Wie helpt ons op zaterdag 1 juli met OPZOOMEREN ?    

Nieuwerkerk 5

/

Wedstrijden


Competitie

Stand

Uitslagen

Programma

Matrix

Beker

Stand


Uitslagen

Programma

Toernooien


Begeleiding

NaamTelefoon / E-mailFunctie
Vincent Combrink0615008570Coach
Louis van GaalAdviseur op afstand

Trainingsschema

DagTydstipVeldKleedkamer
WOENSDAG20:00-21:30Kunstgras 51
VRIJDAG20:15-21:30Kunstgras 51

Een Zomersprookje

Een zomersprookje

voorbeschouwing seizoen 2016-2017

Uiteindelijk werd er tóch nóg een prijs gewonnen. Terwijl de spelers van Oranje vakantie vierden en onze transfercarrousel op volle toeren draaide pakte Het Vijfde op de absolute valreep van seizoen 2015-2016 haar eerste prijs. Het Adriaan de Jong Toernooi duurde weliswaar slechts een dag, de gewonnen beker en huldiging hadden een waar Champions League allure.

 

Vol enthousiasme, euforische kampioenaspiraties en goed beschonken werd begonnen aan de zomerstop. Komend seizoen zou het gaan gebeuren. De 4e klasse kon haar borst natmaken: Het Vijfde lag op voorhand al op titelkoers.

 

Verwachtingsvol werd uitgekeken naar de nieuwe competitie-indeling. Konden we eindelijk weer eens afreizen naar Zwarte Pijl voor een goede wedstrijd en dito catering? Welk team van Antibarbari treffen we dit jaar? Hoe vroeg zou de voorkeurstijd van Gouder-ak(ker) nu weer uitvallen?  

 

Wat bleek? Ook VV Nieuwerkerk beschikt over een zéér goede huisjurist. De veronderstelling dat het kampioenschap afgelopen seizoen voor het oprapen had gelegen was terecht. Het resultaat: Een promotie naar de derde klasse A-categorie op basis van een verwachtingspatroon. Of Het Vijfde met terugwerkende kracht de eindoverwinning in het bekertoernooi toegeschreven zal krijgen is momenteel nog niet duidelijk. Daarnaast wordt ook uitgezocht hoe de gemiste strafschop van Rick (mooiste baard van het team) alsnog omgezet kan worden in een doelpunt. Hierover later hopelijk meer.

 

Bondsscheidsrechters, een beperkt aantal wissels, daadwerkelijk goed voetbal en tegenstanders met een voltallige technische staf en professionele teamfoto’s. Van titelkandidaat in een klap gedoodverfde degradant. Hoe nu verder?

 

  1. Alles in de bomen: Ons nieuwe adagium. Ook bij clubs als Nicolaas Boys, Alphen of RVC’ 33 zijn slechts een beperkt aantal ballen aanwezig. Kortom, wegschieten dat ding en hopen op een gedwongen staking van de wedstrijd middels ‘het niet kunnen faciliteren van een speelbal door thuisspelende ploeg.’

  2. Kampioen word je tegen de kleintjes: onzin! Vraag het AZ of Ajax: Kampioen word je juist niet tegen de kleintjes want die pakken op de vreemdste momenten punten. Laat die titelkandidaten dus maar komen. Bij voorkeur op zeer winderige zondagen. Als Het Vijfde namelijk iets goed kan is het stunten tegen de uiteindelijke kampioen (om vervolgens verdwaasd te beseffen dat een kampioenschap er voor ons ‘dit seizoen echt in had gezeten’).

  3. Geniet: Derde klasse A-categorie, dat scoort op een feestje of brunch. Over scoren gesproken, zojuist een doelpunt gemaakt? Vier die shit! Op naar de dug-out of cornervlag. Bovendien levert een gele kaart voor het uittrekken van je shirt hier slechts een boete in plaats van tijdstraf op. Prima toch? Allemaal wat euro’s lappen en onze tegenstanders hebben weer eens een lichaam met overgewicht gezien.

  4. Periodetitels: De nacompetitie zit er dik in, maar welke is de vraag. Gemiddeld zes wedstrijdjes winnen en we doen zowaar mee voor wéér een promotie.

