ZATERDAG 23 JUNI FIETSEN VAN CLUB NAAR CLUB ....VOOR JE CLUB !!    DOE MEE: FIETS EN STEUN JE CLUB !! zie de website

Seizoen 1998-1999

Nog voor het nieuwe seizoen echt begonnen is zijn er drie gebeurtenissen die gepasseerd die het vermelden waard zijn.

1. Het overlijden van twee leden.
Onze erevoorzitter Piet van Straalen en onze verzorger van de selectie Wim Kleinjan.
Piet van Straalen heeft heel veel betekent voor de voetbalvereniging Nieuwerkerk. Naast voetballer en leider heeft hij ook op het bestuurlijke vlak heel veel betekent. Verschillende keren is hij voorzitter van de vereniging geweest en zelfs gedurende een korte periode zowel voorzitter als secretaris. Als alle activiteiten welke hij heeft verricht genoemd moeten worden, dan is 1 velletje papier niet genoeg. Wederom een groot verlies voor de vereniging.
Ook het overlijden van verzorger Wim Kleinjan liet een grote leegte achter. Hij was erg gezien bij de selectiespelers en ook kon er altijd een beroep op hem worden gedaan bij diverse activiteiten zoals bijvoorbeeld toernooien.

2. De renovatie van de kantine is in de zomerstop al verwezenlijkt. De inwendige puien zijn op een zaterdag met vereende krachten naar buiten omgezet en de verdere afwerking is daarna voltooid. De kantine is weer een aantal vierkante meters groter.
Daarnaast is met de bouw van de nieuwe kleedkamers en tribune is een start gemaakt.

3. Het nieuwe veld kan in gebruik worden genomen. Het is klaar om zeker tot de winterstop op te voetballen en te trainen. Of het daarna nog voor wedstrijden gebruikt kan worden moet de toekomst uitwijzen.

Nieuwe trainer
Leen Bezem had te kennen gegeven aan het einde van het seizoen 1996-1997 als trainer te stoppen. Als zijn opvolger wordt Ed Graper aangesteld. Een bekende binnen de vereniging. Als voetballer bij Nieuwerkerk begonnen, voor het ‘grotere werk’ naar Excelsior geweest en al eens eerder als jeugdtrainer aan onze club verbonden geweest. Nu mag hij het grotere werk aanpakken.

Zilver
Op de nieuwjaarsreceptie op 1 januari 1998 wordt secretaris René Vis extra in het zonnetje gezet. Hij is inmiddels aan zijn 25e seizoen als bestuurslid aan de vereniging verbonden. Naast een fraai cadeau, een ruime schooltas voor de onderwijzer, van de vereniging ontvangt hij namens de KNVB de zilveren speld.

Moeizaam overleg
Samen met de hockey weer in overleg met de gemeente over de uitbreiding van het complex. De hockey wil een tweede kunstgrasveld en wij een extra veld en renovatie van het kunstgras.

De problemen met het tweede veld komen ook aan de orde. Bij de minste of geringste regenbui staat dit veld blank, terwijl er op de overige velden niets aan de hand is. Rapporten van NOC/NSF wijzen uit dat de structuur van de bodem de schuldige is. Allerlei lapmiddeltjes uitgevoerd door de gemeente leveren nauwelijks of geen resultaat op.
Ook het nieuwe speel-/trainingsveld geeft problemen. Er vallen gaten in die niet opgevuld kunnen worden. Ook dit heeft te maken met de bodemstructuur.

Tegen het einde van dit seizoen krijgen we te horen dat de gemeente een nieuw veld zal gaan aanleggen naast het huidige trainingsveld. Het kunstgrasveld zal worden opgelapt, maar nog niet worden gerenoveerd.

Kampioeneeeeeeennnnnnnn!!!!!!!
Het eerste elftal wordt kampioen en promoveert naar de 4e klasse van de KNVB. Sportief gezien een heerlijk seizoen.

Crisis
Op bestuurlijk niveau loopt het iets minder rooskleurig. In het kader van de bestuurlijke organisatie wordt de taak en werkwijze van de voorzitter onder de loep genomen met als gevolg dat voorzitter Martien Rockx het voor gezien houdt. Hij blijft wel behouden voor de bouwcommissie.