ZATERDAG 23 JUNI FIETSEN VAN CLUB NAAR CLUB ....VOOR JE CLUB !!    DOE MEE: FIETS EN STEUN JE CLUB !! zie de website

GRANDIOOS BEGIN VAN 2E HELFT VAN HET SEIZOEN

In een lekker zonnetje begonnen wij aan de eerste wedstrijd van 2018. En wat voor een wedstrijd. Uit tegen Slikkerveer, 4 graden boven nul, op een mooi kunstgrasveld.

Bijna het hele team had meegedaan aan ons heel gezellige traditionele gourmetavond van afgelopen week, wat daar gebeurd is zagen we op het veld terug. Het was eindelijk een team dat deze ochtend op het veld stond. De hele wedstrijd knokken voor elkaar, zonder gepraat onderling, elkaar voortdurend motiveren en groot vertrouwen in elkaar hebben Een gewijzigde tactische opstelling slaagde, tegen deze tegenstander, erg goed.

Met drie verdedigers, vier middenvelders en drie aanvallers en een uitstekende keeper( Alec Schoneveld ), zorgden wij ervoor dat Slikkerveer, vooral in de eerste helft, een hulpeloze prooi leek.

Met goede combinaties, waar vooral naar elkaar werd gekeken, werd in de 14e minuut een aanval opgezet. Via, de vandaag zeer goed spelende linksbuiten, Khaild Benmousa, kwam de bal bij spits, Randy Slob. Randy zag mede-aanvaller Danny Friskes vrij staan en schoof de bal in zijn voeten. Danny maakte fraai de 0 – 1.

Wij bleven heer en meester, de sporadische aanvallen van onze tegenstander werden al vroeg( door onze aanvallers, Khalid Benmousa, Randy Slob en Danny Friskes ) gestoord waardoor onze verdediging, Rick Beurskens, Jeroen Heijerman en Stefan van den Bergh het klusje verder vrij gemakkelijk op konden lossen. Doordat wij compact bleven voetballen, konden wij ook ons middenveld ( Ruud Wetzel, Jonathan Rosario Reinoso, Leo de Lange en Richard Noordman ) veelal ontlasten.

Het bleef genieten. Nieuwerkerk 9 bracht in de 36e minuut de stand op 0 – 2.  Met een prachtige pass van Khalid, binnendoor, zette hij Randy Slob geheel vrij op de keeper. Randy rondde uitstekend af.

Één minuut later, treuzelde de doelman van Slikkerveer te lang. Randy kon de bal afpakken, passeerde de keeper, kwam links van het lege doel uit. Maar faalde jammerlijk om de bal naast de verkeerde paal te schieten. Niet getreurd. Wij bleven goed voetballen en de kansen kwamen toch wel.

In de 42e minuut werd een hele mooie aanval schitterend afgemaakt. Via verschillende schijven kwam de bal terecht bij Rick Beurskens. Hij stond zo’n 20 meter van het doel af. Met een prachtig afstandschot haalde Rick doeltreffend uit. De bal verdween, onhoudbaar voor de keeper, in het kruis van het doel. 0 – 3. Twee minuten later weer een super aanval. De verdediging van Slikkerveer werd geheel uitgespeeld. Danny Friskes kwam aan de linkerkant vrij te staan en schoot de bal bekwaam in de verre hoek. 0 – 4.

De verdedigers van Slikkerveer wisten niet hoe ze het hadden. Langs de lijn hoorden wij ze regelmatig roepen: “Wij kunnen de bal niet kwijt”. Met een fijn gevoel gingen wij de rust in.

Na de rust, werden Erik Jager( voor Leo de Lange), Alexander Pool ( voor Stefan van den Bergh ) en Andre Tuinenburg( voor Ruud Wetzel ) ingebracht.

Slikkerveer voetbalde toen uit een ander vaatje. Ze hadden optisch een veldoverwicht, werden echter nooit gevaarlijk, kregen bijna geen kansen en moesten heel erg oppassen voor onze gevaarlijke omschakelingen. Wij kregen in de tweede helft zelfs nog de beste mogelijkheden om de score uit te bouwen. Bijvoorbeeld in de 70e minuut, weer een uitbraak van ons, Khalid omspeelde de rechtsback, met drie man van Nieuwerkerk op de keeper af. Khalid besluit de bal over te spelen ipv zelf te schieten. Hij gaf de bal af aan een speler, die randje buitenspel stond. Waardoor de goed leidende referee affloot voor offside. Jammer dat hij niet egoisticher was.

Opvallend: een mooi technisch moment, in de 75e minuut. Danny kreeg de bal rechts op het middenveld, dribbelde naar binnen en gaf met buitenkant rechtervoet een schitterende voorzet op de vrijstaande Khalid.

Tien minuten voor tijd, kreeg onze doelman, Alec Schoneveld, de gelegenheid om even te gaan voetballen. Hij had de hele wedstrijd moeten vernikkelen in het doel en kon zo toch nog warm worden. Slikkerveer profiteerde hier iets van door hun erepuntje binnen te halen. 1 – 4.

Zo werd dit de einduitslag en de punten gingen terecht terug naar Nieuwerkerk aan den IJssel.