 

Gelukkig heeft Het Vijfde dit seizoen wél genoeg spelers om op het wedstrijdformulier te zetten. Keeper Ghislain, ‘grote broer’ Stephan, Robert-Jan (met sportbril en instelling van Edgar Davids) en Spartaans-talent Jay hebben de selectie van een broodnodige kwaliteitsinjectie voorzien. Bovendien is ons nieuwe uit-tenue ideaal tijdens avondwedstrijden onder slecht licht en hebben we met Vincent een coach die fit genoeg is om negentig minuten lang mee te rennen langs de zijlijn. Daarbij moet ik de eerste scheidsrechter die hém een gele kaart geeft voor het uittrekken van z’n shirt nog ontmoeten.

 

Kortom, het wordt een seizoen vol zespunten-wedstrijden, do-or-die momenten, aanknopingspunten, luizige overwinningen, tactische wissels en TIMOTHY!!

 

Ik zie jullie bij de cornervlag,

 

Milan

De Reality-check

De Reality-check

Terugblik seizoen 2015/’16

 

De selectie versterkt, competitie-indeling gunstig, thuisvelden vernieuwd en voorbereiding vlekkeloos. Dit seizoen zou het écht gaan gebeuren. Niets bleek minder waar. Geen pitchinvasion op Sportpark Dorrestein of huldiging aan het Raadhuisplein. Een terugblik op een seizoen vol winst in windwedstrijden en zeperds tegen zekerheidjes.

 

Het seizoen

Twee oefenwedstrijden op een dag, geheel in stijl van de ‘echte voetbalclubs’ uit de Eredivisie. De combinatie van een zomer doortrainen, het nieuwe 5-3-2 systeem en een overdosis aan enthousiasme bleek er een van goud. De middenvelders van het zesde werden overrompeld en de jeugdige versterkingen van Nieuwerkerk 13 schreeuwden na een klein kwartier uur al huilend om een wissel; Nieuwerkerk 5 bleek ‘a force to be reckoned with’.

 

Ook de poulefase van het bekertoernooi werd een gemakkelijke prooi. Zondag 5 speelde ontketend, scoorde aan de lopende band, bleef ongeslagen en - zoals altijd bij succes - was eensgezind.

 

Na een succesvolle voorbereiding en glorieuze poulefase kon een goede competitiestart niet uitblijven. Wel dus. Eerder geroemde eensgezindheid was ver te zoeken tijdens de ouverture tegen DSO en het afgezworen adagium ‘alles lang’ vierde hoogtij op het ‘veld’ van Gouderak. Zodoende verstomden de kampioensaspiraties voordat zij überhaupt uitgesproken konden worden.

 

Seizoen 2015/’16 verliep even wisselvallig als het weer. Ongelukkige verliespartijen tegen mindere goden. Goede wedstrijden tegen hoger geklasseerde opponenten. Gedurende het seizoen lukte het niet om tweemaal van dezelfde tegenstander te winnen. Overigens werd er ook niet dubbel verloren van hetzelfde team. Enkel bij windkracht vier of hoger was Nieuwerkerk 5 onverslaanbaar. Misschien dat er volgend seizoen een competitie in de kustregio gekozen moet worden?

 

Het bekertoernooi - de enige kans op het winnen van een prijs - verliep voorspoediger. Onverzettelijkheid en een hoge opkomst (zelfs na de jaarlijkse Kerstborrel Du Nord) leverden een plek in de kwartfinale op. Daarin werd glorieus-zaterdagkampioen Smitshoek negentig minuten lang dapper partij geboden. Helaas duurde de wedstrijd in kwestie een minuutje langer.

 

Een vijfde plek in de competitie en op een minuut - en vijf veilloze strafschoppen - na halve finaleplaats in het bekertoernooi vormen het eindresultaat van dit seizoen. Er werd vaker niet dan wel gewonnen.

 

De spelers

Was het enkel kommer en kwel? Absoluut niet! Gelukkig is het resultaat nog altijd ondergeschikt aan plezier. Een scorende keeper, rare scheidsrechters, bijna scorende Klaas, boeiende discussies, epische missers, vloeiende combinaties,  schitterende doelpunten en TIMOTHY!! Dankzij de helden van het vijfde viel er genoeg te genieten.

Zoals iedere opstelling begint ook dit overzicht bij de keeper. In het geval van een omgevormde doelverdediger als Jivan is hopen op een rustige zondag aan de orde van de dag. Een rustige zondag klonk Jiv dit seizoen als muziek in de oren. Zo werd de warming-up structureel overgeslagen en was de woensdagavondtraining een hinderlijke onderbreking in zijn zoektocht naar het perfecte speciaalbier. Dat Jivan uitgerekend op de drukste zondag van het seizoen wél schitterde kan gerust een godswonder genoemd worden. Uit bij DSO was er maar één matchwinner en die stond tussen onze doelpalen.

