Het bestuur wenst haar leden, vrijwilligers, donateurs en sponsoren een mooie zomervakantie !     

Scheidsrechters

Begeleiding

NaamTelefoon / E-mailFunctie
Rob Berger (ad interim)06-14933885
Voorzitter
Niek en Tineke van den Haak06-53896608
Commissieleden
Arjen Schep06-14641595
Commissielid

Handleiding assistent scheidsrechters

De handleiding voor assistent scheidsrechters (grensrechters) is opgemaakt in Adobe Acrobat. Om de bestanden te kunnen lezen of downloaden, heeft u Acrobat Reader nodig. Door op onderstaande link te klikken kunt U de handleiding downloaden.

- Handleiding voor assistent scheidsrechters (grensrechters)

Wedstrijdzaken-app

Beste collega scheidsrechters,

 

Downloaden en registreren Wedstrijdzaken-app

Zoals jullie hebben meegekregen, verandert met ingang van komende zaterdag de wijze waarop de wedstrijdformulieren moeten worden ingevuld en de spelerspassen moeten worden gecontroleerd. Dit gaat voortaan via de Wedstrijdzaken-app. Deze app is gratis te downloaden via de bekende weg op uw Android-, Apple- of Windows-smartphone of tablet. 

 

Diverse filmpjes over de werking van de Wedstrijdzakenapp voor scheidsrechters zijn in de onderstaande link te vinden. Daar zijn ook handleidingen te downloaden. 

 

Zie hier voor de link: Filmpjes en handleidingen Wedstrijdzakenapp

 

Zichtbaarheid van jouw wedstrijden in de Wedstrijdzaken-app

We zijn samen met de wedstrijdsecretarissen op dit moment nog druk bezig om wedstrijden van komende zaterdag in het systeem toe te wijzen, zodat de door jou te fluiten wedstrijd ook in de Wedstrijdzakenapp zichtbaar wordt. Uiterlijk vrijdagavond 1 september zal voor komende zaterdag je wedstrijd in de app staan. 

 

Wat vragen we van jou op dit moment?

Het is belangrijk dat je thuis al een keer probeert om de Wedstrijdzakenapp te downloaden en vervolgens in te loggen. Je kunt daarvoor hetzelfde account gebruiken als bekend is bij Voetbal.nl (indien je daar een account hebt). Nog belangrijker: log in met hetzelfde mailadres als dat bekend is bij de club. Je KNVB-registratie is aan dit mailadres gekoppeld! Lukt het niet om in te loggen, dan dien je jouw mailadres op te vragen of te wijzigen bij het secretariaat van VVN (Rene Vis). 

 

Als je niet je eigen telefoon wil gebruiken tijdens wedstrijddagen 

Indien je niet je eigen telefoon of tablet wilt gebruiken bij het fluiten, dan is er op de club een iPad voor scheidsrechters beschikbaar in de commissiekamer. Je kunt dan na afloop van de wedstrijd op de iPad inloggen op de Wedstrijdzakenapp. Het is dan wel noodzakelijk dat je al een werkende account hebt (zie hiervoor). 

 

Controleren spelerspassen met Wedstrijdzaken-app 

Het is in deze gewenningsfase nog niet nodig om de Wedstrijdzaken-app ook te gebruiken voor het controleren van de spelerspassen. We willen daarmee wachten totdat alles goed werkt. Uiteindelijk zal dit ook met de Wedstrijdzaken-app moeten gebeuren.

 

Hulp en vragen 

Komende zaterdag zal ik vanuit de scheidsrechterscommissie in de ochtend aanwezig zijn in de commissiekamer om te helpen met de Wedstrijdzaken-app. Ook zijn de handleidingen in een map in de commissiekamer beschikbaar. Ook voor technische problemen of andere vragen rond de Wedstrijdzaken-app kun je mij benaderen: arjenschep@gmail.com of: T. 06-146 415 95.

 

Veel succes!

 

Arjen Schep.

Wij stellen voor....

Als scheidsrechterscommissie willen we graag onze clubscheidsrechters aan u voorstellen. Dat doen we door middel van een tiental vragen. De aftrap van deze nieuwe rubriek wordt genomen door clubicoon Joop Verwaal.

