ZATERDAG 23 JUNI FIETSEN VAN CLUB NAAR CLUB ....VOOR JE CLUB !!    DOE MEE: FIETS EN STEUN JE CLUB !! zie de website

REMISE TEGEN VERVELEND ELFTAL

Onze uitwedstrijd tegen deze uiterst vervelende tegenstander, DRL 1, verloren we kansloos met 4 – 1.

Na onze goede wedstrijd van vorige week ( winst 1 – 4 ) troffen we vandaag een stugge, onvriendelijke tegenstander. Wij zaten zelf niet in de wedstrijd, de felheid ontbrak. Onze aanvallers konden nu niet opbrengen om de verdedigers van DRL stevig vast te zetten. De verdedigers kregen nu de gelegenheid hun aanvallen op te bouwen. Met een goede strateeg op hun middenveld probeerden zij onze driemansverdediging uit te spelen. Wel een iets aanvallender Nieuwerkerk en een iets technischer DRL.  Bij DRL liepen leuke, goede voetballers maar door hun emoties veelal bot te laten vieren werd dit vooral voor de leidsman, Gerard de Vos, een onprettige ochtend. Constant met 3 of 4 man werd Gerard belaagd wanneer hij voor een overtreding van onze Turkse tegenstander floot. De acceptatie was minimaal en met veel misbaar en gekletst zorgden zij de hele wedstrijd voor een negatieve sfeer.

Waarom deze jongens voetballen, is mij een raadsel. Voetbal is vooral met elkaar plezier beleven. Bij dit elftal leek het de bedoeling om iedere keer ruzie te zoeken en niet aan voetballen te denken. Heel jammer want er liepen bij DRL best aardige voetballers rond.

De eerste helft kenmerkte de wedstrijd, veelal middenveld voetbal, weinig doelrijpe kansen. Al kreeg DRL een uitstekende kans toen laatste man en aanvoerder, Jeroen Heijerman, uitgespeeld werd en de spits van DRL alleen voor doelman, Alec Schooneveld, verscheen. Hij faalde, gelukkig voor ons , en schoot de bal naast het doel.

Ruststand 0 – 0.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Maar nu wel met doelpunten. Wij voetbalden weer te onrustig, wij moeten echt rustiger worden en tot kansen komen. Dat bleef nu nog uit.

In de 65e minuut werd een lange bal over onze verdediging gespeeld, twee verdedigers van ons en de spits van DRL achter de bal aan. Keeper, Alec, liep ook uit maar kwam te laat bij de bal. De DRL-speler maakte met een mooie boogbal de eerste treffer. 0 – 1. Dit doelpunt kwam zo uit de lucht vallen, dit zorgde ervoor dat wij gelijk hierna heel slordig en zonder ons koppie te gebruiken gingen voetballen. Onze organisatie was even weg, waardoor DRL nog gevaarlijk kon worden. Doelman Alec wist met enkele fraaie reddingen zijn doel verder schoon te houden. Alles werd nu op de aanval gespeeld, soms met vijf aanvallers probeerden wij de sterke verdediging van onze opponent te verschalken.

In de 75e minuut, na weer een lelijke overtreding van een DRL-speler, kregen wij terecht een vrije trap. Sterk spelende Jeroen Heijernan nam de vrije trap subliem, speelde de bal over de verdediging van DRL heen. Linksbuiten, Tyron Mormon, schatte de bal goed in en kopte knap de bal in het doel van DRL. 1 – 1. Door dit doelpunt werd onze tegenstander nog vervelender en verziekte voor ons de wedstrijd nog meer.

Enkele minuten later kon Tyron een bal net niet over de doellijn krijgen, hij verscheen plots bij de rechterpaal van het doel en schampte de bal. Scheidsrechter, Gerard de Vos, besloot toen maar af te fluiten. Met hevig gescheld tegen Gerard en enkele spelers van ons gingen onze Turkse “vrienden” richting kleedkamers. Bah, wat een kl….elftal.

Eindstand 1 – 1.