bal voor het intikken had. 4 – 2. De grensrechter vlagde voor buitenspel van Danny maar de goed leidende leidsman keurde het doelpunt goed. Wij stopten er nog meer energie in en in de ijver om toch ons derde doelpunt te kunnen maken, lieten wij SCO veel ruimte om nog een paar gevaarlijke counters te plaatsen. Één van die counters betekende voor ons de genadeklap. In de 79e minuut werd met een droog schot ons Waterloo bepleit. 5 – 2. Rick Beurskens ging in de 84e minuut op avontuur en werd , in het strafschopgebied, onderuit gelopen. Randy pakte zelfverzekerd de bal om de toegekende penalty te nemen. Randy was echter niet in goede doen door de vele overtredingen, die op hem , in deze wedstrijd, gemaakt werden . Zijn niet goed ingeschoten bal werd door de keeper van SCO tegen gehouden, zodat de stand van deze wedstrijd  5 – 2 bleef.

Feitjes:

1)      Alexander Pool, net terug van 3 weken vakantie, tijdens de wedstrijd de barre weersomstandigheden in Nederland trof. Zware regenbuien + hagel troffen ons. Alexander had drie weken lang geen regendruppel gezien op de Falkland Eilanden.

2)      Leo de Lange ook weer in Nederland is na zijn geweldige ervaringen omtrent zijn reis naar Gambia.

3)      Alon en Kevin dit weekend niet aanwezig waren omdat zij een personeelsfeest hadden in hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wij videobeelden zagen van een dronken Alon . Hij werd daardoor niet opgeroepen door Dick Advocaat voor het Nederlands Elftal.

4)      Onze doelman, Alec Schoneveld, pas 15 jaar is. Onze oudste heeft de bejaarde leeftijd van 64 jaar. En dat in de kleedkamer geheel niet uitmaakte.

5)      Op 23 december 2017 een Chrismas Party georganiseerd wordt in Café RUSTWAT, Kortenoord 1 te Nieuwerkerk aan den Ijssel. Kosten : 40 EURO per persoon inclusief drank en hapjes. Kaarten kunnen besteld worden via : Opbrengsten van deze avond zijn t.b.v. ROPARUN. Verdere info bij Alon, Kevin, Wouter P. en André.