 

Volgend seizoen zal hij echter constant aan de bak moeten. Met Ghislain als vervanger lijkt het erop dat Jivan eindelijk weer eens een seizoen kan spelen. Om oud-speler Andries te citeren ‘scoort Jivan altijd’ en ligt de titel als topscorer zodoende voor het oprapen. De speciaalbieren zullen in dit geval wel even op zich moeten laten wachten tot ná de training.

 

Centraal achterin stond het dit seizoen als een huis. Het soort dat je aantreft in een Vinex-wijk; op het eerste gezicht netjes, maar bij nader inspectie niet uniek. Dat onze verdedigers deze uniformiteit doortrokken in hun spel blijkt wel uit het feit dat zowel Vincent, TIMOTHY!!, Jero.. excuus, Harry als Marnix menigmaal een penalty veroorzaakten. Enkel Rick ging hier niet in mee. Hij koos ervoor om een toegekende strafschop keihard op de kruising te schieten; iets wat praktisch gelijk is aan het weggeven van een penalty.

 

Gelukkig konden onze sterkhouders achterin zich dankzij de veldbezetting ook volop melden op de helft van de tegenstander gedurende het seizoen. Zowel Marnix als Har.. excuus Jeroen scoorden identieke goals tegen respectievelijk Altior en Alphense Boys. Zonder bal opstomen langs de zijlijn, naar binnen snijden, bal ontvangen en raak schieten vanuit een schier onmogelijke hoek. Blessuregevoelige stoomtrein NS-Nixr liet zijn scoringsdrift pas echt gelden in de laatste wedstrijd tegen kampioen Alphen met een bijna-hattrick als gevolg.

 

Zonder blessures en andere lichamelijke kwaaltjes hadden zowel Jeroen als Harry dit seizoen vaker kunnen schitteren. Helaas blijkt brunchen een zeer intensieve sport om naast het voetbal te beoefenen.

 

Vincent zijn moment of fame vond gek genoeg plaats op het moment dat hij op doel stond. Een weergaloze redding? Ingenieus neergezette muur? Splijtende uittrap? Niets van dat alles; Vincent gaat de geschiedenisboeken in als de eerste scorende keeper van Nieuwerkerk 5. Het doelpunt zelf - penalty uit bij Stolwijk - was amper memorabel te noemen. Het geschreeuw toen deze strafschop - ‘Jáááááá!!’ - werd veroorzaakt en de vrolijke galop richting strafschopstip zullen voor eeuwig in ons voetbalgeheugen staan.

 

Gelukkig maar, want op deze manier heeft de rest iets om volgend seizoen glimlachend aan terug te denken wanneer Vincent zijn focus richt op het uit-, rennen, zwemmen of fietsen van een biatlon.

 

Rick - nog steeds de mooiste baard van het team - beleefde een ongelukkig seizoen. Vervelende blessures - schouder uit de kom en vervolgens opgerekte aanhechtingen in de andere schouder - zorgden ervoor dat roodbaard nooit helemaal fit was. Daarbij had Rick het doelpunt van het seizoen op z’n schoen ware het niet dat het aluminium van Olympia in de weg stond. Vervolgens kon hij uit bij Alphense Boys iedere speler uit de selectie naar minstens één goal schieten maar ook toen.., enfin het verhaal is bekend. Het voorstel van de scouting; Penalty’s volgend seizoen lekker overlaten aan keeper Ghislain en word zelf vrije-trappen-specialist, daarbij is de afstand tussen bal en aluminium net wat groter.

 

Halverwege het seizoen begonnen onze tegenstanders het te snappen. ‘TIMOTHY!!!’ was geen strijdkreet maar een waarschuwing. Als een donderslag bij heldere hemel schalde deze goedbedoelde doch dwingende claim op de bal regelmatig over de velden. Helaas voor TIMOTHY!! vergat hij deze claim vaak uit te spreken in scoringspositie. Menig corner werd verkeerd geraakt doordat omstanders schrokken van zijn plotselinge verschijnen. Immers, ze hadden geen TIMOTHY!! gehoord.

 

Anderzijds heeft het niet aankondigen van je komst ook zijn voordelen. De doelpunten tegen DSO en ESTO zijn hiervan het bewijs. Stuk voor stuk mooie - voor de verandering - naar de grond gerichte kopballen.

 

Volgend seizoen is ‘De TIMOTHY!!’ hopelijk ook vaker te horen na het scoren van een goal. Dit nieuwe gebruik viel erg in de smaak. Nu maar hopen dat de scouts uit Capelle het niet gehoord hebben.

