ZATERDAG 23 JUNI FIETSEN VAN CLUB NAAR CLUB ....VOOR JE CLUB !!    DOE MEE: FIETS EN STEUN JE CLUB !! zie de website

Seizoen 2002-2003

Tegenvaller en meevaller
Zwaar weer bij de nieuwe hoofdsponsor. Nog voor het seizoen begint blijkt dat deze failliet is. Een klap in het gezicht van de sponsorcommissie en een groot probleem bij de vereniging. Toch lukt het de sponsorcommissie al snel vervanging te bewerkstelligen. In plaats van één worden twee hoofdsponsors gevonden.
De sponsorcommissie doet toch goede zaken, want naast twee hoofdsponsors worden er ook nog twee subsponsors binnengehaald.

Een nieuw bestuur
Binnen het bestuur vindt een wijziging plaats. Ruud Halberstadt stelt zich niet herkiesbaar en Rob de Bruijn treedt tussentijds af. Gelukkig zijn ze niet voor de vereniging verloren. Wel moet het bestuur naarstig op zoek naar vervangers. Nog voor de ledenvergadering lukt het de opengevallen plaatsen in te vullen.
Het bestuur bestaat uit de volgende vijf bestuursleden: Wim Müller (voorzitter), René Vis (secretaris), Kees Schep (penningmeester), Willem Bezemer (jeugd) en Hans Jeroense (technische zaken)

Zaterdagvoetbal
Op de ledenvergadering wordt ook het plan geopperd om het nieuwe seizoen te starten met een zaterdagafdeling voor senioren. Dit dient eerst goed onderzocht te worden. Tijdens een buitengewone ledenvergadering worden de plannen van Rob de Bruijn uitvoerig behandeld. Het resultaat is dat er met 2 teams aan de zaterdagcompetitie zal worden deelgenomen.

Twee weten meer dan één
Het keuren van de velden geschiedt door een tweemanschap. De senioren blijven in handen van Jan Vergeldt. De jeugd komt in handen van Hans Henneveld.

Sportploeg van Nieuwerkerk
Tijdens de uitreiking van de sportawards wordt de nominatie van het 1e elftal omgezet in een eerste plaats. Nieuwerkerk 1 de sportploeg van Nieuwerkerk.

Web-site. Naast het gebruik van internet krijgt de vereniging ook haar eigen website. Wie op zijn computer inlogt op www.vvnieuwerkerk.nl krijgt een mooie en goed onderhouden website voorgetoverd. Cees Boevé is de man achter dit item. Het is echter aan de leden zelf om de diverse onderdelen in te vullen.

Nog groter
De vereniging blijft groeien. Inmiddels zijn er al meer dan 950 leden. Het bestuur besluit een ledenstop in te stellen voor pupillen van buiten de eigen gemeente. Voor inwoners binnen de gemeente wordt een wachtlijst aangelegd. Met 9 seniorenteams, 56 jeugdteams en 3 meisjesteams is Nieuwerkerk de op twee na grootste vereniging in de regio Rotterdam/Gouda.

Van 100 naar 50
Leen Aantjes weet de club van 50 (donatie van €  50,- en voorheen de club van 100 [ƒ 100,-]) nieuw leven in te blazen. Het nieuwe doel: nieuwe verlichting op het kunstgrasveld.

Veld 2 eindelijk bespeelbaar
Veld twee is gerenoveerd en mag na de winterstop gebruikt worden door de E- en F-pupillen. De senioren mogen er pas gebruik van maken tijdens de toernooien. Het is een prima veld geworden.

Feest in aantocht
Er wordt een jubileumcommissie opgericht. De commissie krijgt als opdracht het komende 75 jarig jubileum een feestelijk gebeuren te laten worden.

Successen op het sportieve vlak
Het 1e elftal reikt ver in de districtsbeker van de Amstelcup. Na de voorronden vrij eenvoudig te zijn doorgekomen wordt Katwijk (zaterdag hoofdklasse) een vereniging van naam. Thuis wordt een gelijkspel afgedwongen en moesten penalty’s de beslissing brengen. Nieuwerkerk komt als winnaar naar voren. Volgende tegenstander weer een hoofdklasser. Nu is het Noordwijk. Helaas blijft het bij deze kwartfinale. Nieuwerkerk kan echter met geheven hoofd terugblikken op het behaalde resultaat.

In de competitie een nog beter resultaat. Het verblijf in de 3e klasse duurt maar één seizoen. Weer kampioen en dus weer een mijlpaal in de Nieuwerkerkse geschiedenis. Promotie naar de 2e klasse.

weer kampioen en dus promotie naar de 2e klasse.