1. Stel jezelf even voor.

Joop Verwaal, alweer 42 jaar getrouwd met Miep Kregen 3 kinderen en mogen ons nu ook nog gelukkig prijzen met 3 kleinkinderen. Ben 30 jaar geleden bij de club beland door 2 kinderen die gingen voetballen.. Nadat de kinderen waren gestopt met voetballen ben ik blijven hangen, 4 jaar in de jeugd-ommissie en daarna ben ik 18 jaar trainer geweest, eerst van de “overige” B en A junioren (zo ging dat toen nog) en de laatste 8 jaar de overige senioren.

2. Waarom heb je ervoor gekozen om scheidsrechter te worden?

Het gebeurde gewoon, ook toen was er al een tekort en dus vloot ik elke thuiswedstrijd van D1 waarin mijn zoon voetbalde en zo ging het balletje rollen.

3. Wat vind je leuk aan deze hobby?

Ik voel me vooral een clubman en help graag met de

“werkzaamheden” die moeten gebeuren. Alleen maar aan de bar hangen gaf me te weinig voldoening.

Een van die dingen was fluiten, maar het is nooit een roeping geweest.

Als ze je vervolgens ook vragen voor vriendschappelijke wedstrijden van selectieteams ga je zelf ook nog geloven dat je het redelijk in de vingers krijgt.En dat geeft voldoening.

Maar alleen maar fluiten als carrière was nooit mijn ding.

Dat verklaart waarschijnlijk ook dat sommige collega scheidsrechters me wel eens te makkelijk vinden, het zei zo.

4. Waarom zou iemand scheidsrechter moeten worden?

Om de club uit de brand te helpen, maar nee dat is natuurlijk niet voldoende als motivatie. Je moet het gewoon leuk gaan vinden en wat daarbij help is een beetje kunnen relativeren. Als lagere D en C je voldoening geeft gewoon doen. De club blij en er zelf een goed gevoel er aan overhouden is toch geweldig.

5. Welke spelregel zou onmiddellijk afgeschaft moeten worden en waarom?

Geen.

6. Wat zijn je ervaringen als scheidsrechter tot nu toe?

Positief, een beetje emotie hoort er bij als het daarna maar ophoud. Laat de scheidsrechter in zijn waarde!

Als er al eens ergernis is bij mij tijdens een wedstrijd gaat het over de “kijkers” met hun eeuwige negatieve commentaar op de “doeners”. (niet alleen de scheidsrechters)

Fluit zelf ook eens een Lager D of C team. (of ga wat anders doen)

7. Heb je nog een leuke anekdote die je wilt delen?

Tijdens het fluiten van een seniorelftal alweer jaren geleden, ik dacht dat de bal in het doel verdween maar de bal lag ernaast bleek bij nadere bestudering, dus geen doelpunt was mijn conclusie.

Tot dat de keeper zei, Joop ik zeg het niet graag maar volgens mij er zit een gat in het net want hij ging er echt in. En inderdaad er bleek een klein gat in het zijnet te zitten Toch een doelpunt gegeven dus. Zulke wedstrijden bestaan ook!

8. Wat zou je graag veranderd zien voor de scheidsrechters binnen de vereniging?

Dat mensen die er een sport van maken alleen maar te zeiken over en tegen scheidsrechters ( ze bestaan)aangesproken worden door andere leden I.P.V alleen maar meepraten met zulke figuren. Vooral jeugdtrainers en leiders hebben een rol in deze.

Ook de scheidsrechters onderling elkaar wat meer ruimte geven,we zijn nou eenmaal niet allemaal hetzelfde.

Als er niets veranderd gaan we als vereniging problemen krijgen met het vinden van scheidsrechters en dan niet alleen maar bij de lagere D en C teams.

9. Welke tip kun je meegeven aan je collega-scheidsrechters?

Relativeren.! We fluiten allemaal wel eens een mindere pot.

Gauw vergeten en gewoon doorgaan.

10. Is er nog iets waar je op terug wilt komen, of wil je nog iets anders kwijt over het

     scheidsrechter-zijn?

Nee maar wel een oproep aan de leden:

Gewoon een keertje proberen te fluiten als je voetbal carrière niet is geworden wat je had gehoopt. Dan kun je toch nog eens de beste van het veld worden.

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook

De temperatuur in Nieuwerkerk is op dit moment:

Overige links