 

Binnen een selectie waarin iedereen kan voetballen is het altijd dringen op het middenveld. Het zoeken naar de juiste samenstelling is als stuken van een muur; het heeft tijd nodig. Zowel van stucwerk als voetballen op het middenveld heeft Wesley gelukkig een hoop verstand. Net als met zijn werk was Wes tijdens de wedstrijden altijd bezig. Links, rechts, voor, achter, centraal; overal was hij te vinden. Bijkomstigheid van deze - haast Poolse - ijver was dat er sporadisch grote gaten vielen in de middelste linie. Wie deze gaten dicht gaat lopen? Niet het probleem van meneer Smit, die is bezig met het beslissen van de wedstrijd.

 

Zijn schot vanuit de tweede lijn tegen VFC was hiervan een klinkend voorbeeld. Bal ophalen op links, dribbelen naar binnen, succesvol uithalen, bekerwedstrijd beslissen en dat al in de achtste minuut.

 

Gelukkig zijn zowel Milan als aanvoerder Rob niet vies van een kilometertje extra op de vroege zondagochtend. De ‘tweede bal’ is voor Rob een zekerheid. Milan is zich bij gebrek aan aanspelen maar gaan focussen op het onderscheppen van de bal. Kortom, samen het perfecte bind- en vulmiddel voor al het stucwerk dat Wesley vergeet te doen op ons middenveld.

 

Daarbij is Rob de meest waardevolle speler van het afgelopen seizoen. Zijn enige doelpunt thuis tegen Woerden zorgde direct voor het binnenhalen van drie punten. Geen enkele speler uit de selectie kan terugkijken op een dergelijke score. Dat Rob daarnaast altijd voorop gaat in de strijd, geen duel verliest, het wedstrijdformulier foutloos invult, nooit ruzie zoekt en zelden de bal verspeeld doet niet ter zake. Één goal, drie punten; subliem. Volgend seizoen misschien een doelpuntje extra?

 

Kan dit drietal zich ontpoppen tot ‘The Golden Tripod’ die zij claimen te zijn? Volgend seizoen zal het moeten uitwijzen. Gelukkig staan er meer dan genoeg bekwame vervangers klaar om een stúc-je bij te dragen.

 

Dat doelpunten niet te koop zijn bewees Dennis dit seizoen ten volle. Pendelend tussen verdediging en middenveld dook hij regelmatig op in scoringspositie rond het zestienmetergebied van de tegenstander. Helaas leken zijn schoenen gevuld met goud op het moment van afronding. Slappe rollertjes waren het gevolg. Eenmaal - uit bij SVV in de poulefase - trok hij zijn zakenreisje door tot in het doelgebied van de tegenstander. Wat volgde was een schitterende goal met de buitenkant. Iets waar menig aanvoerder uit ons team jaloers op zou zijn.

 

Halverwege het seizoen nam Dennis bezit van een mooi stukje ontroerend goed centraal in onze verdediging. Met militaire precisie werd de defensie neergezet, kosten nog moeite gespaard. Op het moment dat de kale sloopkogel onklopbaar leek ontstond er een barst in zijn smetteloze reputatie. Boven zijn rechter wenkbrauw om precies te zijn. Aldus transformeerde brave Dennis in ‘Denna’ de schrik van iedere wegdraaiende en financieel vermogende aanvaller uit de vierde klasse.

 

Merlijn ging als een raket van start dit seizoen. Tijdens de poulewedstrijden van het bekertoernooi belichaamde hij het nieuwe Zondag 5. Fit, technisch, energiek, coachend en vrolijk. Een assist is mooi, maar juist de pass die daaraan voorafgaat is vaak van nog groter belang. Met deze wetenschap leek baltovenaar Merlijn zich te verzoenen. Het voetbal dat Zondag 5 in de poulefase op de mat legde kan voor grote delen op het conto van deze speler geschreven worden. Als schakel tussen verdediging, middenveld en aanval ontpopte Chiens zich tot een waar dreh-und-angelpunkt in het positiespel.

 

Om onbekende rede veranderde het dreh-und-angelpunkt echter langzamerhand in  zeik-en-zanik-punt. De constante vraag om ‘coaching’ vooraf, om vervolgens zelf consequent achteraf te coachen of becommentariëren maakten van Chiens een mindere voetballer.

