Nieuwerkerk (ZA) 6

19-05 ARC 14               Thuis      16:15

26-05 Sportlust '46 9    Uit          12:45

25-11-2017 Nieuwerkerk Z6 - Schoonhoven Z6

Ruim verlies tegen de koploper

Inmiddels hebben de meeste spelers van Nieuwerkerk Zaterdag 6 er zo'n 8 wedstrijden in de competitie opzitten. Van deze 8 wedstrijden werden er 2 gewonnen, 1 gelijkgespeeld en 5 verloren.

De meeste tegenstanders spelen al veel langer in de seniorencompetitie, zijn veelal beter op elkaar ingespeeld en zijn in de meeste gevallen ook fysiek een stuk sterker dan Nieuwerkerk.

Zo ook vandaag de tegenstander van vandaag Schoonhoven 5. Al jaren lang speelde Nieuwerkerk tegen een bekend team van Schoonhoven, maar dit seizoen plotseling allemaal nieuwe gezichten. Nieuwe gezichten die ook al een paar jaar in de senioren speelden en stuk voor stuk fysieker waren. Een team ook dat naar eigen zeggen al vanaf de E-tjes met elkaar speelden. Kortom, het zou een lastige wedstrijd worden tegen de huidige koploper.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd tussen de regenbuitjes door de jaarlijkse teamfoto gemaakt.

De wedstrijd werd gespeeld op grasveld 3, een veld dat door de regen behoorlijk glad was.

Alhoewel het begin prima was met een paar kansen voor Nieuwerkerk, wist Schoonhoven met soepele aanvallen een paar keer de Nieuwerkerkse doelman te passeren en werd al snel duidelijk dat er geen eer te behalen zou zijn voor Nieuwerkerk. Na 45 minuten stond het 0-5 en zochten beide teams de kleedkamer op.

Foto's Jeroen Kolthof

In de 2e helft kwam Nieuwerkerk de eerste tien minuten prima door. Af en toe kwam het in de buurt van het vijandige doelgebied, maar de keeper van Schoonhoven speelde een prima wedstrijd en wist keer op keer de aanvallen te pareren.

Dit gold helaas niet aan de Nieuwerkerkse zijde, ook in de tweede helft wist Schoonhoven 5 keer het net te vinden waarmee de eindstand uiteindelijk op 0-10 werd bepaald.

Spelers seizoen 2017/2018

Zaterdag 6 bestaat dit seizoen uit de volgende spelers:

Lennart Abel, Mike Berndsen, Jimmy Bloks, Jay Boldewijn, Menelaos Chrysikopoulos, Sonny Harnam, Yannide Hoogendoorn, Mark Huiskamp, Casper Jongekrijg, Matthijs Kolthof, Robert Krijgsman, Jim Petteron, Justice Roodnat, Bart Roseboom, Mitchel Scholten, Daan Schurink, Luc Verheul en Niels Wilkes.

Update 30 september 2017:
Justice heeft het team inmiddels verlaten, in zijn plaats is Tim Berndsen gekomen.

Update 12 oktober 2017:

Jay heeft het team inmiddels verlaten.

16-09-2017 Binnenmaas Z8 - Nieuwerkerk Z6

Ervaring doorslaggevend!

Nadat vorige week tot telurstelling van vele spelers de thuiswedstrijd op één van de twee grasvelden wegens overvloedige regenval was afgelast, ging de uitwedstrijd vandaag gelukkig wel door. Er werd in de Hoekse Waard, Maasdam, gespeeld en blijkbaar is daar een andere ondergrond dan in Nieuwerkerk. Hier voornamelijk grasvelden maar geen enkele wedstrijd was afgelast.

Op slechts één geblesseerde speler na was Nieuwerkerk compleet en dat betekende maar liefst 6 wisselspelers. Genoeg keuze voor coach Ronald Scholten dus en daar maakte hij dan ook gretig gebruik van.

Niettemin wisten de wat oudere en meer ervaren spelers van Binnenmaas voor rust al 3 keer de keeper van Nieuwerkerk te passeren. Nieuwerkerk scoorde wel een keer, maar moest genoegen nemen met een 3-1 ruststand voor de thuisploeg.

Foto's Jeroen Kolthof

De tweede helft ging meer evenwichig van start en Nieuwerkerk wist zelfs de aansluitingstreffer te maken: 3-2. Lang kon hier niet van genoten worden, want Binnenmaas scoorde al gauw de 4-2 en liep uiteindelijk ook nog uit naar 5-2.

Waarschijnlijk was dit de laatste bekerwedstrijd en gaan we ons vanaf volgende week richten op de competitie.

02-09-2017 Smitshoek 11 - Nieuwerkerk Z6

Nog even wennen!

Vandaag stond voor Nieuwerkerk zaterdag 6 de eerste wedstrijd van dit seizoen op het programma. Zaterdag 6 is dit seizoen een nieuw elftal in de seniorencompetitie van Nieuwerkerk. Veel spelers waren vorig seizoen nog 2e jaars junior en hebben nu de overstap gemaakt naar de senioren. Veel spelers waren ook blij dat ze niet op zondagochtend hoeven te spelen maar lekker op zaterdagmiddag.

Als eerste worden er 3 bekerwedstrijden gespeeld en daarna begint de reguliere competitie. Deze eerste wedstrijd werd in Barendrecht tegen Smitshoek 11 gespeeld, een team dat ook uit veelal eerstejaars senioren bestond.

Op papier heeft Nieuerkerk 18 spelers, echter vandaag stonden er door allerlei omstandigheden maar 14 spelers op het digitale wedstrijdformulier.

In de 1e helft was Nieuwerkerk geregeld in de aanval, wist hieruit 2 keer te scoren. Smitshoek scoorde 1 keer, waardoor de ruststand 1-2 in Nieuwerkerks voordeel was.

Foto's Jeroen Kolthof

In de 2e helft vloeiden de krachten aan Nieuwerkerkse zijde al snel weg en werd duidelijk dat de spelers van Smitshoek al wat langer aan het trainen waren en ook over een betere conditie beschikten.

Uiteindelijk won Smitshoek de wedstrijd met 5-2 en werd duidelijk dat de spelers van Nieuewrkerk nog even moeten wennen zo aan het begin van dit seizoen!

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook Avondvierdaagse