ZATERDAG 23 JUNI FIETSEN VAN CLUB NAAR CLUB ....VOOR JE CLUB !!    DOE MEE: FIETS EN STEUN JE CLUB !! zie de website     

WEDSTRIJD VAN GROTE GEMISTE KANSEN

Dit was een wedstrijd met twee verschillende gezichten en een scheidsrechter , die een negatieve hoofdrol had.

En het begon nog zo mooi voor ons.

 

In de eerste helft lieten we zien dat wij het voetbal nog niet verleerd hadden. Met goede combinaties overrompelden wij onze tegenstanders. Deze hadden geheel geen tactiek.Met acht man naar voren rennen en hopen op een doelpunt.  Terugrennen deden enkelen helemaal niet. In de 13e minuut blokte Randy Slob de aarzelende keeper met de bal in het spel brengen en kon zo gemakkelijk scoren. 0 – 1. Wij bleven goed voetballen en hielden de druk op het doel van IJsselmonde. In de 19e minuut volleerde Wouter van der Pol met een prachtige volley de 0 – 2. Werkelijk een schitterend doelpunt, die in de Eredivisie niet zou misstaan.Zie ook de foto boven dit verslag. Hierna nog steeds hetzelfde spelbeeld , alleen misten we de grootste kansen. Dat brak ons later op. Maar eerst scoorden we de dikverdiende 0 – 3.  De 32e minuut: op rechts gingen wij met een goede combinatie door de linkerflank van IJsselmonde. Via een goede pass van Wouter van den Berg naar Danny de Bruin, die het laatste tikje tegen de bal kon geven. Wat een heerlijke voorsprong, het voetbal bleef redelijk alleen maakten wij de 100% kansen niet af. Enkele voorbeelden: na een goede aanval op links kwam Jeroen Heyerman vrij te staan. Hij wilde, met een subtiele beweging, de bal in het uiterste hoekje deponeren De bal verdween echter naast de paal. Dit had 0 -4 moeten zijn. Even later kwamen vier spelers van ons op de keeper af. Jeroen schoot op de paal, de terugspringende bal zou Wouter vd Berg in het bijna lege doel schieten. Met een merkwaardige redding kon de doelman echter met zijn teen nog redding brengen. Dit had 0-5 moeten zijn. Danny de Bruin passeerde zijn tegenstander door de bal tussen zijn benen te spelen, kreeg toen alle gelegenheid om in te schieten, Het schot ging net over. Dit had de 0-6 moeten zijn. En zo kregen wij nog enkele doelrijpe kansen, die niet te missen waren. Het bleef echter 0 – 3.De scheidsrechter had er genoeg van dat zijn(!!!) team onder de voet werd gelopen. En ging toen de NEGATIEVE hoofdrol opeisen. Na enkele buitenspel gevallen niet gefloten te hebben, floot hij weer niet voor buitenspel toen een speler van IJsselmonde, staande op onze achterlijn een bal kreeg. Minimaal 1 meter buitenspel, een vlaggende grensrechter en een thuisfluiter, die het wel zag maar besloot om toch door te laten spelen. De volgende situatie was nu dat de bal in ons strafschopgebied terecht kwam, een duwtje volgde en de 12e man gemakkelijk een penalty weggaf. Dat betekende 1- 3. IJsselmonde werd zo heerlijk in het zadel geholpen. In de tweede helft werd het nog iets erger. De ruststand brak aan met 1 – 3.

In de rust bedacht de man met het fluitje ( ik kan hem moeilijk scheidsrechter noemen ), hoe kan ik mijn ploeg nog meer hulp bieden. Dus gewoon niet fluiten op buitenspelsituaties waardoor IJsselmonde , binnen vijf minuten, langszij kon komen. In het begin waren twee momenten, dat spelers van onze tegenstander niet op tijd terug waren gekomen, de bal in hun richting werd gespeeld en de man in het zwart( letterlijk en figuurlijk) gewoon deed of zijn neus bloedde, onze hevig vlaggende grensrechter niet wilde zien en doodleuk de doelpunten goedkeurde. Zo werd het 2- 3 ( in de 46e minuut ) en 3 – 3 ( in de 50e minuut). Het moet ook gezegd worden dat wij de tweede helft heel slap waren begonnen en de hele tweede helft veel slechter voetbalden dan in de eerste helft. Toch kregen we ook weer hele goede kansen, die verpruts werden. Zelfs een bal, vlak voor de doellijn , konden we niet achter de al verslagen keeper krijgen. Onze opponenten gingen steeds beter voetballen en wij slechter. Niets wat in de eerste helft gemakkelijk lukte, werd in de tweede helft op de mat gebracht. IJsselmonde profiteerde hier gretig van. In de 80e minuut, bleef ons middenveld hangen, waardoor een speler van de Rotterdammers vrij spel had en voor de 4 – 3 zorgde. Even later, een flitsende aanval op links, de bal kwam voor de voeten van de geheel vrijstaande rechtsbuiten, die niet kon missen 5 – 3.

Eindstand 5 -3. Een geheel onnodige nederlaag, die wij zelf hebben verprutst.

FEITJES:

1)      Bovenstaand verslag zou een heel andere tendens hebben gehad als wij onze kansen hadden benut.

2)      Nu de lij(!!)dsman de boventoon voerde en alle aandacht op zich vestigde en dat nooit de bedoeling is van de man met het fluitje.

3)      Onze eerste helft de beste helft was van dit lopend seizoen.

4)      De tweede helft weer waardeloos was.

5)      Jeroen nachtmerries heeft over gemiste kansen.

6)      Zeker 14 doelrijpe( 100% ) kansen waarvan maar 3 benut werden.

7)      Leider, Edwin Heijerman, woedend het veld inging en verhaal ging halen bij de scheids.

8)      Hans Wetzel geluk had, ging 10,20 uur op de fiets vanuit Nesselande om 10.40 uur te arriveren.Wij afgesproken hadden om om 10.30 uur te vertrekken maar dat vertraagd werd. Hij een appje had verstuurd, die pas na de wedstrijd werd gezien.

9)      Hans ging zo laat weg omdat het zo hard regende en de bui niet over ging.

10)   Wij in de kantine van IJsselmonde drie leuke, vrolijke en gezellige bardames( wel achter de bar, niet voor..) aantroffen.                                                                                                                                                                                     Leo, André, Hans, Wouter P, Alexander, Eric en Theo getrakteerd werden op een gratis bittergarnituur en wij uitgenodigd werden om weer gauw terug te komen.

11)   Jammer dat Paul hier niet bij was.

       12) Onze benjamin, Alec Schoneveld, weer uitstekend keepte en niets aan de nederlaag kon doen.

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook

De temperatuur in Nieuwerkerk is op dit moment:

Overige links