 

De oorzaak van deze omslag? Totaal onbelangrijk. In aanloop naar volgend seizoen is het te hopen dat Merlijn zijn draai weer vindt. Lukt dit, dan is die voorwaarde voor een succesvol voetbalseizoen direct binnen.

 

Ahmad scoorde dit seizoen het mooiste doelpunt. Helaas gebeurde dit voordat het seizoen daadwerkelijk begonnen was. Zijn volley vanaf de zijlijn richting bovenhoek ontlokte zelfs bij de tegenstanders van Zondag 6 een zucht van verlichting. Wat een voetballer. Wát een doelpunt. Wat een eeuwige zonde dat Ahmad de restant van het seizoen vooral schitterde in afwezigheid in plaats van op het veld.

 

Is er hoop op verandering? Zijn wilde haren - hoe klein ook in getal - heeft Ahmad in ieder geval vervangen. De enige barrière die nog rest is de innige omhelzing van zijn voetbalvrouw op de vroege zondagochtend of woensdagavond. Dan en alleen dan blijft er een vaste plek beschikbaar voor deze parel uit Het Verre Oosten. Immers, voetbal op ons niveau wordt zowel op woensdagavond als zondag gespeeld.

 

Vleugelflitser Bastiaan en debutant Mark zouden zomaar familie kunnen zijn. Beide hebben namelijk een broertje dood aan meeverdedigen. Aan de andere kant is het zowel bij pingeldoos Mark als solokoning Bastiaan genieten wanneer zij aanzetten voor hun onnavolgbare dribbels. Het grote euvel: Mark doet alles een versnelling te traag en Bas speelt een tempo of drie te hoog.

 

In aanloop naar volgend seizoen kunnen beide heren een hoop van elkaar leren. Mark laat zien dat passeren ook in slow-motion prima te doen is. Bas vormt een prima buddy voor in de gym tijdens de broodnodige krachttraining.

 

Dat deze spelers behoren tot de gevaarlijkste binnen onze selectie lieten zij zien tegen Olympia en Spartaan’20. Zo werd een messcherpe counter feilloos afgerond door Bastiaan en bleek Mark zowaar wél de kracht in zijn lichaam te hebben voor een verwoestend afstandsschot vanaf randje zestien.

 

De spitspositie van Zondag 5 is er eentje met een geschiedenis. Jaar in jaar uit bleek het vinden van een succesvol topscorer een hele klus. Meevoetballen, fungeren als aanspeelpunt, druk zetten, individuele acties maken, owja en doelpunten scoren. De functieomschrijving even uitgebreid als dit seizoensoverzicht.

 

Nieuwkomer Quintijn ging als een razende tekeer en slaagde summa cum-laude voor het spitsenexamen van Zondag 5. Dubbele mandekking? Quintijn blijft aanspeelbaar. Slechte inspeelpass? Quin brengt controle. Onmogelijke voorzet? Dan maakt deze spits gewoon een omhaal. Zin in een biertje? Quintijn staat al achter de tap.

 

Een bewonderenswaardig arbeidsethos, prima spelinzicht en aanzienlijk scorend vermogen maakten van deze speler al snel de gedroomde spits. Toen kwamen echter de pijntjes. Zere schenen, gekneusde ribben en stramme enkels wierpen de doelpuntenmachine uit het Kleiwegkwartier ver terug in de tweede helft van het seizoen.

 

Voor Quintijn zal de vroege zomerstop aanvoelen als een warm bad. Rustig herstellen in juni, placentakuurtje in juli en volop aan de bak vanaf augustus. Wij gaan ondertussen uitzoeken in hoeverre het klonen van mensen tot de mogelijkheden behoort.

 

Nabeschouwing

Uiteraard is een elftal meer dan enkel zijn spelers. Supporters; die maken het plaatje op de vroege zondagochtend pas echt compleet. Met vrienden als Andries, Maarten, Jasper, Wesley, Brett, Yordi, Paul, Sylvian, de pa van Vincent of Klaas langs de lijn heb je geen vijanden nodig. Om iedere foutieve pass werd keihard gelachen en menig doelpunt werd gevierd met ons enthousiaste publiek. De dug-out voelde vaak als stamtafel in je favoriete kroeg. Alleen dan langs een voetbalveld, in de kou en zonder bier.

 

Zouden onze volgers beseffen dat we het eigenlijk allemaal voor hen doen? De voetbalvrouwen haakten namelijk al af vanaf een temperatuur beneden de twintig graden. Jullie bleven. Gelukkig. Helaas bleef een kampioensfeest uit. Laten we hopen op een nieuw seizoen vol zomerse temperaturen. Dan zal er met de komst van de voetbalvrouwen ook voor onze supporters wat moois zijn om naar te kijken.

