ZATERDAG 23 JUNI FIETSEN VAN CLUB NAAR CLUB ....VOOR JE CLUB !!    DOE MEE: FIETS EN STEUN JE CLUB !! zie de website

Seizoen 2001-2002

Nieuwe kapitein aan het selectieroer
De vereniging start met een nieuwe trainer aan het roer. Deze trainer is geen onbekende voor de vereniging. Volgde hij eerder Ed Graper op als jeugdtrainer bij onze B-jeugd, nu volgt hij hem op als trainer bij de selectie senioren.
Aan Willem den Besten de taak om de sportieve stijgende lijn voort te zetten.

Veld 6
Er wordt ook gestart op het nieuwe 6e veld. Het veld is goed, maar door de geringe afzetting vliegen de ballen om de haverklap in het water.

Veld twee is nog steeds niet optimaal te gebruiken. Aan het einde van het seizoen gaat dit veld er uit en wordt het grondig gerenoveerd.

Verenigingetjes pesten ...
De overheid eist ook steeds meer van de verenigingen. Na de preventie-eisen m.b.t. de legionellabacterie en de strengere eisen m.b.t. de brandveiligheid staat nu het verantwoord alcoholbeleid voor de deur. Het barpersoneel moet hier een cursus van één avond voor volgen. Er zijn ook drie personen die de zwaardere cursus, met als slot een heus examen, m.b.t. de sociale hygiëne volgen. Zij slagen alle drie.
Het bestuur stelt een bestuursreglement op welk door de gemeente wordt goedgekeurd.

Spelerspas
De KNVB West II gaat weer over tot het invoeren van de spelerspas m.i.v. het nieuwe seizoen. De verenigingen hebben hier om gevraagd. Een heel karwei om alle pasfoto’s van de leden (D-spelers t/m senioren) op tijd binnen te krijgen.

Lintjesregen 2
Er worden weer twee leden voorgedragen voor een koninklijke onderscheiding. Ditmaal zijn het Adriaan de Jong en René Vis die Lid in de Orde van Oranje Nassau worden.

Klussen
De voorzitter van de seniorencommissie Wim Raaphorst komt bij het bestuur met het voorstel om een ‘opzoomeractie’ te houden. Een positief initiatief. Aan het einde van het seizoen is een aardige groep mensen bezig om allerhande karweitjes te klaren zodat het nieuwe seizoen goed kan beginnen.

Helaas moesten we ook dit seizoen afscheid nemen van twee leden. Nu waren het Ronald Poot en Jan Groenendijk die kwamen te overlijden. Ronald was speler bij de senioren en Jan een echte vrijwilliger. Na lange tijd te hebben gevoetbald maakte hij zich verdienstelijk bij de vereniging als onderhoudsman bij grote klussen, scheidsrechter en assistent-scheidsrechter bij het 1e elftal. Beide waren nog relatief erg jong.

Kampioeneeeeeeennnnnnnn!!!!!!!
Wim den Besten begint zijn seizoen bij Nieuwerkerk goed. Het eerste wordt kampioen in de 4e klasse en promoveert naar de 3e klasse. Ook het tweede gaat weer een stapje hoger spelen. Nu gebeurt dit via de nacompetitie. Een mijlpaal in de geschiedenis van de voetbalvereniging Nieuwerkerk. Nog nooit werd er op het niveau van de 3e klasse gevoetbald.