 

Jullie kunnen in ieder geval uitkijken naar een ware invasie op de sociale media. Zondag 5 op Facebook, een account op Instagram, wedstrijdverslagen op de clubsite en wie weet zelfs een uitnodiging voor onze kroegentocht. Althans, als deze er ooit nog van komt.

 

Wat nu rest is bezinning. Geen kampioenschap of bekerwinst en een karrenvracht aan deze-hadden-we-moeten-winnen-wedstrijden. De sleutel tot succes? Teamgeest. Luister naar een ander, blijf hangen na een training of wedstrijd en kijk verder dan het laatste woord. Steun je teamgenoten ten alle tijde. Ook wanneer zij binnen het veld geen actieve rol meer spelen. Gelukkig bleek het met dit laatste goed te zitten gedurende de laatste week van maart en de organisatie van ons jaarlijkse voetbalweekend.

 

Samen is niet alleen,

 

Milan

 

Seizoenspresentatie 2015-2016

Even voorstellen

Seizoenspresentatie 20150-2016

Wanneer de dagen korter worden, de Tour de France reeds is beslist en sinds de laatste training de stank uit je voetbaltas nu écht niet meer is te harden weet je een ding zeker: het voetbalseizoen staat weer voor de deur.

Om de voorpret alvast te vergroten presenteer ik jullie de seizoenspresentatie van het vijfde elftal vv Nieuwerkerk. 'Actief' op zondag in de vierde klasse. 

Om te beginnen valt op dat het elftal na een dramatisch verlopen seizoen tóch een promotie heeft behaald. De strijdkreet 'de beste van het zesde' is verleden tijd. Dit seizoen luidt de hàká 'de zeikwijven van het vijfde'. Gelukkig is de tijd van #z6 en msn-namen met [A4] voorbij, zodoende bespaart deze onverwachte promotie een hoop social media verandering. Al zou onze facebook-groep (een verborgen parel) toch even aangepast moeten worden.

Kortom, zondag 6 is zondag 5 geworden. Is het lek hiermee boven? Dat zal de spelersgroep moeten bewijzen.

Jaimy: Keeper zijn van dit team is nooit een pretje geweest. Iedereen weet het beter en alsof dat nog niet vervelend genoeg is, is er zelfs één veldspeler die het daadwerkelijk beter kan. Ondanks dat heeft Fluitje heel de zomer aan zijn reactiesnelheid gewerkt middels de gewaagde '20 seconden vrachtwagen rijden zonder te kijken' methode. 

Marnix: De snelste speler van de selectie. Zijn solo's zijn zowel op de dansvloer als in het veld niet bij te houden. Dit seizoen zien we sneltrein Marnix het liefste wat vaker op de back-posities, meer ruimte om in te duiken en minder afstand richting de veilige dug-out bij de onvermijdelijke enkel-'blessure'. 

Daarbij, waar blijft nou die kroegentocht? 

TIMOTHY!!! Rots in de branding centraal achterin, ijzersterk in de lucht en levensgevaarlijk met dode spelmomenten. Helaas aan de bal geen Beckenbauer, maar was dat wel zo geweest had deze stopper ook niet op ons niveau gespeeld. 

Rick: Mooiste baard van het team. Na een pendeltocht tussen middenveld en centrale verdediging kwam deze kaper uiteindelijk op de positie van linksback terecht. Bij gebrek aan linkspoten bleek hij uiterst geschikt voor deze vacature. Komend seizoen staat hij echter voor een dilemma: solliciteren voor een plek in het centrum van de defensie of dat linkervoetje tóch maar eens gaan trainen. 

Jeroen: Jeroen heeft het nooit 'gedaan' en behoort tot de sportiefste spelers van de selectie. Scoort regelmatig wanneer zijn vriendinnetje staat te kijken, traint hard en kan goed tegen opbouwende kritiek. 

Helaas heeft Jeroen één probleem: 

Harry.

Harry schopt erop los, kan niet tegen zijn verlies, bestrijkt de gehele rechterflank: zelfs de ruimtes waar onze flankspelers moeten lopen en néémt altijd het laatste woord.

Kortom: dit seizoen iets meer Jeroen, een beetje minder Harry en dan hopen dat het eerste elftal niet op zoek is naar een nieuwe rechtsback. 

Maarten: Het grote enigma binnen deze selectie. Gaat hij spelen? Voor welk team? Was hij nu moslim geworden? Mannen? Vrouwen? Drank? Drugs? 

Een ding is zeker; zijn schaterende lach woord erg gemist op de linkerflank. Misschien tijd voor een seizoenskaartje Zondag 5?

Dennis: €€ €€€€€€€€€ €€€ €€€€€ €€€€€€ €€€€€ €€€€€€, €€€€ €€€ €€€€€€€€€€€€ €€€€! 

Geld mag dan wel geen rol spelen voor deze schakel op het middenveld, maar hij laat de tegenstander voor geen goud bij zich wegdraaien. Verdedigend en aan de bal zeer betrouwbaar. Helaas zijn de aannames iets minder, misschien tijd voor een extra (team) aan personal trainers. 

Ten slotte raden we Dennis aan om tegen al zijn principes in tóch op felgekleurde kicksen te gaan spelen. Dit in de hoop om komend seizoen wel vaker aangespeeld te worden in scoringspositie. 

Wesley Smit: Fit, technisch, sterk, slim, leuke vriendin, opgeknapt huis, schattige hond, welbespraakt en altijd in voor een feestje. 'Smitje' heeft the perfect life. 

Helaas zorgt deze drang naar perfectie op wedstrijddagen te vaak voor onnodig gevaar. De perfecte actie luidt regelmatig het perfecte balverlies in en de perfecte steekpas gaat vaak précies over de achter of zijlijn. Ook de combinatie tussen het perfecte feestje  en de perfecte wedstrijd de volgende ochtend veranderde keer op keer in de perfecte kater.. 

Kortom, geef ons 'mindere goden' ook een kans om te schitteren en ga van perfect naar het vertrouwde kééúúrig. 

Overigens blijft de beste positie voor deze speler wél perfect in het midden van ons middenveld. 

Ahmad: Meest getalenteerde speler binnen de selectie, maar zoals bij menig voetbaltalent is er komend seizoen meer dan talent voor nodig om mee te kunnen met de rest. Gezien de omvang van de selectie zal deze Oosterse parel toch echt aan de bak moeten om zijn positie achter de spits of beter zelfs; kort voor de verdediging veilig te stellen.

Ervan uitgaande dat deze boodschap aankomt liggen zondag 5 een hoop ruime overwinningen te wachten. Dan, en alléén dan, is het tijd voor een trucje of panna. 

Vincent: Werkte gedurende de zomerstop keihard aan zijn fitheid met als gevolg dat 'The Belly' veranderde in 'The Rock'. De kilo's vlogen eraf, spiermassa groeide en het loopvermogen nam expentioneel   toe. 

Komend seizoen laat Vinnie zien dat grootte er wél toe doet en groeit hij uit tot het startpunt van iedere aanval: voorwaartse pases dus. 

Rob: Zijn buitenlandse ervaring maakt hem onze ideale aanvoerder: iemand die iets van de wereld heeft gezien en dus meerdere perspectieven kan begrijpen. Jammer genoeg uit dit begrip zich nog te weinig in inspirerende halftime speeches en tactische omzettingen tijdens de wedstrijd. 

Gelukkig heeft Rob ruim voldoende loopvermogen om ook zonder omzettingen alle gaatjes dicht te lopen. 

Toch, met het oog op komend seizoen, deel ons in je plan zodat je zelf minder hoeft te herstellen en meer kan aanvallen. Gwenn wil immers ook wel eens een doelpuntje kunnen bewonderen. 

Milan: Loopwonder, gifkikker, krullebol, aangever, onderschepper of 'de enige linkspoot'. Wat is nu precies zijn rol?

Komend seizoen kunnen de tegenstanders een veel scorende, altijd vrijlopende en nooit opgevende nummer 14 verwachten. 

De vraag is, gaan de krullen eraf of niet? 

Merlijn: kappen, draaien, slepen, dribbelen, akka's, panna's en verwoestend uithalen: Chiennie kan het allemaal. By far de meest technische speler binnen deze met goede voetballers gevulde selectie. 

Jammer genoeg neemt mister Chiens vaak iets te veel tijd om zijn 'mad skillz' te showen. Hierdoor is de rest als een stap verder. Althans dat denkt men, maar niets is minder waar. Chiennieliennie heeft namelijk altijd een nóg beter en ingenieuzer plan in petto.

De grote vraag blijft echter, is hij nu zo slim of is de rest gewoon te dom om het te snappen.

Het verbeterpunt: dit seizoen een nieuw wapen toevoegen aan je arsenaal: de kaats. Technische bagage is aanwezig om van jou de kaatsmachine van zondag 5 te maken. In no time zullen de scouts voor jou langs de lijn staan.

Maar dat wist je waarschijnlijk allang zelf al... 

Quintijn: Debuut nummer één, en wat voor een. De eerste training was een drama: zou er lucht of zand in een bal zitten. Maar daarna volgde een ware openbaring: dynamisch, hardwerkend, panna's-uitdelend maar bovenal scorend! Is deze aankoop de oplossing voor de doelpuntendroogte? Laten we hopen van wel. Zo niet, dan kan hij altijd nog onze vaste penaltynemer worden wanneer iedereen zijn voetbalschoenen is vergeten. 

Jivan: traint al maandenlang beter dan dat hij speelt op wedstrijddagen. Goed positiespel, zuivere passing, heerlijke balcontrole en messcherpe assists. 

Waarom valt het op wedstrijddagen dan toch iedere keer weer tegen? Logisch, Jivan speelt op de verkeerde plek. Ondanks hun gedeelde afkomst is hij geen Patrick Kluivert maar meer een Aaron Winter. 

Zowel Jivan als Aaron spelen het beste achter de bal. Daarbij hangt bij beide regelmatig 'hun lul uit de broek'. 

Wesley Visser: Revalideren is een sport op zich en Visser revalideert op dezelfde wijze als dat hij voetbalde. Druistig en op gevoel.

Te snel weer willen beginnen hebben hem keer op keer weer teruggeworpen in zijn herstelproces.

Dit seizoen ziet deze mix tussen Thomasson (arbeidsethos) en Suarez (kluts-voetbal en looks) eindelijk in dat geduld een schone zaak is.

Meer rust in zijn spel en één doelpuntje bij je rentree is dus meer dan genoeg, ervan uitgaande dat dit de winnende is. 

Mark: Beschikt over een grote verzameling felgekleurde schoenen maar speelde tijdens zijn eerste trainingssessie vrij kleurloos. Hij had naar eigen zeggen dan ook zijn meest saaie paar schoenen aangetrokken.

De verwachting is dat deze speler zich gaandeweg zal ontpoppen als een smaakmaker binnen de lijnen. 

Zijn voorkeurspositie? Verschilt waarschijnlijk per paar voetbalschoenen. Het vijfde mist nog een kampioenenmaker. 

Hij die deze schoen past trekke hem aan. 

Bastiaan: Deze vleugelflitser speelt als een vrouw; zijn prestaties zijn zo veranderlijk als het weer. De ene keer onnavolgbaar om vervolgens een hele wedstrijd onzichtbaar te zijn. 

Seizoen 2016-2016 wordt een seizoen waarin BV zijn ware aard laat zien. Gevaarlijk vanaf de eerste minuut tot het fluitsignaal. 

De vraag is echter, kan hij dit alleen? Zoals iedere buitenspeler is ook Bas volledig afhankelijk van een goede aanvoer. Taak aan de spelers bij hem in de buurt om hem hiervan te voorzien. Want zelfs de brede borstkas van Bas kan de kanonskogel-ballen waar hij het nu mee moet doen controleren.

Verder raden we hem aan dit seizoen ook eens een kijkje te komen nemen op onze helft, bijvoorbeeld wanneer de tegenstander in de aanval is. 

Jasper: Niet spelen, maar wel immens belangrijk voor de selectie. Teamuitjes, BBQ's, etentjes en kritisch commentaar vanaf de zijlijn, de Fappert is zoals ze zeggen 'belangrijk in de kleedkamer'. 

Komend seizoen zal hij enkel groeien in deze sfeerbepalende rol. Denk hierbij aan sfeeracties voor, na en tijdens de wedstrijd. De fakkels zijn al ingeslagen en de eerste oriëntatiereis richting een zonnig oord voor het komende voetbalweekend is al geboekt. 

Conclusie, de selectie is rond. Boordevol voetballend en hopelijk ook incasseringsvermogen. Komend seizoen zal er consequent 1-0 achter gekomen worden om vervolgens glorieus te winnen. 

Zeikwijven van het vijfde, om af te sluiten richt ik mij tot een groot voetbalkenner: meneer Meeuwsen (de vader van Sjonnie uit All Stars):

'Samen is niet alleen'

Kortom, luister naar elkaar, kom trainen, wees op tijd, ga naar de maandelijkse teamborrel, was je spullen en speel Milan altijd aan.

Ik heb er zin in.

Soso Lobi!

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook

De temperatuur in Nieuwerkerk is op dit moment:

Overige links